Top 6 investeringsplatforms voor fijne wijn

De recessie van 2008 en de COVID-19-pandemie hebben licht geworpen op een veilige investeringshaven: Fine Wine Investing.

Bij beleggen draait alles om strategie. Hoewel het gemakkelijk is om de conventionele methoden te volgen, vragen moeilijke tijden om onorthodoxe planning.

Je zult Fine-Wine Investing echter niet ongebruikelijk of radicaal noemen nadat je dit hebt gecontroleerd:

Bron: London International Vintners Exchange

Goede wijn presenteert zich dus als een uitstekend alternatief voor wereldwijde aandelen. Zelfs sommige investeringen in onroerend goed staan ​​er bleek tegen.

Hier zijn nog een paar redenen om goede wijn te verkiezen als een perfecte investeringsmogelijkheid:

Geweldig rendement

Afhankelijk van het merk en de schaarste kan het uitzonderlijke rendementen opleveren. DRC La Tache (2009) had bijvoorbeeld meer dan 800% rendement in een decennium, volgens Yahoo Finance.

In de afgelopen 15 jaar heeft goede wijn een 13,6% rendement op jaarbasis vergeleken met Dow Jones en S&P 500, die respectievelijk 7,8% en 8,58% presteerden.

Fysieke activa

Wijn is een echte, fysieke aanwinst. Het is niet iets dat op een spreadsheet wordt vermeld. U vertegenwoordigt het werkelijke eigendom, in tegenstelling tot een aandeel dat een papieren bezit is.

Bovendien blijft het altijd een beperkte voorraad materiële activa die in waarde stijgen met elke verbruikte fles. Bovendien is elke batch, afhankelijk van de bron, uniek voor andere, wat de kosten verder verhoogt.

Inflatie/Recessie Weerstand

Investment-grade wijnen hebben een uitstekende inflatiebestendigheid.

Trouwens, de periode dat je het vasthoudt terwijl het overal wordt geconsumeerd, maakt het nog veerkrachtiger.

Evenzo hebben factoren zoals een pandemie of geopolitiek die aandelenwinsten teniet kunnen doen, weinig effect op wijnen.

Daarnaast is het een simpel spel van vraag en aanbod waarbij dat laatste vaak achterblijft.

Nu komt het erop aan…

Hoe te investeren in wijn?

Er zijn een paar manieren om in wijn te investeren.

Doe het zelf

De meest betrouwbare en risicovrije manier is om op het juiste moment te kopen, op te slaan en te verkopen. Maar je moet een expert zijn om deze kant op te gaan.

  Hoe video's te verwijderen van Doorgaan met kijken en de volglijst op Prime Video

Dus de onvoorziene problemen om dit te doen, wegen voor de meeste mensen mogelijk zwaarder dan de voordelen. Het komt erop neer: ga extra voorzichtig te werk.

Wijnvoorraden

Een andere manier is om te investeren in wijnbedrijven die het goed doen. Maar dit zal niet direct een investering in wijnen zijn.

Bovendien zullen de minpunten vergelijkbaar zijn met het kopen van aandelen.

Wijninvesteringsplatforms

Dan zijn er platforms die alles voor je regelen in ruil voor een kleine vergoeding.

Het zijn over het algemeen experts die kopen, voor opslag zorgen, periodieke rapportages doen en uiteindelijk verkopen, waarbij u retourzendingen krijgt.

Dit zijn de platforms die we in de volgende secties zullen bespreken, te beginnen met de eerste:

Vint

Vint, opgericht in 2019, is een SEC-gekwalificeerd wijnbeleggingsplatform voor Amerikaanse burgers.

U investeert dus in feite in Vint LLC, dat elke fles in de collectie bezit.

Afhankelijk van uw accreditatie heeft u mogelijk 10-20% in één aanbieding. Met name kunt u de aandelen niet per testament verkopen. De website zegt duidelijk dat het een investering op lange termijn (3-7+ jaar) is.

Vint is echter van plan een secundaire markt te creëren voor zijn investeringsaandelen in wijn. Je kunt dus Vint-aandelen verhandelen als dat in beeld komt.

Concluderend, Vint heeft geen jaarlijkse kosten, maar neemt een niet-openbaar gemaakte inkoopvergoeding in elke collectie.

Cult Wijn Investering

Cult Wijn Investering slaat uw wijnen op in het London City Bond-magazijn. Hoewel je bij Vint al met $ 100 kunt beginnen, heb je minimaal 10k USD nodig om je te registreren bij Cult Wine Investment.

Cult Wine Investment, gestart in 2007, heeft een wereldwijde aanwezigheid in 83 landen. Er zijn geen handelskosten en u kunt op elk moment via hun handelsteam verkopen aan wereldwijde wijnmarkten. Interessant is dat u foto’s van uw wijnflessen kunt aanvragen.

U betaalt een maandelijkse vergoeding vanaf 2,25% van uw investering op basis van uw portefeuilleomvang. Dit loopt op tot 2,95% voor het basisabonnement van $10K.

Er is een periode van minimaal 6-8 weken voor het liquideren van activa.

Maar Cult Wine Investment gaat niet alleen over investeren in wijnen. U krijgt toegang tot wijnproeverijen, cult-wijnevenementen, samengestelde wijngaardervaringen en nog veel meer op basis van uw investeringspakket.

  Hoe privé Wi-Fi MAC-adressen op iPhone en iPad uit te schakelen

ALTI Wijnbeurs

ALTI Wijnbeurs is een op blockchain gebaseerd wijnhandelsplatform. Hun hoofdkantoor is gevestigd in Hong Kong, terwijl de wijnopslag is gevestigd in Bordeaux City Bond, Frankrijk.

Elke fles krijgt een token toegewezen dat eigendom vertegenwoordigt, vergelijkbaar met een niet-fungible token. Ze hebben een secundaire markt om uw wijn te verkopen wanneer u maar wilt.

Bovendien kun je al beginnen met een enkele fles wijn, dus er zijn geen hardcore minimale investeringslimieten. U kunt ALTI ook direct omruilen om uw wijn op uw fysieke adres af te leveren.

Met name ondersteunt de ALTI-uitwisseling geen margehandel en short-selling.

Ten slotte onthult hun LinkedIn-bericht dat ze een handelsvergoeding van 2% in rekening brengen op elke transactie.

VINDOME

VINDOME is een ander op blockchain gebaseerd wijnhandelsplatform dat is afgestemd op uw smartphone.

Je kunt tegen de vaste prijs kopen uit VINDOME-collecties of desgewenst voor bezorging kiezen.

Een alternatieve optie is om te kopen op de live markt die wereldwijde verzamelaars en investeerders verbindt. U kunt kopen met de vermelde prijs of uw eigen prijs bieden en wachten tot de verkoper reageert.

VINDOME heeft haar hoofdkantoor in Monaco, Europa. Ze slaan wijn op in de magazijnen van JF Hillebrand, een multinationaal logistiek bedrijf.

Uiteindelijk zijn er aan elke transactie enkele extra kosten verbonden, zoals verzekering, opslag en commissie (4%) die worden weergegeven bij de laatste betaling.

WijnFinanciering

Gevestigd in Frankrijk, WijnFinanciering is heel anders dan de anderen waar we het tot nu toe over hebben gehad. Simpel gezegd, u investeert niet alleen in Wijnen, maar in wijnprojecten en de mensen erachter.

U riskeert het dus praktisch met door WineFunding gescreende kleine en middelgrote wijnbedrijven. U koopt hun wijnobligaties zonder aandeelhouder te worden of inspraak te hebben in de bedrijfsactiviteiten.

Er zijn drie investeringsmodellen voor wijn starten:

  • Pay Back– Krijg volledig betaald in wijn en/of verblijven op wijndomeinen.
  • Obligatie – Ontvang de hoofdsom in euro’s en rente in wijn.
  • Aandelen-Word een aandeelhouder.

WineFunding is gratis voor investeerders. Het succes van uw investering wordt echter bepaald door het project waarop u zich aansluit. Dit maakt het een van de meest onzekere wijnbeleggingsavonturen van dit kavel.

  6 beste WAN-optimalisatietools die we in 2020 hebben getest

Vinovest

Vinovest is een in Californië gebaseerd AI-aangedreven wijnbeleggingsplatform met verschillende niveaus met specifieke vergoedingen en voordelen.

Uw wijnen worden opgeslagen in wereldwijde opslaglocaties in Frankrijk, de VS, het VK, Denemarken, enz. Er is ook een optie om de faciliteiten te bezichtigen.

Het basisplan begint vanaf USD 1000 en heeft een jaarlijkse vergoeding van 2,85%. Deze vergoeding dekt verzekering, opslag en al het andere voor uw wijnbeleggingsrekening. Vanzelfsprekend daalt deze beheervergoeding naarmate u uw investering uitbreidt en wordt deze ingesteld op minimaal 2,25% voor een rekeningsaldo van USD 250k.

Verder zijn er twee soorten rekeningen: handel en beheerd. Terwijl handelen u volledige controle geeft over welke wijn u moet kopen en verkopen, worden beheerde accounts bijgehouden door Vinovest. Met name handelsaccounts hebben afzonderlijke kosten voor kopen, verkopen en opslaan.

De typische bewaarperiode is 5-10 jaar op basis van uw portefeuille. Vinovest kan u echter helpen om binnen 2-3 weken te verkopen. Maar er is een boete voor vervroegde liquidatie van 3% als u zich vóór drie jaar terugtrekt.

Ze accepteren ook betalingen in cryptocurrencies zoals BTC, ETH, USDC, enz. En er zijn mobiele apps voor Android en iOS om uw portefeuille onderweg te volgen.

Investeren in wijn: conclusie

Hoe het ook voor u klonk, het echte doel van dit artikel is om u te informeren over wijninvesteringsplatforms en geen investeringsgerelateerd advies te geven.

En zoals bij elke investering, is een investering in wijn geen gegarandeerd goed rendement. Afhankelijk van het platform en andere voorwaarden kun je goed geld verdienen of alles verliezen.

Kortom, ga door de kleine lettertjes en meet uw risicobereidheid voordat u erin springt.

U kunt nu kijken naar enkele van de beste apps om te beleggen in ETF’s en aandelen.

gerelateerde berichten