TimePIN wijzigt de pincode van het Android-vergrendelingsscherm automatisch op de huidige tijd

Telefoons zijn meer dan alleen communicatiemiddelen. Voor sommigen zijn ze een veilige haven voor persoonlijke momenten en herinneringen, en men doet wat men kan om ze te beschermen tegen ongewenste ogen. Er zijn oplossingen om bepaalde functies in de telefoon, zoals AppLock, te beveiligen of om de connectiviteit via Internet Lock te beperken, de lijst gaat maar door. Nieuw in deze lijst is TimePIN, een gratis app voor apparaatbeveiliging die op een unieke manier PIN-vergrendeling gebruikt.

Zoals de meeste goede ideeën, komt TimePIN voort uit eenvoud. Het maakt gebruik van de native Android PIN-vergrendelingsfunctie met een draai aan de achterkant om de beveiliging van uw apparaat te garanderen, allemaal zonder root-toegang. Uw pincode wordt de huidige weergegeven tijd. Dus als u uw apparaat om 8:45 ontgrendelt, wordt uw pincode 0845, of als u de 24-uursklok gebruikt, wordt 20:45 2045. U hoeft de pincode dus niet te onthouden, aangezien deze wordt geschreven daar, terwijl iedereen die probeert binnen te komen niet weet waar te beginnen.

  Casten naar Chromecast vanaf VLC Android

En als u uw vrienden ooit de huidige pincode moet vertellen, hoeft u deze later niet zelf te wijzigen.

Wanneer u de app voor de eerste keer start, wordt u om beheerdersrechten en vervolgens om een ​​standaardpincode gevraagd. De laatste zal dienen als een fail-safe voor het geval u zelf het apparaat niet kunt ontgrendelen en om de app zelf te beschermen tegen toegang of verwijdering door iemand anders. Telkens wanneer u uw apparaat opnieuw opstart, wordt u om uw standaardpincode gevraagd. Zodra dat is gebeurd, treedt TimePIN in werking.

Als u de instellingen op TimePIN wilt wijzigen, moet u opnieuw uw standaardpincode invoeren.

De app gaat een tandje hoger door enkele modifiers toe te voegen met een snelle handige tutorial over hoe ze te gebruiken. U kunt desgewenst meer dan één modifier selecteren; ze worden uitgevoerd in de volgorde waarin ze in de app worden vermeld.

  Link Bubble voor Android opent in-app-links op de achtergrond

De eerste van de modificaties is de Offset-pincode, die een getal naar keuze toevoegt aan de huidige TimePIN, dwz als de offset 10 is, wordt uw 2045-pincode 2055. Zorg ervoor dat u geen ingewikkelde offset gebruikt, tenzij u dat niet doet. Het is niet erg om elke keer een rekenmachine te gebruiken als je je telefoon moet ontgrendelen.

Een andere optie is Double Pin, waarbij je dezelfde pincode twee keer moet invoeren (2045 wordt 20452045). Mirror-pincode vereist dat u de originele pincode invoert en vervolgens omgekeerd (2045 wordt 20455402). Ten slotte is er de Reverse PIN, waarvoor u uw PIN in omgekeerde volgorde moet invoeren (2045 wordt 5402). Alleen de laatste is beschikbaar in de gratis versie. Voor de rest zul je een eenmalige in-app aankoop moeten doen.

  Coursera en zijn bibliotheek met gratis online videolessen komen naar Android

Iemand die ongeautoriseerde toegang tot uw apparaat probeert te krijgen, krijgt 5 pogingen om het wachtwoord in te voeren, waarna het apparaat de toegang voor 30 seconden zal beperken – voldoende tijd om ongewenste indringers twee keer te laten nadenken.

Al met al een innovatieve oplossing. Als de beveiliging van uw telefoon uw eerste zorg is, is dit zeker de juiste keuze, want zelfs als iemand ziet dat u uw pincode invoert, zal het later niet hetzelfde zijn.

Installeer TimePIN vanuit de Play Store