Top 11 React-animatiebibliotheken voor verbluffende visuele effecten

React is een van de meest populaire JavaScript-bibliotheken voor het maken van gebruikersinterfaces op een enkele webapplicatie.

De eenvoud om te begrijpen en te implementeren bij het maken van webapplicaties is de reden waarom de acceptatie ervan toeneemt. U moet uw React-app echter stylen met behulp van CSS om verbluffende apps te maken. Styling is erg breed, omdat je tekst, afbeeldingen, video’s, links en nog veel meer kunt stylen in een webapplicatie.

Animaties zijn bewegende beelden die kunnen worden gebruikt om de aandacht van gebruikers te trekken. Dergelijke animaties kunnen klein of groot zijn, afhankelijk van het doel en de algehele stijlbenadering van de website.

Animatiebibliotheken zijn handig bij het verbeteren van de algehele gebruikerservaring in een webtoepassing. U kunt deze animaties helemaal opnieuw maken of een animatiebibliotheek gebruiken. Dit artikel introduceert React-animatiebibliotheken, waarom u ze zou moeten gebruiken en enkele van de beste die u vandaag kunt gebruiken:

Wat zijn React-animatiebibliotheken?

Een React-animatiebibliotheek is een verzameling vooraf gemaakte bestanden/stukjes code die open-source kunnen zijn of kunnen worden opgeslagen in een repository van derden. Er zijn veel dingen die u kunt animeren met behulp van animatiebibliotheken. Denk aan het animeren van afbeeldingen, tekst en complexe en geavanceerde animaties.

Dit zijn de redenen waarom u React-animatiebibliotheken zou moeten gebruiken;

 • Kortere ontwikkelingstijd: u hoeft CSS niet helemaal opnieuw te schrijven om animaties aan uw React-toepassing toe te voegen. Met bibliotheken kunt u CSS-code kopiëren en aan uw website toevoegen.
 • Aanpasbaar: hoewel deze bibliotheken standaardcode hebben, kunt u deze aanpassen aan uw behoeften. U kunt bijvoorbeeld achtergrondafbeeldingen en tekst aanpassen aan uw behoeften.
 • Vermindert CSS-code: als u veel code in uw app heeft, kan dit leiden tot lage laadsnelheden. De code van een animatiebibliotheek wordt gehost op een repository van derden en u kunt alleen kiezen wat bij uw app past.
 • Maakt het gemakkelijk om een ​​consistente stijl te hebben: Naarmate uw app groeit, moet u ervoor zorgen dat de stijl consistent is. Animatiebibliotheken kunnen u helpen dit gemakkelijk te bereiken.

Dit zijn enkele van de meest populaire React-animatiebibliotheken die u vandaag kunt proberen

Reageer Geweldige onthulling

React Awesome Reveal is een gebruiksvriendelijke bibliotheek met samengestelde geanimeerde primitieven. Deze bibliotheek animeert uw componenten wanneer ze zichtbaar worden op de webpagina.

  Herinner je je MiniDisc nog? Hier leest u hoe u het nog steeds kunt gebruiken in 2020

Functies

 • Eenvoudige installatie: u kunt deze bibliotheek installeren met behulp van npm, garen of pnpm. U kunt de bibliotheek vervolgens als volgt naar uw componenten importeren;
import { Fade } from "react-awesome-reveal";
 • Verscheidenheid aan animaties: React Awesome Reveal heeft animatiecomponenten gegroepeerd in Attention Seekers en Revealing Effects. Elke categorie heeft honderden functies om uit te kiezen.
 • Aanpasbaar: u kunt codeblokken van React Awesome Reveal aanpassen aan uw behoeften.
 • Flexibel: deze bibliotheek is geschreven in TypeScript, wat betekent dat u deze kunt gebruiken met zowel JavaScript- als TypeScript-apps.

React Awesome Reveal is een gratis, open-source project.

Remotie

Remotion is een React-bibliotheek waarmee ontwikkelaars programmatisch video’s kunnen maken. U kunt deze bibliotheek gebruiken met JavaScript- en TypeScript-apps.

Functies

 • Programmatische inhoud en weergave: met deze bibliotheek kunt u gegevens ophalen van een API en deze weergeven met behulp van de @remotion/player.
 • Snelle en leuke bewerking: met deze bibliotheek kunt u een voorbeeld van de video bekijken terwijl u deze bewerkt.
 • Stelt ontwikkelaars in staat om React te gebruiken om zichzelf uit te drukken: hoewel deze bibliotheek toegang geeft tot tools voor het maken van video’s, moet je nog steeds React-regels in acht nemen.

Het gratis pakket van Remotion geeft onbeperkte toegang tot al zijn tools. Er zijn echter ook betaalde opties vanaf $ 10/maand, met geavanceerde functies.

Lottie

Lottie is een multiplatform-bibliotheek voor iOS-, Android-, Windows-, React Native- en webapplicaties. Deze bibliotheek parseert Adobe After Effects-animaties als JSON en geeft ze native weer op web- en mobiele applicaties.

Functies

 • Cross-platform: u kunt Lottie gebruiken om animaties voor verschillende apps te maken, ongeacht of u iOS, Android of Windows gebruikt.
 • Gecategoriseerde effecten: er zijn honderden effecten om uit te kiezen en geschikt voor verschillende platforms.
 • Ondersteunt dynamische animaties: met Lottie kunt u tijdens runtime functies zoals animatiesnelheid en kleur wijzigen.
 • Lichtgewicht: Lottie is een klein pakket dat je app niet belast.

Lottie is een gratis, open-sourcebibliotheek die wordt ondersteund door de community.

React Flip Toolkit is een React-bibliotheek waarmee ontwikkelaars React-componenten kunnen animeren. De bibliotheek biedt een gemakkelijke manier om elementen te animeren terwijl ze de DOM verlaten of binnenkomen.

Functies

 • Eenvoudig in te stellen: u kunt npm of garen gebruiken om React Flip Toolkit te installeren; npm installeer react-flip-toolkit of garen voeg react-flip-toolkit toe. U kunt vervolgens het gewenste onderdeel toevoegen door het met een flipper te omwikkelen.
import { Flipper, Flipped } from 'react-flip-toolkit'
 • Aanpasbaar: u kunt de codeblokken van React Flip Toolkit aanpassen aan uw behoeften.
 • Ondersteunt complexe animaties: met React Flip Toolkit kunt u elementen animeren met verschillende dekking, kleuren, afmetingen en posities.
  Heeft Xbox Mario Kart?

React Flip Toolkit is een gratis, open-source bibliotheek.

Reageer Native gereanimeerd

React Native Reaminated is een bibliotheek waarmee ontwikkelaars vloeiende animaties en interacties kunnen maken die op de gebruikersinterface-thread worden uitgevoerd.

Functies

 • Multiplatform: u kunt deze bibliotheek gebruiken op Android-, iOS- en webapplicaties.
 • Biedt een krachtige en flexibele manier om animaties te maken: React Native Reanimated elimineert de complexiteit van het maken van animaties en biedt een paar methoden.
 • Biedt native prestaties: deze bibliotheek is gemaakt bovenop een API die native is voor React Native. U kunt dus uw animaties op JS declareren, maar ze zullen op de native thread worden uitgevoerd.

React Native Reanimated is een gratis, open-source bibliotheek.

Reageer Eenvoudige animatie

React Simple Animate is een React-bibliotheek gebaseerd op CSS-animatiestandaarden. React is de enige afhankelijkheid in deze bibliotheek, waardoor deze licht en klein is.

Functies

 • Biedt een declaratieve API: u kunt animaties definiëren via intuïtieve en eenvoudige syntaxis bij gebruik van React Simple Animate.
 • Aanpasbaar: u kunt de standaardwaarden van de boilerplate-code van deze animatiebibliotheek aanpassen aan uw behoeften.
 • Ondersteunt SVG-animaties: Ontwikkelaars kunnen Scalable Vector Graphics (SVG), een op XML gebaseerd afbeeldingsformaat, gebruiken om animaties te maken. SVG’s zijn perfect voor geanimeerde pictogrammen en logo’s.

React Simple Animate is een gratis, open-sourcebibliotheek.

Reageer lente

React Spring is een React-bibliotheek met vloeiende animaties die u kunt gebruiken om de gebruikersinterface van uw web- en mobiele apps te verbeteren.

Functies

 • Cross-platform: U kunt React Spring gebruiken met React-native-web, React-native en webapplicaties.
 • Ondersteunt testen: je kunt componenten van React Spring testen met behulp van testframeworks zoals Jest.
 • Ondersteunt op gebaren gebaseerde animaties: met React Spring kunt u animaties ontwerpen die reageren op gebruikersacties, zoals slepen en knijpen, terwijl u communiceert met de mobiele of webapplicatie.
 • Elimineert onnodige overhead: React Spring biedt dwingende API-methoden om animaties uit te voeren zonder de status bij te werken.

React Spring is een gratis, open-source bibliotheek.

Framer-beweging

Framer Motion is een productieklare bewegingsbibliotheek voor React-toepassingen.

Functies

 • Eenvoudige installatie: u kunt Framer Motion installeren met behulp van garen of npm. Gebruik deze commando’s; npm installeer framer-motion of garen voeg framer-motion toe. Je kunt het dan als volgt opnemen;
import { motion } from "framer-motion";
 • Meerdere animatie-opties: er zijn verschillende animaties waaruit u kunt kiezen, variërend van overgangen, gebaren, rollen, Enter-Exit-animaties en keyframes, om er maar een paar te noemen.
 • Zeer aanpasbaar: u kunt lettertypen, kleuren, achtergrondafbeeldingen en nog veel meer wijzigen wanneer u Framer Motion gebruikt.
 • Meertalig: u kunt Framer Motion gebruiken met TypeScript en JavaScript.
  Hoe te controleren of u een bevelschrift heeft?

Framer Motion is een gratis, open-source React-bibliotheek.

Reageer op native tabbar-interactie

React Native Tabbar Interaction is een geanimeerde onderste tabbalkcomponent voor React Native.

Functies

 • Multiplatform: React Native Tabbar Interaction werkt op iOS- en Android-platforms.
 • Meertalig: u kunt deze bibliotheek gebruiken met JavaScript- en TypeScript-apps.
 • Aanpasbaar: u kunt de standaardinstellingen van de componenten aanpassen aan uw behoeften.

React Native Tabbar Interaction is een gratis, open-source bibliotheek.

GSAP

GSAP (GreenSock Animation Platform) is een hoogwaardige JavaScript-animatiebibliotheek. GSAP werkt perfect met de meeste JavaScript-frameworks en -bibliotheken zoals React, Vue en Angular. De bibliotheek is ook compatibel met SVG, canvasbibliotheekobjecten en CSS-eigenschappen.

Functies

 • Alles animeren: GSAP heeft geen vooraf gedefinieerde lijst met dingen die u kunt animeren. De bibliotheek kan complexe tekenreekswaarden met geneste kleuren verwerken, ongeacht het formaat.
 • Compatibel met de belangrijkste technologieën: GSAP is compatibel met de belangrijkste browsers en elimineert grote inconsistenties in verband met deze browsers.
 • Lichtgewicht en uitbreidbaar: GSAP is niet gebouwd op een bibliotheek van derden, waardoor het licht van gewicht is. Het heeft een plug-in-architectuur, die modulair en flexibel is, die de kernmotor strak houdt en tegelijkertijd ontwikkelaars in staat stelt functies toe te voegen met behulp van optionele plug-ins.
 • Geavanceerde sequencing: GSAP volgt geen “een-na-de-ander”-sequencing, wat betekent dat u zoveel animaties kunt hebben als u wilt.

De meeste functies op het GreenSock Animation Platform zijn gratis.

Reageer Overgangsgroep

React Transition Group is een bibliotheek waarmee gebruikers de DOM op handige manieren kunnen manipuleren, elementen kunnen groeperen, klassen kunnen beheren en overgangsfasen kunnen weergeven.

Functies

 • Overgangen van componenten in en uit de DOM op een declaratieve manier: u kunt definiëren hoe een overgang eruit moet zien wanneer deze de DOM binnenkomt en verlaat met behulp van een eenvoudige syntaxis.
 • Aanpasbaar: deze bibliotheek maakt zelf geen animaties. U kunt dus uw eigen stijlen en klassen definiëren om te gebruiken binnen React Transition Group.

React Transition Group is een gratis en open-source bibliotheek.

Conclusie

Je hebt nu een assortiment React-animatiebibliotheken die je kunt gebruiken om visueel verbluffende webapplicaties te maken. De keuze voor een animatiebibliotheek hangt af van de functies die u zoekt en het gebruiksgemak. U kunt deze React-animatiebibliotheken combineren met verschillende JavaScript UI-bibliotheken om krachtige apps te maken.

Bekijk vervolgens ook ons ​​artikel over de beste JavaScript-tabelbibliotheken.