U moet uw AirPods van $ 160 om de paar jaar vervangen

AirPods zijn een van de meest geliefde nieuwe producten van Apple. Maar als je er zoveel van houdt dat je ze elke dag gebruikt, verwacht dan dat de onvervangbare batterijen hooguit een paar jaar meegaan.

AirPods zijn nu iets meer dan twee jaar op de markt. De afgelopen maanden hebben we gezien meer en meer klachten van problemen met de levensduur van de batterij met AirPods—meestal van gebruikers die die van hen elke dag urenlang gebruiken. Bij zoveel gebruik zal de levensduur van de batterij binnen een paar jaar afnemen. Helaas betekent dat alleen maar dat je je AirPods weggooit en een nieuw paar koopt.

Het weggooien van je AirPods klinkt misschien extreem, maar de batterijen in de oortjes en de oplaadcase kunnen niet worden vervangen. Zodra uw AirPods niet langer een aanzienlijke lading kunnen bevatten, gaan ze de vuilnisbak in.

AirPods zijn niet ontworpen om te worden gerepareerd

Ten eerste, de reden dat je de batterijen in deze dingen niet zomaar kunt vervangen, is dat AirPods in de eerste plaats niet zijn ontworpen om te worden gerepareerd. En nee, het is niet zo dat Apple ze gewoon extreem moeilijk te repareren maakt. In plaats daarvan zijn AirPods niet ontworpen om te worden gerepareerd, punt uit: als ze kapot gaan of de batterij onbruikbaar wordt, gooi je ze weg en koop je een nieuw paar. Sorry.

  Meerdere beeldschermen op uw Mac gebruiken

Kijk maar eens naar iFixit’s demontage van een paar AirPods. Alles zit aan elkaar gelijmd en je kunt de batterij niet eens verwijderen zonder het oorstukje kapot te maken. Hetzelfde geldt voor de oplaadcase. Op hun blog, iFixit zegt dat “Al met al is het onmogelijk om toegang te krijgen tot elk onderdeel, inclusief de batterijen in de behuizing en in de ‘Pods’ zonder totale vernietiging.”

Apple biedt wel reparatieservices voor AirPods, maar we kunnen ons niet voorstellen hoe Apple ze repareert. Ze zijn waarschijnlijk gewoon AirPods aan het vervangen door nieuwe, want Apple’s “batterijservice” houdt op geen enkele manier in dat de batterij in een oortje moet worden vervangen. Het is niet mogelijk.

Net als bij Apple’s gebruikelijke MO, zijn de kosten voor het “repareren” van uw AirPods buiten de garantie ongeveer dezelfde (of meer) als een gloednieuwe set. Dus zelfs als u niet zelf een oud paar AirPods weggooit, gooit Apple ze voor u weg wanneer u ze inlevert voor ‘reparatie’. Hoe handig.

  Verwijder uw naambadge in de rechterbovenhoek van Chrome

De grootste zorg is e-waste

Natuurlijk zouden veel die-hard AirPod-gebruikers graag elke 2-3 jaar $ 160 blijven betalen om draadloos te blijven rocken. De kosten voor de consument zijn hier niet de grootste factor. Het is onnodig e-waste.

Als AirPods niet te repareren zijn, moeten ze op zijn minst recyclebaar zijn, maar zelfs dat is niet mogelijk. Hier is het ding: het zou recyclers meer geld kosten dan ze zouden kunnen terugverdienen met de materialen die uit AirPods worden gehaald. Met andere woorden, het extractieproces van de componenten zou te tijdrovend en te duur zijn.

Voor een bedrijf dat houdt een groot probleem maken over recycling, lijkt Apple niet te voldoen aan zijn normen met zijn AirPods.

Dit gaat over alle draadloze oordopjes en meer

We kunnen Apple hier niet onderscheiden. We zijn er zeker van dat alle AirPod-concurrenten schuldig zijn aan het maken van een product dat niet kan worden gerepareerd of gerecycled. Immers, hoe kleiner de componenten worden en hoe strakker ze worden, hoe moeilijker het is om ze effectief te repareren en te recyclen. En nadat we in een paar AirPods hebben gekeken, kunnen we niet zeggen dat we verbaasd zijn dat ze niet kunnen worden gerepareerd of gerecycled.

  Afbeeldingen automatisch verkleinen in PowerPoint

Dit geldt niet alleen voor kleine draadloze hoofdtelefoons. Het is een probleem voor vrijwel elke gadget die zoveel componenten bevat dat je de afzonderlijke onderdelen niet efficiënt genoeg kunt extraheren, of zonder het hele apparaat te vernietigen.

Gelukkig zijn apparaten zoals telefoons, tablets en computers niet zo slecht als AirPods. U kunt in ieder geval veel van de afzonderlijke componenten vervangen, inclusief de batterijen, die meestal de eerste dingen zijn die in de meeste elektronica dood gaan. Maar steeds meer apparaten worden wegwerpbaar. Dat is niet alleen slecht voor stortplaatsen, het is ook een onnodige belasting voor uw portemonnee.