Top 11 Instagram-analysetools voor succes op sociale media

Het valt niet te ontkennen hoe groot Instagram is geworden voor bedrijven en merken voor hun groei. Het helpt hen een online community op te bouwen en maakt dagelijkse interactie met klanten mogelijk. Dit artikel bespreekt enkele van de beste Instagram-analysetools voor bedrijven, merken, bureaus en individuen.

Wat is Instagram-analyse?

Instagram-analyses dienen als basis voor het implementeren van een goede Instagram-marketingstrategie. Het bestaat uit tools die relevante gegevens en statistieken bieden om de prestaties van Instagram bij te houden.

Zonder Instagram-analyse is het gissen hoe je Instagram-strategie het doet, wat voor jou werkt en wat niet.

Gegevens en rapporten die door analyse worden geleverd, zijn de beste manier om de Instagram-prestaties van uw manager, klant of baas te laten zien. Vier van de belangrijkste Instagram-statistieken om bij te houden zijn Betrokkenheidsgraad, Bereik, Websiteklikken, Demografische doelgroepen en Volgergroei.

Waarom is een Instagram-analysetool van derden nodig?

Als je een groot Instagram-account hebt of de Instagram-profielen van meerdere klanten beheert, kan het erg ontmoedigend zijn om alleen maar te vertrouwen op een native Instagram-analysetool.

Een tool van derden kan krachtige functies bieden voor diepgaande gegevens en rapporten om je Instagram-prestaties bij te houden. Bovendien kunt u geweldige extra functies krijgen, zoals het plannen van inhoud, eerste opmerking, reageren op gesprekken vanaf één plek en nog veel meer.

Het belang van Instagram-analyses voor uw bedrijf

Laten we eens kijken naar het belang van Instagram-analyses voor uw bedrijf:

 • De geavanceerde planningsfunctie helpt de productiviteit te verhogen.
 • Het biedt een diepgaande analyse van betrokkenheidsstatistieken zoals opmerkingen, vind-ik-leuks en aandelen.
 • Hiermee kunt u de prestaties van concurrenten volgen en controleren wat voor hen werkt. Met deze functie kunnen merken de concurrentie voor blijven.
 • Met Instagram-analyses kun je erachter komen wie je klanten zijn en wat de optimale plaatsingstijden zijn.
 • Het helpt gebruikers om de beste hashtags te identificeren en Instagram-verhalen te volgen.

Hieronder volgen enkele van de beste Instagram Analytics-tools:

SproutSociaal

SproutSocial is de allesomvattende oplossing voor sociaal beheer, waarmee bedrijven, marketeers, freelancers of influencers het beste uit hun socialemediastrategie kunnen halen. Het platform ontwikkelt en verbetert voortdurend zijn functies om de workflow te verbeteren.

Het is het beste om contact te maken met uw publiek, publicatieworkflows te stroomlijnen, in realtime samen te werken met uw teamleden en relevante gegevens te verzamelen om de voortgang van sociale media te beheren en bij te houden.

Belangrijkste kenmerken:

 • Sociaal beheer: Sproutsocial biedt analyses en rapporten over de prestaties van posts en campagnes op sociale media. Het identificeert trends in campagnes en beheert content en conversaties op sociale media.
 • Rapporten en dashboards: met het platform kunnen gebruikers de prestaties van meerdere sociale mediaplatforms, waaronder Instagram, toevoegen, volgen en meten. Gebruikers kunnen gegevens of rapporten exporteren naar PDF-, XSL- of CSV-bestanden.
 • Sociale analyse: het biedt analyse van concurrenten, analyse van volgers, tracking van betaalde campagnes, hashtag-analyse en sentimentanalyse.
 • Inzicht: het platform stelt bedrijven in staat enquêtes uit te voeren om hun feedback te verzamelen.

Sprout Social biedt vier tariefplannen: Standaard ($ 249 per maand, Professional ($ 399 per maand), Geavanceerd ($ 499 per maand) en Enterprise (op maat gemaakt abonnement).

Sociale piloot

SocialPilot is een volledig uitgeruste, collaboratieve en gebruiksvriendelijke automatiseringstool voor sociale media-marketing. Het is het beste voor kleine bedrijven, bureaus en individuen die hun efficiëntie en bereik op sociale media willen vergroten door marketingactiviteiten op sociale media te plannen en te analyseren.

  Blader door Instagram in een Pinterest-achtige lay-out

Hiermee kunt u verbinding maken met meer dan negen sociale mediakanalen zoals Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, LinkedIn, Google My Business, TikTok, Tumblr en VK.

Belangrijkste kenmerken:

 • Het platform heeft een eenvoudige, schone en overzichtelijke gebruikersinterface.
 • Het beheert social media-profielen efficiënt door elk account in verschillende groepen te organiseren (per klant of kanaal of hoe je maar wilt).
 • De ingebouwde inhoudsbibliotheekfunctie maakt het mogelijk om inhoud op te slaan voor later gebruik of hergebruik.
 • Hiermee kunnen Facebook-advertenties rechtstreeks vanaf het platform worden gestimuleerd.
 • Met de functie Social Inbox kunt u reageren op opmerkingen en berichten van alle sociale media-accounts.
 • De analyses van Social Pilot werken goed met Instagram, Facebook, Google Business Profile, Twitter en LinkedIn en bieden inzicht in prestaties na afloop.

Het platform heeft vier tariefplannen: Professional ($ 30 per maand), Small Team ($ 50 per maand), Agency ($ 100 per maand) en Agency+ ($ 200 per maand).

Analyse

Analisa is cloudgebaseerde software voor sociale analyse om klantbetrokkenheid te meten op socialemediaprofielen. Het platform is het meest geschikt voor kleine tot middelgrote bedrijven voor het bijhouden van historische prestaties, het in kaart brengen van influencers, analyse van concurrenten, rapportage en statistieken van sociale activiteiten.

Gebruikers houden van dit platform vanwege de functies zoals authenticiteitsaudits van volgers, het volgen van boekingsschema’s, het analyseren van contentmarketingcampagnes en meer.

Belangrijkste kenmerken:

 • Analisa biedt een AI-aangedreven oplossing om bezoekersverkeer, betrokkenheid en getagde relaties op Instagram-profielen te analyseren.
 • Het helpt waardevol inzicht te krijgen in de demografische gegevens van profielbezoekers, zoals leeftijd, geslacht en locatie.
 • Het helpt gebruikers om frauduleuze activiteiten op Instagram-profielen te verminderen en de authenticiteit van volgers te verifiëren.
 • Het maakt het mogelijk om boekingsschema’s bij te houden en contentmarketingcampagnes te analyseren.

Het biedt vier tariefplannen om aan uw behoeften te voldoen. Begin met het GRATIS Basic-abonnement, Premium voor $ 69 per maand, Plus voor $ 149 per maand en Pro voor $ 239 per maand.

Later

Later is een webgebaseerd marketing- en handelsplatform voor sociale media dat is ontworpen om bedrijven te helpen hun merk online te laten groeien. Het helpt bedrijfseigenaren, bureaus, marketeers, makers en socialemediateams om berichten op socialemediakanalen te plannen en in te plannen. Hiermee kunnen ze ook de prestaties van sociale media volgen en beheren.

Belangrijkste kenmerken:

 • Het helpt bedrijven bij het plannen en plannen van inhoud op verschillende sociale mediakanalen zoals Instagram, Facebook, Twitter en Pinterest.
 • Het heeft een kalenderfunctie waarmee gebruikers inhoud voor de toekomst kunnen plannen en de betrokkenheid in realtime kunnen volgen.
 • Het platform minimaliseert handmatig werk door het meeste werk op sociale media te automatiseren, zoals het publiceren van inhoud.
 • Met de visuele Instagram-plannerfunctie kunnen gebruikers het uiterlijk van de Instagram-feed visualiseren voordat ze de inhoud publiceren.
 • De Instagram-plannertool heeft een functie voor slepen en neerzetten waarmee berichten kunnen worden verplaatst om het gewenste uiterlijk van de feed te krijgen.
 • Andere functies zijn beheer van meerdere accounts, media-import vanaf mobiele apparaten, Google Drive, Dropbox en meer.

De software biedt drie betaalde abonnementen: Starter voor $ 18 per maand, Growth voor $ 40 per maand en Advanced voor $ 80 per maand.

Sleutelgat

Keyhole is een monitoringoplossing voor sociale media die real-time en historische sociale mediagegevens meet. Het biedt eenvoudige rapportage en strategieën en helpt bedrijven, marketeers of bureaus zoekwoorden, hashtags en account-URL’s op Instagram, Twitter, Facebook en YouTube bij te houden.

Belangrijkste kenmerken:

 • Gegevensanalyse: het platform maakt het mogelijk termen voor tracking toe te voegen om gegevens te verstrekken om het aantal gebruikers, het postvolume, het betrokkenheidsvolume, het bereikvolume, enz.
 • Influencers-dashboard: Keyhole biedt een influencer-dashboard met gegevens zoals het aantal gedeelde berichten, gemiddelde betrokkenheid, aantal volgers, vertoningen, enz.
 • Accounttrackers: ze maken de integratie mogelijk van verschillende sociale mediakanalen zoals Twitter, Facebook, Instagram en YouTube om hun inhoud bij te houden.
 • Sentimentanalyse: Keyhole helpt bedrijven bij het volgen van de gevoelens van hun mensen en hoe ze zich verhouden tot het merk met elk social media-account.
 • Eenvoudige rapporten: het biedt verschillende rapporten aan gebruikers om hen te helpen weloverwogen beslissingen te nemen, en de rapporten kunnen worden gedownload in PDF- of XLS-indeling.
 • Social Media Analytics: Het biedt unieke analyses voor elk social media-account om gebruikers te helpen dieper te graven en de prestaties beter te begrijpen.
  Hoe Instagram aan Snapchat-verhaal te koppelen

Keyhole biedt vier tariefplannen voor zijn gebruikers: MKB en freelancers voor $ 99 per maand, Corporate voor $ 299 per maand, Agency voor $ 599 per maand en Enterprise (aangepaste prijzen).

Pally

Pallyy is populaire software voor beheer van sociale media die is ontworpen om publiceren gemakkelijk en betaalbaar te maken. Hiermee kunt u inhoud plannen voor Instagram, Facebook en Twitter. Het platform is het beste voor Instagram en heeft functies zoals reactiebeheer, een eerste reactieplanner, een IG bio-linktool en analyse.

Belangrijkste kenmerken:

 • Planning: Hiermee hebben gebruikers toegang tot de inhoudskalender om inhoud voor sociale media-accounts te plannen en in te plannen.
 • Visueel planningsraster: deze tool helpt gebruikers een visuele weergave te krijgen van hoe hun feed eruit zou zien.
 • Herbruikbare sjablonen en hashtags: Hiermee kunt u herbruikbare sjablonen en hashtags-lijsten maken om herhaling ervan te voorkomen.
 • Verkennen: deze functie, alleen beschikbaar voor Instagram, helpt gebruikers ideeën voor campagne-inhoud te vinden.
 • Sociale inbox: Met deze functie kunnen gebruikers reageren op berichten en opmerkingen.

Pally heeft twee abonnementen, waarvan er één helemaal GRATIS is, waarmee gebruikers tot 15 maandelijkse berichten kunnen plannen voor één social media-account. Het betaalde premiumplan is $ 15 per maand en is het beste voor bureaus voor sociale media.

Swydo

Swydo is de beste webgebaseerde online marketing voor bureaus of digitale marketeers. Het biedt tools voor PPC- en analytische rapportage en campagnemarketing. Hiermee kunt u eenvoudig rapporten maken en deze dagelijks, wekelijks of maandelijks naar klanten sturen.

Belangrijkste kenmerken:

 • Het biedt een onbeperkt aantal gebruikers, dashboards en rapporten.
 • Hiermee kunt u binnen enkele minuten marketingrapporten maken.
 • Het biedt eenvoudige KPI’s om te bepalen welke campagne goed presteert en welke verbetering behoeft.
 • Met het platform kunnen rapportsjablonen worden gemaakt die voor verschillende klanten of campagnes kunnen worden hergebruikt.
 • Het maakt white labeling en personalisatie van communicatie met uw branding mogelijk.
 • Het maakt meer dan 30 integraties mogelijk, zoals Google Ads, Microsoft Advertising, Facebook Ads, Google Analytics, enz.

Swydo biedt aangepaste prijzen, afhankelijk van het aantal gegevensbronnen; voor 10 gegevensbronnen bedragen de kosten $ 49 per maand. Het biedt ook een gratis proefversie om het platform uit te proberen.

Verstuurbaar

Sendible is een van de beste tools voor beheer van sociale media voor bureaus om sociale media-accounts voor hun klanten te beheren. Het biedt een allesomvattende oplossing om de socialemediastrategie voor meerdere merken op grote schaal uit te voeren.

Het biedt krachtige functionaliteiten zoals betrokkenheid bij sociale media, publicatie, monitoring, leadgeneratie en rapportage.

Belangrijkste kenmerken:

 • Bureaus: de software is het beste voor bureaus om hun workflow te vereenvoudigen en meer klanten aan te nemen.
 • White Label: Het maakt white labeling mogelijk en past zich aan de branding van de gebruiker aan.
 • Dashboard: het dashboard van het platform maakt het moeiteloos om bureaus te verbinden met de merken van hun klanten en hun sociale media te monitoren of te volgen.
 • Publiceren: dit is een allesomvattende oplossing om inhoud op verschillende socialemediaplatforms te plannen en in te plannen.
 • Samenwerking: het maakt samenwerking met klanten of verschillende teamleden mogelijk voor goedkeuring en publicatie.
 • Analyse: hiermee kunt u waardevolle inzichten verkrijgen uit relevante gegevens.
  Meerdere afbeeldingen toevoegen aan een enkel Instagram-verhaal

Sendible heeft drie tariefplannen: Creator voor $ 29 per maand, Traction voor $ 89 per maand en Scale voor $ 199 per maand.

Hootsuite

Hootsuite is een ongelooflijk en krachtig beheerplatform voor sociale media dat tegelijkertijd meerdere sociale mediakanalen beheert en controleert hoe klanten met elkaar omgaan.

Hiermee kunnen verschillende sociale mediakanalen worden beheerd, zoals Twitter, Facebook (profiel-, evenement-, groeps- en fanpagina’s), LinkedIn (profiel, pagina, groep), Google+, Foursquare, websiteblogs en meer.

Belangrijkste kenmerken:

 • Het platform maakt het mogelijk om meerdere sociale media-accounts op één plek te monitoren en te beheren.
 • Het maakt het mogelijk om inhoud vooraf te plannen op alle sociale mediaplatforms.
 • Het biedt een diepgaande analyse om bij te houden hoe goed de socialemediastrategie presteert.
 • Hootsuite heeft een plug-in voor bladwijzers, waarmee gebruikers eenvoudig inhoud kunnen delen met hun volgers.
 • De teamsamenwerkingsfunctie van de software stelt teams in staat om moeiteloos samen te komen en te werken.
 • Het belangrijkste kenmerk van Hootsuite is het beheren van de klantenservice vanaf één plek.

Hootsuite biedt vier betaalde abonnementen: Professional voor $ 99 per maand, Team voor $ 249 per maand, Business voor $ 739 per maand en het Enterprise-abonnement biedt aangepaste prijzen.

Buffer

Buffer is intuïtieve, gestroomlijnde multifunctionele marketingsoftware voor sociale media voor merken, bureaus, bedrijven en individuen. Het helpt gebruikers om inzichtelijke resultaten en betrokkenheid op sociale mediaplatforms te stimuleren.

Belangrijkste kenmerken:

 • Hiermee kunnen berichten op sociale medianetwerken zoals Instagram, Facebook, Twitter, LinkedIn en Pinterest worden gepland.
 • Buffer is de eerste software die de mogelijkheid heeft bedacht om vooraf tijd en slots in te stellen om inhoud te plaatsen.
 • Het biedt een kalenderweergave waarmee gebruikers sociale media-kalenders kunnen vullen.
 • Het biedt Instagram-specifieke functies zoals eerste opmerking, winkelraster, speciale bio-URL en meer.
 • Met de functie voor teambeheer kunnen managers van sociale media en marketeers samenwerken.
 • Het platform biedt diepgaande analyses en rapporten.
 • Met de Buffer Reply-functie kunnen gebruikers reageren op sociale gesprekken.

Buffer biedt drie abonnementen: gratis individuen, Essentials ($ 6 per maand) voor professionals en kleine bedrijven, en Team ($ 12 per maand) voor teams en bedrijven.

Iconovierkant

Iconosquare is analyse- en beheersoftware voor marketeers en merken op sociale media. Het maakt het plannen van inhoud en het volgen en bewaken van de prestaties mogelijk voor verschillende sociale mediakanalen zoals Instagram, Facebook, Twitter, LinkedIn en TikTok.

Belangrijkste kenmerken:

 • Het biedt diepgaande analyses om de betrokkenheid en groei van sociale media beter te begrijpen.
 • Het maakt eenvoudige rapportage (in PDF-indeling) en het volgen van de prestaties van sociale mediaplatforms mogelijk.
 • Het biedt één platform voor het beheren, rapporteren en analyseren van meerdere socialemediaprofielen.
 • Het helpt gebruikers tijd te besparen door inhoud van tevoren in te plannen.
 • Het maakt teamsamenwerking mogelijk voor post-goedkeuring.
 • Andere belangrijke kenmerken van Icinosquare zijn analyse van concurrenten, het volgen van opmerkingen, het volgen van hashtags, benchmarking van de industrie en nog veel meer.

Het platform biedt drie betaalde abonnementen: Pro voor € 59 per maand, Advanced voor € 99 per maand en Enterprise voor € 179 per maand.

laatste woorden

Instagram Analytics is cruciaal voor het bijhouden van successen en mislukkingen en hoe goed de geïmplementeerde strategie presteert. Met tools van derden kunnen merken, bureaus en bedrijven met veel functies Instagram-gegevens op één plek beheren en controleren. U kunt een van de genoemde tools voor uw bedrijf of bureau kiezen, afhankelijk van uw behoefte.

Je kunt ook deze gids voor Instagram-groei en enkele van de beste Instagram-planners bekijken.