Top Metaverse-bedrijven en de weg vooruit!

Meta (Facebook) is slechts een van de metaverse bedrijven die groot inzetten op dit idee. Blijf op de hoogte om meer te weten over de anderen en de weg die voor ons ligt.

Metaverse is de gepercipieerde toekomst van internet. Een toekomst voorbij de schermen, naar het digitale rijk van avatars, games, leren, commercie en praktisch alles wat we in ons echte leven doen.

Oke, maar…

Wat is Metaverse?

In zijn huidige vorm is de metaverse een virtuele wereld die je kunt betreden met behulp van extended reality-gadgets.

Gebouwd om afstanden te overbruggen, is het primaire doel om samen te werken zonder fysieke grenzen.

Denk aan een supergeavanceerde versie van een videoconferentie waar je in de vorm van een avatar bent, in staat bent om met andere avatars te praten, gebaren te maken, te lopen of rond een ronde tafel te zitten.

Dat zou een metaverse zijn.

En het is geen nieuw idee als je de game Secondlife kende, gelanceerd in 2003. Het is een virtuele wereld om met je digitale zelf te leven. Een vergelijkbaar spel is The Sims.

Maar de metaverse is veel geavanceerder en levendiger dan alleen een spel. Het is zo groot dat Facebook hernoemde zichzelf, Meta.

En niet alleen dit, het heeft al miljarden dollars geïnvesteerd in een poging om het leeuwendeel in de metaverse te veroveren. We beginnen dus met Meta en zijn Metaverse-projecten.

Horizon Werkkamers

Horizon Werkkamers is het ongedaan maken van de cultuur van werken op afstand – digitaal. Kijk eens:

Terwijl je nog in bèta bent, kunnen jij en je team dit gebruiken via de VR-headset: Oculus Quest 2.

Alleen de eerste persoon hoeft een VR-kamer te maken met de Quest 2, terwijl de rest kan deelnemen met hun computers. Voor een meeslepende virtuele ervaring is echter een Quest 2-headset vereist.

  Problemen met de hartslagsensor van uw Apple Watch oplossen

Kortom, Workrooms is jouw alternatief voor een fysieke coworking space. Nog een Meta-project is …

Horizon Werelden

Horizon Werelden is veel meer dan alleen werken op afstand. Het gaat over alles wat we in ons dagelijks leven doen en dit:

Horizon Worlds is completer dan Workrooms. In eerste instantie voelt het dat Meta probeert er een vervangende (virtuele) realiteit van te maken. De dingen zijn misschien niet zo luxe als de video laat zien, maar het gaat er toch naartoe.

Met name deze Metaverse-projecten – Workrooms & Worlds – hebben Oculus VR-headsets nodig. Dit kan een groot nadeel zijn, omdat het uiteindelijk een inspanning kan zijn om die omvangrijke headsets voor langere tijd te dragen zonder bijwerkingen zoals cyberziekte.

Dat is precies waar Microsoft voorop loopt in de race. Het is een van de metaverse bedrijven met een visie om ook zonder VR-headset mensen bij elkaar te brengen.

Microsoft Mesh

Microsoft Mesh is een multi-platform samenwerkingshulpprogramma dat is uitgevonden om fysieke afstanden te verkleinen.

U kunt het beste van Mesh ervaren met een HoloLens-apparaat.

Het is echter ook toegankelijk met enkele beperkingen op smartphones, pc’s en tablets via Mesh-enabled apps.

Mesh voor Microsoft Teams

Microsoft heeft onlangs zo’n integratie gelanceerd in Mesh voor teams om de Horizon Workrooms van Meta te beantwoorden.

Dit zijn virtuele ruimtes voor effectief werken op afstand. Nog een verborgen doelstelling is het verminderen van videomoeheid tijdens vergaderingen op afstand.

U kunt dus uw avatar activeren in plaats van rechtop voor de webcam te zitten. En het zal geen saai geanimeerd personage zijn dat daar zit; Microsoft heeft plannen om je handmomenten en gezichtsuitdrukkingen te repliceren in toekomstige updates.

Afhankelijk van het apparaat dat voorhanden is, zullen de interacties levensecht zijn. Een HoloLens is bijvoorbeeld een perfect apparaat om virtuele werelden op hun best te ervaren in vergelijking met een smartphone met minder sensoren en camera’s.

  Hoe de betalingsmethode van Amazon te verwijderen

Daarna is het de bedoeling om in meeslepende 3D-ruimtes te komen.

Dit wordt bijvoorbeeld Nth Floor genoemd – een 3D digitaal landschap voor Accenture-medewerkers:

Zo kan uw multinationale onderneming een virtuele campus ontwerpen waar internationale professionals kunnen samenwerken. Dit gebeurt allemaal binnen Microsoft Teams.

Momenteel is dit in bèta. U kunt echter HoloLens-apparaten en een paar collega’s pakken om een ​​voorproefje te krijgen Mesh voor teams met beperkte ervaring.

AltspaceVR

Je kunt een feestje geven, een vergadering organiseren en een heleboel socialer doen in Mircosoft verworven AltspaceVR.

Mensen creëren en hosten een evenement of zijn te gast bij anderen. Er is zelfs een openbare AltspaceVR-kalender met de bijzonderheden (tijd, datum, enz.) van gebeurtenissen.

Dit is gratis. En iedereen kan deelnemen met compatibele apparaten, waaronder een gewone Windows-pc of een Mac.

Decentraland

837 is het belevingscentrum van Samsung in New York City. Niet iedereen kan immers fysiek op bezoek komen. Maar je kunt het zeker proberen Samsung 837x: een metavers model van de originele 837.

Het is de manier waarop Samsung zijn initiatieven op het gebied van duurzaamheid, maatwerk en connectiviteit onder de aandacht brengt.

Je kunt als gast spelen voor een informele hang-out. Of sluit je crypto-portemonnee aan om badges en NFT-wearables voor je avatar te verzamelen.

Dit wordt gehost op Decentraland, een op een 3D-webbrowser gebaseerde digitale wereld. Je kunt percelen kopen/verkopen, handelen en nog veel meer doen in deze virtuele wereld die in februari 2020 voor het grote publiek is geopend.

Er zijn tal van zakelijke bijeenkomsten, kunsttentoonstellingen en zelfs enkele speculaties over metaverse dating erop. Er is ook een openbare evenementenkalender om je metaverse avonturen te plannen. U kunt deelnemen aan de genoemde evenementen of de uwe indienen.

Een artiest heeft een NFT-winkel opgezet, dus je zou op Instagram contact met hem kunnen opnemen om die tokens te kopen.

  Fix Error 1310 Controleer of u toegang heeft tot die directory

Binnen het Decentraland kan men aankopen doen met MANA, een metaverse cryptocurrency. Met deze digitale valuta kunt u alleen metaverse dingen kopen. En waarvan het eigendom wordt onderhouden via niet-fungible tokens.

Andere Metaverse-bedrijven

Hoewel dat de primaire metaverse projecten omvat, zijn er nog vele andere.

Binnenkort kunt u bijvoorbeeld bestellen bij McDonald’s metaverse restaurant om het te laten bezorgen op uw echte adres.

Evenzo auto major Hyundai werkt samen met Unity om een ​​Metaverse-Factory op te zetten. Dit zal de managers helpen om productieproblemen op te lossen zonder elke keer de faciliteit daadwerkelijk te bezoeken. Bovendien is deze metafabriek bedoeld voor virtuele beleving voor de Hyundai-klanten.

Aan de lijn, TikTok-eigenaar Byte-Dance heeft Paiduidao . gelanceerd, een metaverse sociale applicatie voor virtuele meetups en feesten. Ook niet opgeven YouTube is ook bezig met het opstellen van zijn Metaverse-beweging.

Hoewel er nog veel meer zijn, zijn ze nog steeds erg bèta-niveau, met Meta (Facebook) en Microsoft duidelijk aan kop.

Conclusie

De komende jaren zullen er nog veel meer metaverse bedrijven zijn die hun virtuele aanwezigheid versterken.

We zullen elkaar ontmoeten, kopen, genieten en werken in de metaverse. Ik denk dat dat een groot deel is van wat we leven noemen.

Maar denk niet te ver; we hebben een lijst gemaakt met metaversen om je nu bij aan te sluiten om je een kijkje in de toekomst te geven.

gerelateerde berichten