Toetsenbordvibratie in- of uitschakelen op iPhone

Afgezien van verschillende nieuwe functies, waaronder verbeterde aanpassing van het vergrendelscherm, wachtwoordsleutels en berichtbewerking, biedt iOS 16 ook een aantal handige nieuwe functies. Een van de verborgen functies in iOS 16 is de mogelijkheid om haptiek in te schakelen voor het iPhone-toetsenbord. Voor degenen die het niet weten, als u deze functie inschakelt, voelt u een trilling wanneer u op uw iPhone-toetsenbord typt. Dus als u uw typervaring wilt verbeteren, wordt u aangeraden deze handleiding te volgen en te leren hoe u toetsenbordhaptiek op de iPhone in iOS 16 kunt in- of uitschakelen!

Toetsenbordvibratie inschakelen op iPhone in iOS 16 (2022)

Als je het nog niet wist, toetsenbordhaptiek bestaat al heel lang. Veel iOS-toetsenbord-apps van derden, zoals Microsoft SwiftKey en Gboard-ondersteuning, deze functie, maar hetzelfde ontbrak in het standaardtoetsenbord. iPhone-gebruikers hebben al heel lang om deze kleine functie gevraagd en Apple heeft eindelijk geluisterd. De haptiekfunctie van het toetsenbord wordt ondersteund op alle iPhone-modellen die compatibel zijn met iOS 16, wat betekent dat je een trilling krijgt tijdens het typen op iPhone 8 of nieuwer.

Schakel haptische feedback in op het iPhone-toetsenbord

1. Start op je iPhone met iOS 16 de app Instellingen en kies ‘Geluiden en haptiek’.

2. Tik nu op “Toetsenbordfeedback“.

3. Schakel ten slotte de “Haptische schakelaar” in en u bent helemaal klaar! Het is belangrijk op te merken dat je het toetsenbordgeluid op deze pagina kunt uitschakelen als je het niet nodig hebt. Schakel hiervoor de schakelaar “Geluid” uit.

  Hoe bestandsmachtigingen op Mac in te stellen

Breng nu het standaardtoetsenbord op uw iPhone naar voren om een ​​zachte trilling te voelen wanneer u op een toets op het toetsenbord drukt.

Haptische feedback voor iPhone-toetsenbord uitschakelen

Hoewel het haptische toetsenbord behoorlijk netjes is en je typervaring helpt verbeteren, vindt niet iedereen het misschien nuttig. Gelukkig kun je het met Apple gemakkelijk uitschakelen. Volg gewoon de onderstaande stappen:

1. Open de app Instellingen en navigeer naar Geluiden en haptiek -> Toetsenbordfeedback, zoals weergegeven in het bovenstaande gedeelte.

2. Schakel nu de schakelaar naast “Haptic” uit, en dat is alles. Je voelt geen trilling meer als je typt op je iPhone-toetsenbord.

  Lettertypen en browserextensies die mensen met dyslexie helpen het web te lezen

Haptisch toetsenbord inschakelen en gebruiken op uw iPhone

Daar ga je! Het is nooit te laat om een ​​handige functie zoals toetsenbordhaptiek te introduceren om de typervaring voor gebruikers te verbeteren. Het is dus goed dat Apple deze langgevraagde functie naar het oorspronkelijke toetsenbord van de iPhone in iOS 16 heeft gebracht. Afgezien daarvan heb je nu de mogelijkheid om een ​​iMessage te bewerken en te verwijderen en snel aantekeningen te maken op de iPhone. Bekijk deze features dus zeker via de gelinkte artikelen. Laat ons ook weten of je je aan een toetsenbord van derden houdt of overschakelt naar het oorspronkelijke toetsenbord met de toevoeging van haptiek op je iPhone.

gerelateerde berichten