Ubuntu: app-geschiedenis verwijderen [Guide]

Na een tijdje Ubuntu te hebben gebruikt, bouwt de app-geschiedenis zich op, waardoor uw systeem langzamer gaat werken. Gelukkig is het eenvoudig om deze app-geschiedenis te wissen om uw systeem te versnellen. In deze handleiding laten we u zien hoe.

Methode 1 – Bleachbit

Als u de app-geschiedenis op Ubuntu wilt verwijderen, kunt u het beste Bleachbit gebruiken. Het is een fantastische tool die een diepe scan van uw systeem kan uitvoeren en de app-geschiedenis kan wissen. Bleachbit is open-source en werkt op alles, van de geschiedenis van de webbrowser-app tot fotominiaturen, enz.

Bleachbit installeren op Ubuntu

Helaas is de Bleachbit-applicatie geen standaard Ubuntu-applicatie en is deze niet vooraf geïnstalleerd. Om deze reden moet u het installeren voordat u het op uw systeem probeert te gebruiken.

Om de installatie van Bleachbit te starten, opent u het Ubuntu Software Center. Om Ubuntu Software Center te openen, drukt u op Win op het toetsenbord, zoekt u naar “Ubuntu Software” en opent u de app.

Zodra de app is geopend, zoekt u het zoekvak, typt u ‘Bleachbit’ en drukt u op Enter om de zoekresultaten te bekijken. Kijk door de zoekresultaten voor “Bleachbit, en klik erop met de muis.

Nadat u “Bleachbit” hebt geselecteerd, zoekt u naar de knop “Installeren” en klikt u erop met de muis. U wordt dan gevraagd om uw wachtwoord in te voeren. Doen. Wanneer uw wachtwoord is ingevoerd, begint Bleachbit met installeren.

  Als u wordt gebeld over een coronavirusvaccin, is het oplichterij

Klik op “Launch” wanneer u klaar bent om de app te openen.

Terminal installatie

Wilt u de Bleachbit-toepassing niet op uw Ubuntu-pc installeren met behulp van het Ubuntu Software Center? Probeer het in te stellen met de terminal. Start om te beginnen een terminalvenster door op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord te drukken.

Zodra het terminalvenster is geopend, gebruikt u de opdracht apt install om het “bleachbit” -pakket op uw computer te installeren.

sudo apt install bleachbit

Bij het invoeren van de bovenstaande opdracht zal Ubuntu om uw wachtwoord vragen. Typ het uit en druk op Enter en druk vervolgens op Y om de software te installeren.

App-geschiedenis verwijderen met Bleachbit

Om de app-geschiedenis op uw Ubuntu-pc met Bleachbit te verwijderen, start u met het starten van de app. U kunt de app starten door te zoeken naar “Bleachbit” in het toepassingsmenu van uw Linux-desktop.

Zodra het Bleachbit-programma is geopend, volgt u de stapsgewijze instructies hieronder.

Stap 1: Kijk in Bleachbit naar de linkerzijbalk. Zoek in de zijbalk naar de app-geschiedenis die u wilt wissen. Als u bijvoorbeeld de app-geschiedenis van Discord wilt wissen, selecteert u het vakje naast ‘Discord’ of selecteert u voor Firefox het vakje naast ‘Firefox’, enzovoort.

Stap 2: Nadat u alle apps hebt geselecteerd die u wilt wissen, zoekt u de knop “Voorbeeld” in de linkerbovenhoek van de app en klikt u erop. Wanneer u op “Voorbeeld” klikt, berekent Bleachbit de hoeveelheid ruimte die is bespaard na het verwijderen van uw app-geschiedenis.

  Hoe Siri te gebruiken om een ​​notitie te maken in Evernote

Stap 3: Zoek de knop “Opschonen” in de linkerbovenhoek van de app en klik erop. Door deze knop te selecteren, probeert Bleachbit alle geschiedenisbestanden van de app te wissen die u in stap 1 hebt geselecteerd.

Houd er rekening mee dat het opschoningsproces enige tijd kan duren, vooral als je apps met veel bestanden op je Linux-pc hebt geselecteerd. Voor de beste resultaten, wees geduldig en leun achterover en wacht tot alles is voltooid.

Wanneer het reinigingsproces is voltooid, laat Bleachbit u zien wat er in het logboek op het scherm is verwijderd. Lees het alstublieft en sluit de app als het proces is voltooid.

Methode 2 – Stacer

Een andere manier om de app-geschiedenis op Ubuntu te wissen, is met Stacer. Het is een systeemoptimalisatie en een alomvattende handige tool voor Linux waar velen in de gemeenschap bij zweren. Het heeft een ingebouwde schoonmaak-app die gebruikers kunnen gebruiken om de app-geschiedenis te wissen. Hier is hoe het te doen.

Stacer installeren op Ubuntu

Voordat u Stacer probeert te gebruiken om de app-geschiedenis op Ubuntu te wissen, moet u het installeren. In het verleden hebben we op wdzwdz besproken hoe de Stacer-toepassing moet worden geïnstalleerd. Volg die gids om te leren hoe u de app op uw Ubuntu-systeem kunt laten werken.

Zodra u Stacer op uw Ubuntu-pc hebt geïnstalleerd, gaat u verder met het volgende gedeelte van de handleiding.

  Hoe u uw Apple Pencil (2e generatie) kunt koppelen en configureren

App-geschiedenis verwijderen met Stacer

Om de applicatiegeschiedenis op Ubuntu met Stacer te wissen, opent u de app door ernaar te zoeken in uw app-menu. Zodra de Stacer-toepassing is geopend, volgt u de stapsgewijze instructies hieronder.

Stap 1: Kijk in Stacer naar de linkerzijbalk in de app voor het bezempictogram en klik erop. Het bezempictogram is het Stacer “System Cleaner” -gebied.

Stap 2: Vink in het gedeelte Systeemopruiming het vakje aan naast “Applicatiecaches” en “Applicatielogboeken”. Door deze opties te selecteren, vertel je Stacer dat je je app-geschiedenis op Ubuntu wilt wissen.

Stap 3: Klik op het blauwe vergrootglaspictogram om het reinigingsproces in Stacer te starten. Controleer vanaf daar zowel “Applicatielogboeken” als “Applicatiecaches” nogmaals. Druk vervolgens op het blauwe bezempictogram om uw app-geschiedenis op te schonen.

Wanneer het opschoningsproces is voltooid, ziet u een groene tekst die aangeeft dat uw bestanden zijn opgeschoond. Na het lezen van de tekst, sluit Stacer af omdat het niet langer nodig is.