Thema’s toevoegen en verwijderen in Chrome

Met Google Chrome kun je je ervaring met thema’s personaliseren om dingen een beetje leuker te maken, en met de recente release van het intern ontworpen uiterlijk van Google, probeert het ons eraan te herinneren dat thema’s nog steeds bestaan. Hier leest u hoe u ze installeert en verwijdert.

Thema’s installeren

Google heeft onlangs een aantal nieuwe thema’s uitgebracht – 14 om precies te zijn – die de manier waarop u naar uw browser kijkt, veranderen. Hoewel dit niet de enige thema’s zijn die u kunt downloaden, herinnert het ons eraan hoe handig de vaak vergeten thema-functie van Chrome is.

  Snelkoppelingen van derden zoeken en installeren op iPhone en iPad

Start door Chrome op te starten en naar de . te gaan Chrome Web Store voor thema’s. U kunt naar thema’s bladeren met behulp van de zoekbalk, categoriekiezer (hoewel de enige twee opties Google en artiesten zijn) of op beoordeling.

Nadat je een thema hebt gevonden dat bij je stemming past, klik je erop om naar de pagina van het thema te gaan.

Klik op “Toevoegen aan Chrome” om het toe te voegen aan Chrome.

Houd er rekening mee dat wanneer u een thema aan Chrome toevoegt, dit wordt gesynchroniseerd met uw Google-account (als u Chrome instelt met uw Google-account), dus als u zich op een ander apparaat bij Chrome aanmeldt, wordt het thema ook op dat apparaat gesynchroniseerd. U kunt dat voorkomen door naar Instellingen> Sync te gaan en daar de schakelaar “Thema’s” uit te schakelen.

  10 beste Ping Sweep-tools om u meer te vertellen over uw netwerk

Nadat het thema is geïnstalleerd, verandert het pictogram “Toevoegen aan Chrome” in een grijs weergegeven pictogram “Toegevoegd aan Chrome”.

Het thema past zich naadloos toe op uw browser zonder dat u deze opnieuw hoeft op te starten.

Een thema verwijderen

Wanneer u een nieuw thema wilt installeren, doorloopt u hetzelfde proces als hierboven beschreven. Maar als u gewoon terug wilt naar de klassieke versie, moet u Chrome terugzetten naar het standaardthema.

Start Chrome, klik op het menupictogram en klik op ‘Instellingen’ of typ chrome://settings/ in uw adresbalk om daar direct naartoe te gaan.

Scroll naar beneden totdat je het gedeelte Uiterlijk ziet en klik vervolgens onder Thema’s op ‘Reset naar standaard’.

  Hoe u al uw Amazon-pakketten op dezelfde dag kunt krijgen

Omdat Chrome alleen het meest recente thema bijhoudt dat je hebt geïnstalleerd, hoef je geen andere thema’s te verwijderen. Zodra je op de knop klikt, wordt alles weer zoals het was in het begin: grijs en wit.