Touchpad draadloos toetsenbord werkt niet (gids voor probleemoplossing)

Draadloze toetsenborden bestaan ​​al heel lang en ze zijn behoorlijk veranderd. Je zult zien dat ze in allerlei variaties verkrijgbaar zijn, afhankelijk van hoe je het toetsenbord gebruikt.

Sommige toetsenborden hebben een ingebouwd touchpad. Het is geweldig als je een touchpad wilt gebruiken met een desktopcomputer, maar geen ander randapparaat aan je bureau wilt toevoegen.

Touchpad draadloos toetsenbord werkt niet

Logitech maakt enkele van de beste toetsenborden voor computers. Ze werken prima met zowat elk besturingssysteem; macOS, Linux en natuurlijk Windows 10. Je zult waarschijnlijk een Logitech-toetsenbord kunnen krijgen om soepeler te werken op een Windows-systeem, maar er zijn altijd uitzonderingen.

Als je een draadloos toetsenbord hebt aangesloten, dat al dan niet een Logitech-toetsenbord is, en je krijgt het touchpad niet aan het werk, probeer dan de onderstaande oplossingen.

  12 tips voor videoconferenties terwijl u thuis werkt

1. Verwijder het toetsenbord en installeer het opnieuw

Wanneer een toetsenbord niet werkt zoals het werkt, dwz het touchpad werkt niet, kunt u het probleem vaak oplossen door het apparaat te verwijderen en opnieuw te installeren.

Open Apparaatbeheer.
Vouw Toetsenborden uit.
Klik met de rechtermuisknop op het draadloze toetsenbord en selecteer Apparaat verwijderen.
Verwijder de draadloze dongle die uw toetsenbord gebruikt om verbinding te maken met het systeem of ontkoppel het als het een Bluetooth-apparaat is.
Start het systeem opnieuw op.
Sluit de dongle opnieuw aan of koppel het toetsenbord.
Het apparaat wordt automatisch geïnstalleerd en begint te werken.

2. Controleer batterijen

Een draadloos toetsenbord werkt op batterijen. U kunt eenvoudige, droge batterijen voor eenmalig gebruik gebruiken of u kunt oplaadbare batterijen gebruiken. In beide gevallen zal een bijna lege batterij of een verzwakte batterij ervoor zorgen dat het toetsenbord niet meer werkt zoals het zou moeten.

  Sanity Returns: hoe de nieuwe logo's van USB4 het winkelen zullen vereenvoudigen

Vervang de batterij voor het toetsenbord. Zelfs als je ziet dat het niet bijna leeg is, probeer dan de batterij te vervangen voor nieuwe/nieuwe en probeer het trackpad.

3. Touchpad inschakelen

Het touchpad op het toetsenbord is mogelijk uitgeschakeld. Controleer of er een schakelaar op het toetsenbord zit waarmee u het kunt inschakelen. Als dat niet het geval is, probeert u de Fn+F8-toets om het touchpad in te schakelen.

4. Installeer propriëtaire stuurprogramma’s

Sommige toetsenborden, bijvoorbeeld Logitech-toetsenborden, hebben vaak hun eigen apps en/of stuurprogramma’s. Het kan nodig zijn om ze te installeren om het toetsenbord te laten werken.

Controleer of er stuurprogramma’s beschikbaar zijn. Ze kunnen worden geleverd in een schijf met de verpakking van het toetsenbord of u kunt online controleren of er stuurprogramma’s beschikbaar zijn op de officiële website van de fabrikant van het toetsenbord.

5. Voer de probleemoplosser voor toetsenborden uit

Probeer de probleemoplosser voor het toetsenbord op Windows 10 uit te voeren.

  Een Ubuntu Desktop VMware-image downloaden en instellen

Open de app Instellingen (sneltoets Win+I).
Ga naar Update & beveiliging.
Selecteer Problemen oplossen.
Klik op Aanvullende probleemoplossers.
Voer de probleemoplosser voor het toetsenbord uit.

6. Verwijder andere randapparatuur

Als uw toetsenbord via Bluetooth verbinding maakt met het systeem, probeer dan andere gekoppelde Bluetooth-apparaten te verwijderen. Als het toetsenbord via een dongle is aangesloten, verwijder dan andere apparaten die via een USB-poort op het systeem zijn aangesloten, bijvoorbeeld een telefoon, verwijder deze. Zorg ervoor dat het toetsenbord rechtstreeks op het systeem is aangesloten en niet via een USB-hub.

7. Reinig het trackpad

Trackpads werken mogelijk niet zo goed als ze vuil zijn en er zich na verloop van tijd vuil ophoopt. Gebruik een veilige reinigingsoplossing en reinig het trackpad. Het kan helpen het trackpad beter te laten werken.

Conclusie

Het trackpad op een draadloos toetsenbord zou moeten werken als het toetsenbord zelf werkt. Het trackpad is geen moeilijk apparaat om te configureren. In de meeste gevallen is het zelfs net zo gemakkelijk te gebruiken als een muis. Met de bovenstaande oplossingen kunt u het trackpad aan het werk krijgen.