Torrents downloaden op een Chromebook

Torrents krijgen een slechte reputatie, maar er zijn tal van legitieme en legale redenen om ze te downloaden. Hoewel je BitTorrent zelf niet op een Chromebook kunt gebruiken, zijn er enkele geweldige alternatieven beschikbaar.

Torrents zijn synoniem met het downloaden van illegale inhoud zoals illegale films, muziek en andere media, maar er zijn ook juridische redenen voor torrents. Elk bestand kan worden gedeeld als een torrent, en het delen van een bestand als een torrent betekent dat er geen enkele server is die vastloopt door al het verkeer af te handelen. Jij kan legaal films in het publieke domein downloaden, tekst en andere media van de Internetarchief, en zelfs volledige Linux OS-images via torrents.

Een VPN instellen

Torrents zijn ook een van de gemakkelijkste manieren om een ​​kwaadaardig bestand op uw computer te krijgen. Op een Chromebook zou dat geen probleem moeten zijn, maar het kan geen kwaad om een ​​extra voorzorgsmaatregel te nemen voordat je het hele internet downloadt. Een VPN is gemakkelijk te gebruiken op Chromebooks en geeft je die extra gemoedsrust. Het zal je ISP ook helpen, aangezien velen van hen op zoek zijn naar torrent-verkeer en je erover zullen uitlachen, of je nu illegale inhoud downloadt of niet.

  iLock voorkomt ongeoorloofde toegang tot apps op uw Mac

We hebben al een geweldige handleiding om verbinding te maken met een VPN op uw Chromebook, dus we verwijzen u daar naar voor meer informatie over het instellen ervan. Zodra je dat hebt gedaan, bekijken we een aantal goede torrent-clients voor je Chromebook en hoe je deze kunt instellen.

Torrents downloaden met JSTorrent

JSTorrent is beschikbaar voor $ 3 in de Chrome Web Store, zonder proefversie of gratis versie. De eerste keer dat u JSTorrent opent, moet u een downloadmap instellen. Begin door ‘Instellingen’ te selecteren. Selecteer vervolgens ‘Kies’ naast ‘Locatie voor downloaden van bestand’.

Hierdoor wordt de map Downloads in uw Chrome-bestandsbrowser geopend. Selecteer “Openen” om dit te gebruiken als uw JSTorrent-downloadmap of selecteer “Nieuwe map” als u iets anders wilt.

Vanaf hier kun je JSTorrent zo instellen dat automatisch de Magnet-links worden geopend die doorgaans worden gebruikt om torrents te delen. Klik op “Setup” onderaan het instellingenscherm.

Klik op de overlappende vierkanten in de rechterhoek van de adresbalk. Selecteer vervolgens de bubbel naast “Toestaan” en selecteer vervolgens “Gereed”.

Als dat uit de weg is, ga je naar de site waar je torrent zich bevindt en klik je op de magneetlink of download je het torrent-bestand. Hiervoor ga ik downloaden een film in het publieke domein van Public Domain Movies.

  Hoe te voorkomen dat Chromecast wordt gekaapt op een gedeeld netwerk?

Open de app Bestanden en klik met de rechtermuisknop op de naam van het torrent-bestand. Selecteer “JSTorrent” en de app wordt geopend en begint met het downloaden van uw media. U kunt de voortgang van al uw downloads zien in dit venster of in het systeemvak.

Je kunt ook een bestand downloaden door de torrent-URL bovenaan het venster te plakken.

Zodra de download is voltooid, bent u klaar om het bestand te openen!

Torrents downloaden met Deluge

Deluge is een gratis torrent-client voor Linux-besturingssystemen en steeds meer Chromebooks kunnen Linux-desktoptoepassingen installeren. Voordat u met deze specifieke handleiding begint, moet u Linux-apps inschakelen voor uw Chromebook.

Zodra je Linux-app-ondersteuning hebt ingeschakeld, begin je met het openen van de Terminal-app.

Typ “sudo apt-get install deluge” en druk vervolgens op Enter. Druk vervolgens op “Y” en vervolgens op Enter om door te gaan met de installatie.

Sluit de terminal zodra de installatie is voltooid. Open de app Bestanden en klik met de rechtermuisknop op de naam van het torrent-bestand. Selecteer ‘Kopiëren’. Selecteer vervolgens “Linux-bestanden” aan de linkerkant.

Klik nogmaals met de rechtermuisknop en selecteer vervolgens ‘Plakken’. Open Deluge vanuit de app-lade. Selecteer ‘Torrent toevoegen’ bovenaan en selecteer vervolgens ‘Bestand’.

  Wat is de deal met Google Home en Nest? Is er een verschil?

Selecteer uw gebruikersnaam aan de linkerkant en dubbelklik vervolgens op het torrent-bestand dat u naar de Linux-map hebt gekopieerd. Selecteer ‘Toevoegen’.

De torrent begint te downloaden en het duurt niet lang voordat je klaar bent om je film te kijken of door de archieven te bladeren!

Je kunt de torrent ook downloaden via URL. Selecteer ‘Torrent toevoegen’ bovenaan en selecteer vervolgens ‘URL’. Plak de URL in en klik vervolgens op “OK”.

Dat is het! De torrent begint te downloaden. Het bestand bevindt zich in de map “Linux-bestanden” van uw Bestanden-app wanneer het downloaden is voltooid.

Welke methode je ook gebruikt om een ​​torrent te downloaden, onthoud dat je veilig bent. Hoewel Chromebooks veiliger zijn dan Windows- of macOS-computers, is het nooit een goed idee om een ​​bestand van een schaduwrijke site te downloaden. Met dat in gedachten, veel plezier met downloaden!