Uw Apple Watch schoonmaken en desinfecteren

Elke keer dat u uw Apple Watch aanraakt, kunt u deze besmetten met bacteriën en andere schadelijke microben. Het is de moeite waard de tijd te nemen om uw Apple Watch regelmatig schoon te maken om uzelf te beschermen tegen ziekte. Hier leest u hoe u dat veilig kunt doen.

Dingen die je nodig hebt

Het schoonmaken van je Apple Watch is niet anders dan het schoonmaken van je iPhone of het ontsmetten van andere ‘high-touch’-gadgets. Als reactie op de nieuwe uitbraak van het coronavirus begin 2020 heeft Apple zijn schoonmaak richtlijnen om het gebruik van isopropylalcohol aan te moedigen om bacteriën, virussen en andere schadelijke microben te doden.

Om je Apple Watch goed schoon te maken heb je nodig:

Een zachte, vochtige, pluisvrije doek
Isopropylalcohol met een alcoholgehalte van minimaal 70% en een schone doek of soortgelijke desinfectiedoekjes
Wattenstaafjes (Q-Tips)
Een gootsteen met toegang tot warm stromend water
Een tandenborstel met zachte haren (optioneel)
Een houten tandenstoker (optioneel)

Afhankelijk van hoe vuil je horloge is, moet je misschien een tandenstoker of een zachte tandenborstel gebruiken om vastzittend vuil los te maken.

  Een hangende inspringing toevoegen in Microsoft Word

Verwijder de band en maak deze apart schoon

U kunt uw Apple Watch-bandje verwijderen om het gemakkelijk schoon te maken. Doe eerst uw horloge af en draai het om zodat de achterkant naar u toe is gericht. Aan de boven- en onderkant van de achterste sensor zitten twee ingedrukte knoppen.

Druk een van de knoppen naar beneden en schuif de bijbehorende horlogebandconnector naar links of rechts. Mogelijk moet u er wat kracht in zetten als u de band al een tijdje niet hebt verwijderd. Blijf duwen totdat de band los is van de hoofdeenheid en herhaal dit voor het andere uiteinde van de band.

Nu zou je je band en Apple Watch-eenheid in twee of drie afzonderlijke delen moeten hebben. Hoe je je band schoonmaakt, hangt uiteindelijk af van welke band je gebruikt. Leren bandjes zijn bijzonder gevoelig en Apple stelt dat ze niet waterbestendig zijn.

Hoe maak je stoffen, siliconen en metalen horlogebandjes schoon

Horlogebanden van stof, siliconen en metaal kunnen voor reiniging in water worden ondergedompeld. Houd ze voor het beste resultaat onder warm stromend water en zorg ervoor dat u de hele band schoonmaakt. U zou vuil of pluisjes met uw vingers moeten kunnen verwijderen.

U kunt een houten tandenstoker of een tandenborstel met zachte haren gebruiken om hardnekkig vuil of opgedroogd vuil van metalen banden te verwijderen. Wees voorzichtig bij het borstelen van nylon sportlussen, omdat het materiaal hierdoor kan rafelen.

  Snel specifieke systeemvoorkeuren vinden op een Mac

Let op: Apple waarschuwt voor het gebruik van alcohol om stoffen banden schoon te maken, maar water alleen is niet voldoende om deze te desinfecteren. Omdat nylon banden zoals de sportlus alleen zouden moeten zijn: oplosbaar in sterke zuren, is het waarschijnlijk veilig om je nylon band met alcohol te desinfecteren, ondanks wat Apple zegt. Dit is een risico dat u zelf moet afwegen en beslissen. Als u zich zorgen maakt, voert u eerst een test uit op een klein gebied.

Laat uw horlogeband volledig drogen en desinfecteer deze vervolgens met isopropylalcohol. Als u een pomp-sprayfles heeft, kunt u alcohol rechtstreeks op de horlogeband sprayen. Anders kunt u isopropylalcohol op een schone doek aanbrengen (of desinfecterende doekjes op alcoholbasis gebruiken) en de band vervolgens grondig afnemen.

Isopropylalcohol verdampt snel, waardoor je hem niet hoeft uit te spoelen als je klaar bent. De alcohol doodt bacteriën die ervoor kunnen zorgen dat je horlogeband gaat stinken en andere microben die je ziek kunnen maken. Maak je band altijd schoon met water voordat je hem desinfecteert om vuil te verwijderen waar microben dol op zijn.

Hoe leren banden schoon te maken

Leren banden zijn veel temperamentvoller en mogen niet volledig in water worden gedrenkt om ze schoon te maken. Apple raadt aan om je leren band schoon te maken met een schone, vochtige doek en hem vervolgens volledig te laten drogen.

  Hoe werkt het scannen van vingerafdrukken op het scherm?

Natuurlijk zal water alleen de band niet desinfecteren. Daarvoor moet je vertrouwde isopropylalcohol gebruiken, wat de afwerking van je horlogeband kan verpesten. Beperkt bewijs online suggereert dat isopropylalcohol kan het leer uitdrogen, terwijl andere mensen zeggen dat isopropylalcohol is geweldig om vlekken te verwijderen relatief veilig.

Nogmaals, uw kilometerstand kan variëren. Als u zich niet op uw gemak voelt om uw leren horlogeband niet te desinfecteren, kunt u altijd: koop een sterkere siliconen-, stoffen- of metalen band om het te vervangen.

Uw Apple Watch-eenheid schoonmaken

Met je band verwijderd, zou het schoonmaken van je Apple Watch eenvoudig moeten zijn. Neem een ​​schone doek en bevochtig deze met water en veeg de Watch-eenheid vervolgens helemaal schoon. Zorg ervoor dat u al het vuil en vastzittend vuil verwijdert, vooral op de achterkant van het apparaat.

Let goed op de lip waar de hartslagsensor de rest van de

gerelateerde berichten