Timehop ​​brengt zijn Social Media & Photo Time Machine-app naar Android

Het mooie van sociale mediadiensten als Facebook, Twitter en Instagram is dat je altijd terug kunt gaan in de tijd en kunt zien wat je op een bepaalde dag ergens over hebt gepost. Het klinkt misschien helemaal niet nuttig of productief, maar het voelt best cool om op elk moment direct toegang te hebben tot herinneringen uit het verleden. Natuurlijk kun je onmogelijk alles onthouden. Timehop ​​heeft als doel ervoor te zorgen dat u dat nooit hoeft te doen. Een jaar geleden bracht het bedrijf een iOS-app uit waarmee mensen ’terug in het verleden’ kunnen gaan om hun berichten op populaire sociale netwerken van vandaag te bekijken. De alom bekende Timehop-app is nu eindelijk beland in de Google Play Store voor Android-apparaten.

  Contacten overzetten naar een nieuwe Android-telefoon

Timehop ​​haalt in feite statusupdates van Facebook, tweets van Twitter, foto’s van Instagram, check-ins van Foursquare en nu ook foto’s van je lokale galerij, die een jaar, of twee, of drie geleden op de huidige dag.

De interface van de Android-versie is min of meer identiek aan die van zijn iOS-tegenhanger. Wanneer je de app voor de eerste keer start, moet je inloggen op je Facebook-, Twitter-, Instagram- en/of Foursquare-accounts. Zodra dat is gebeurd, duurt het even voordat de app je feed heeft gevuld met oude hoogtepunten van alle verbonden accounts, plus foto’s uit je lokale galerij. Elke dag wordt uw feed ververst met een nieuwe ’timehop’, die foto’s weergeeft die zijn gemaakt en sociale media-updates die tot drie jaar geleden op dezelfde dag zijn geplaatst (afhankelijk van hoe lang geleden u het sociale netwerk begon te gebruiken).

  Hoe u iets kunt meten met een A4-papier en uw Android-telefoon

Met de app kun je deze ook delen via Facebook en Twitter, zodat je vrienden deze herinneringen ook met jou kunnen herbeleven.

Als u later de noodzaak vindt om verbonden services uit de app te verwijderen, kunt u dit doen via het instellingenscherm.

Al met al een eenvoudige maar geweldige app die je elke dag kunt bekijken om je humeur te verlichten en dierbare herinneringen te delen met oude vrienden.

Je kunt het gratis downloaden via de onderstaande Play Store-link.

Installeer Timehop ​​vanuit de Play Store