Top 13 wandel-apps om elke backpacker te helpen tijdens wandelen en kamperen

Wandelen en kamperen zijn recreatieve activiteiten in de buitenlucht. Als je ook geïnteresseerd bent in wandelen, is dit artikel perfect om een ​​aantal waardevolle wandel-apps te ontdekken die je kunnen helpen tijdens je wandelingen en kampen.

Wandelen is een geweldige manier om stress te verminderen en energie te stimuleren. Bovendien kan tijd doorbrengen met de natuur therapeutisch zijn en je lichaam en geest ontspannen. Daarom is er geen andere manier om de natuur te verkennen dan wandelen en kamperen. Maar op dat moment konden we niet om het abrupt veranderende weer heen.

Ben je bovendien een beginner op het gebied van kamperen, backpacken of wandelen? Raak je verdwaald en overweldigd door de verscheidenheid aan beschikbare wandel-apps?

Dus hier zullen we onderzoeken wat wandeltoepassingen zijn en wat hun voordelen zijn. In dit artikel gaan we dieper in op enkele van de beste wandel-apps om elke backpacker tijdens zijn reis te helpen.

Hoe kunnen smartphones en wandel-apps een wandelaar of backpacker helpen?

Smartphones zijn tegenwoordig een essentieel onderdeel van ons leven geworden. Onze smartphone is de assistent die ons begeleidt bij het beheersen van ons dagelijks leven.

Bovendien stellen smartphones ons in staat om wandel-apps te gebruiken voor het inpakken van tassen. Het inpakken van tassen is een cruciale stap bij het plannen van wandelen en kamperen. Situaties tijdens het wandelen en kamperen kunnen abrupt veranderen. Je weet nooit hoe het weer kan veranderen. Het is dus van essentieel belang om uw tas in te pakken om slechtere omstandigheden het hoofd te bieden.

Bovendien zijn er wandel-apps beschikbaar zodat je elk essentieel item kunt inpakken zonder iets te vergeten. Deze wandel-apps helpen je slimmer in te pakken, want een goede indeling van je spullen is essentieel tijdens het inpakken. Zij zullen u begeleiden bij het inpakken, zodat u vrij en comfortabel kunt reizen.

Wat is een wandel-app precies?

Smartphone-wandel-apps worden tegenwoordig meer gebruikt. Wandel-apps zijn handig wanneer u wandel- en kampeertochten plant. Handige hulpmiddelen zijn onder meer wandelkaarten, een GPS-locatienavigator en nog veel meer. Wandel-apps voor smartphones kunnen uw wandeling soepel, plezierig en veilig maken.

Bovendien kan het opnemen van wandelapplicaties in uw smartphones u beschermen bij elke calamiteit.

Need for Hiking-apps

Wandel-apps helpen je nieuwe paden te vinden om te wandelen, houden je voortgang bij en bieden je veiligheidsvoorzieningen. De app inspireert je om de natuur meer te ontdekken. Je kunt zelfs plaatsen selecteren om te wandelen en bewaren voor later op je bucketlist.

Wandeltoepassingen zijn nuttig voor elke wandelaar omdat het functies bevat zoals:

  • Navigatie – Zonder toegang tot internet kan men vertrouwen op wandel-apps voor navigatie.
  • Organisatie – Wandelaars kunnen hun wandelplannen en plaatsen in verschillende categorieën aanpassen.
  • Nieuwe routes – Als je een nieuwe plek wilt verkennen, geven wandel-apps je toegang om wandelplekken bij jou in de buurt te zoeken.
  • Houdt uw hoogteprofiel bij – Wandel-apps houden uw voortgang en snelheid bij tijdens uw wandeltocht. Trackingrapporten zullen u motiveren om goed te wandelen.

Last but not least, veiligheid. Veiligheidsfuncties zijn een noodzakelijke functie in wandel-apps. Met sommige wandel-apps kunnen gebruikers hun locatie delen met hun dierbaren. Voordat u het pad bewandelt, moeten wandelaars de kaart offline downloaden. Om elk risico te vermijden, moeten wandelaars goed voorbereid en goed gepland zijn.

Hoe kies je de beste wandel-app?

Er zijn tal van wandel-apps online beschikbaar. Dus het kiezen van de beste kost wat tijd om te onderzoeken. Houd er rekening mee dat de apps die u selecteert het absolute minimum moeten volgen. Het meest cruciale aspect van een wandel-app is dat deze GPS-tracking moet bieden.

  Hoeveel soorten toetsen op een computertoetsenbord?

Bovendien moet het GPS-navigatie, informatie over wandelen en kaarten bevatten. Door GPS-navigatie kan de app u echter nauwkeuriger op uw wandelroute begeleiden.

Bovendien kan informatie over wandelplekken wandelaars helpen om voor de beste te gaan. Als het op kaarten aankomt, hebben offline kaarten de voorkeur boven topografische kaarten. Men kan zelfs zonder mobiele data toegang hebben tot kaarten.

Ben je op zoek naar de beste wandel-app om te installeren voor je volgende wandeltocht? Maar met veel wandel-apps, hoe zou je weten welke het beste is om te downloaden? Dit artikel behandelt enkele van de beste wandel-apps voor uw plezierige en comfortabele reis. Dus, zonder enige toekomstige vertraging, laten we naar de lijst gaan.

AlleTrails

Trekkers opgelet, deze wandel-app is voor jou. Of je nu een beginner of een expert bent, AllTrails is het beste voor jou. Het vinden van wandel-, fiets- en hardlooproutes is slechts een paar klikken verwijderd met deze app.

De app houdt ook informatie bij over hoogtewinst en trailhead-locatie. De premiumversie van deze wandelapplicatie bevat nog veel meer handige functies. Bovendien is AllTrails beschikbaar in zowel de Google Play Store als de App Store.

U kunt genieten van alle noodzakelijke functies in de gratis versie. Met AllTrails is het delen van uw locatie, aangepaste kaarten, routes en ervaringen eenvoudig. Slechts enkele wandelaars voegen echter afbeeldingen van hun wandelplek toe om de applicatie informatief te maken.

Gaia GPS

Gaia GPS-wandelapplicatie is in de eerste plaats bedoeld om wandelaars zorgeloos te maken. Of het nu gaat om basiskaarten of planningstools, Gaia GPS biedt zijn gebruikers alles wat ze nodig hebben tijdens een wandeling.

De premium-versie is betaald, inclusief offline gebruik van de app. Een premium-versie kan je bijvoorbeeld behoeden voor een ongeluk als je tijdens het wandelen in de bergen bent en je netwerk dood is. Bovendien kunnen wandelaars hier eenvoudig gebruik van maken via de Google Play Store of App Store.

Door het gebruik van Gaia GPS kunnen wandelaars hun paden en routes aanpassen. Er zijn meer dan 300 kaarten beschikbaar in zowel online als offline modus. Bovendien informeert de app gebruikers over abrupt veranderend weer.

Kijker

Spyglass wandel- en kampeervriendelijke applicatie is beschikbaar in zowel Google Play Store als App Store. Het is de beste AR-navigatie-app voor wandelen. Een geavanceerd kompas en GPS-navigatie maken Spyglass tot een essentieel hulpmiddel voor elke wandelaar.

Waardevolle tools zoals kaarten, tactische GPS, waypoint-trackers, snelheidsmeters, hoogtemeters en nog veel meer zitten boordevol met de Spyglass-wandelapp. U kunt zonder enige moeite offline kaarten downloaden.

Bovendien is Spyglass een alleskunner wandel-app die een wandelaar gemakkelijk en gratis kan gebruiken. Bovendien verhoogt het meest geavanceerde en nauwkeurige digitale kompas uw wandelervaring. Ten slotte kunt u uw wandeltocht onvergetelijk maken door foto’s te maken die zijn bedekt met GPS en richtingsgegevens.

Avenza-kaarten

Avenza Maps is de beste gratis wandel-app die gemakkelijk te gebruiken is op Android- en iOS-apparaten. Hierdoor kunnen gebruikers de ingebouwde GPS van hun apparaat gebruiken om hun locatie op kaarten te volgen. Er zijn echter miljoenen kaarten beschikbaar op deze applicatie, zodat gebruikers ze allemaal kunnen doorbladeren.

Bovendien kunt u uw kaart aanpassen door deze aan te passen aan uw behoeften of voorkeuren. U kunt de Avenza Maps Plus- en Pro-versies vinden die beschikbaar zijn als jaarabonnement. Recreatieve en motorwandelaars die meer nodig hebben, kunnen voor de plus- en pro-versies gaan om enkele geavanceerde functies in de app te verkennen.

wandelproject

De Hiking Project-app is compatibel met iOS- en Android-apparaten en is direct beschikbaar in de Google Play Store en App Store. De app begeleidt je op de beste manier om wandelingen bij jou in de buurt te zoeken.

  Wat is Little Moon naast tekst op iPhone?

Naast gedrukte kaarten biedt de applicatie GPS-route-informatie, hoogteprofielen, interactieve functies, foto’s en meer. Hiermee kunt u de locatie van het nieuwe pad blijven bijwerken en toevoegen. Daarom hebben wandelaars geen mobiele datanetwerken nodig.

Bovendien is het vinden van routes bij u in de buurt slechts een paar klikken verwijderd. Deze wandelapplicatie verzekert de gebruikers van een gelukkige trailervaring met veel herinneringen. Het beste deel van het gebruik van de Hiking Project-app is dat deze geen ingebouwde advertenties heeft om een ​​opmerkelijke gebruikerservaring te bieden.

Google Maps

Een app die geen introductie behoeft, is Google Maps. Een algemene navigatie- en kaarttool die u helpt bij het verkennen van plaatsen in de buurt. Velen van jullie hebben deze applicatie op je smartphone. De app beveelt ook plaatsen in de buurt aan op basis van je voorkeuren en trending.

De gebruikers kunnen hun bucketlist eenvoudig aanpassen en delen met hun vrienden en familie via deze app op hun Android- en iOS-apparaten.

Wandelaars kunnen hun privacy regelen met een gebruiksvriendelijke gebruikersinterface. Alles is echter gratis beschikbaar op Google Maps, van realtime verkeersvoorspellingen tot de kortste weg naar uw bestemming.

Geautomatiseerde herroutering op basis van de verkeerssituatie zal u tijdens uw reis begeleiden. Bovendien kunnen wandelaars ook offline kaarten zoeken voor navigatie zonder internettoegang.

Ver weg

Begin met het plannen van je avontuur met behulp van de browsergebaseerde webapp: FarOut. De applicatie is beschikbaar voor uw smartphones in de App Store en Google Play Store.

Vertrouwde proefgegevensverzameling door vertrouwde personen helpt wandelaars de precieze locatie te kennen. Na de eerste installatie van de app is offline gebruik van de app gratis beschikbaar. Het offline gebruik omvat alle kenmerken van begeleiding.

Gedetailleerde waypoints, inclusief paginadetails met foto’s en beschrijvingen, zijn beschikbaar. U kunt uw wandellocatie ook delen met uw gemeenschap. Plan uw wandeltocht snel en onthoud cruciale richtlijnen. Bovendien kunt u gratis uw aangepaste routes en kaarten maken met behulp van bouwtools.

Steenhoop

Cairn is de ultieme applicatie voor wandelveiligheid die gratis beschikbaar is. De app waarschuwt automatisch je veiligheidscirkel als je te laat bent tijdens je wandel- en kampeersessies.

Daarom is Cairn een van de veiligste wandel-apps die je zou moeten downloaden. De meest populaire functie is de mogelijkheid om uw locatie te delen met vrienden en familie. U kunt snel toegang krijgen door installatie via de App Store of Google Play Store.

De applicatie houdt de tijd bij die nodig is om uw wandeling te voltooien. Op basis van deze bijgehouden tijd wordt je voortgang berekend. De gratis versie bevat alle primaire functies die wandel-apps zouden moeten hebben. De betaalde versie heeft veel geavanceerde functies om je wandelingen op te fleuren. Bovendien kun je Cairn minimaal 30 dagen gratis uitproberen.

piekvizier

De volgende sensatie van onze top wandel-app-serie is de PeakVisor wandel-app. Met behulp van een combinatie van beeldherkenning en GPS-locatie, zal PeakVisor u informeren over de dichtstbijzijnde piek. Het is beschikbaar op iOS- en Android-apparaten.

Door de beschikbaarheid van 3D-kaarten voel je de wandelervaring al voordat je begint. Geen enkele internetverbinding zal ooit meer de reden zijn om te stoppen met wandelen, want Peakvisor is ook offline beschikbaar.

Elk detail dat je nodig hebt voor je volgende wandelavontuur kan offline beschikbaar zijn. Bovendien beschrijft PeakVisor alle grote en kleine bergtoppen wereldwijd. Bovendien ondersteunt het de gebruikers bij het delen van hun herinneringen met hun familie en vrienden.

Zoek op iNaturalist

Seek by iNaturalist is ontworpen door de California Academy of Sciences en National Geographic. De planten en dieren die je tijdens een wandeling tegenkomt, kun je met deze app gemakkelijk identificeren met je camera en GPS-locatie. Gewoon door de foto te uploaden, zal iNaturalist deze scannen en u informeren.

  Equalizer-instellingen per nummer specificeren in iTunes

Bovendien krijgt u een uitgebreide beschrijving van de soorten en planten.

Wat deze app unieker maakt, is de gebruikersinterface en beschikbaarheid. iNaturalist is gratis beschikbaar op iOS- en Android-apparaten. Om wandelaars aan te moedigen, beloont deze applicatie de wandelaars voor hun prestaties.

Hemelzicht

SkyView is een gratis ingebouwde wandel-app met veel functies. Voor het identificeren van planeten, sterren en sterrenbeelden aan de nachtelijke hemel selecteert u SkyView als uw partner. De SkyView-app gebruikt het ingebouwde kompas van de telefoon om astronomische objecten te markeren. Bovendien informeert de app je ook over sterrenkijkevenementen.

Daarnaast biedt de betaalde versie ook gebruik in de Apple Watch en bevat veel meer functies. Geïnteresseerde wandelaars kunnen de applicatie gemakkelijk op hun apparaten hebben. Sterrenkijken voor zonsopgangwandelingen of na zonsondergangwandelingen maakt het wandelen onvergetelijk. De applicatie is gratis beschikbaar in de Google Play Store en App Store.

Komoot

Komoot beweert de nummer één outdoor-app te zijn voor wandelen en kamperen. Alle gebruikelijke functies, zoals routeplanning en navigatie, die je zou verwachten, zijn beschikbaar. De innovatieve en duidelijke gebruikersinterface maakt de app gebruiksvriendelijk.

Komoot stelt je in staat om traillocaties te zoeken op basis van je locatie. Een gedetailleerde beschrijving van wandeltoppen en transport is ook beschikbaar in de app.

Bovendien vind je gemakkelijk een perfecte wandellocatie voor je avontuur met de Komoot wandel-app. De offline beschikbaarheid van kaarten houdt u op het goede spoor, zelfs als er tijdens wandelingen geen mobiele data beschikbaar is. Bovendien is de Komoot-app beschikbaar op beide platforms, dwz. Android en iOS.

opX Backcountry

onX Backcountry is de ultieme offline GPS-app voor wandel- en skikaarten. Vind eenvoudig backpackroutes en skitochten met onX Backcountry. Je kunt ook in de offline modus een parcours van reisgidskwaliteit ervaren met navigatie. Bovendien kun je met de app het landschap in 3D zien voor echte ervaring voordat je het gaat verkennen.

Functies zoals weersvoorspellingen, aangepaste waypoints, trailgegevens en nog veel meer zijn offline beschikbaar. Daarom hoeft u zich geen zorgen te maken, zelfs als er geen internet is.

De functie van het vinden en aanpassen van de nieuwe wandelroute zorgt ervoor dat de app opvalt tussen de andere. Bovendien kunt u eenvoudig gebruik maken van onX Backcountry via de Google Play Store en App Store.

Opmerking van de auteur

Alle wandeltoepassingen zijn, zoals eerder vermeld, perfect om aan uw vereistenlijst te voldoen. Technologie kan uw wandel- en kampeerervaring verbeteren. Eerst moet u beslissen over uw vereisten, want dat zal u helpen onderscheid te maken tussen alle wandeltoepassingen. Het belangrijkste is dat u er rekening mee moet houden dat u degene kiest die werkt voor uw veiligheid en comfort.

Conclusie

Kortom, iedereen zoekt een vlottere en veiligere wandelervaring. Hiervoor zijn echter wandel-apps ontworpen. Technologie kan tegenwoordig wandelen en kamperen leuker en avontuurlijker maken. We hebben de beste wandel-apps genoemd, vooral voor beginners.

Als u opheldering nodig heeft over wandeltoepassingen, kunt u iemand uit de bovenstaande lijst kiezen. Doorloop alle essentiële functies van elke toepassing en beslis vervolgens welke u wilt selecteren. Kies ten slotte degene zonder welke u het wandelen niet het beste kunt ervaren.

Je kunt ook enkele apps voor luchtkwaliteit verkennen om de luchtkwaliteit om je heen te controleren.