Uw dure slimme apparaat gaat misschien geen decennium mee

Als je een nieuw apparaat koopt, doe je een investering die lang mee moet gaan, maar dat geldt misschien niet voor slimme apparaten. Fabrikanten zijn niet verplicht om uw machine up-to-date te houden, wat uw investering zuur kan maken.

Apparaten moeten tientallen jaren meegaan

Tegenwoordig zijn er nog steeds veel huizen die zijn ingericht met koelkasten, fornuizen en wasmachines uit de jaren ’80. Deze apparaten zien er misschien niet zo goed uit als vroeger, en ze blazen waarschijnlijk de elektriciteitsrekening op, maar ze zijn betrouwbaar en gemakkelijk te onderhouden. Sommige van deze apparaten kunnen nog tien of twintig jaar meegaan. Dus het is redelijk om aan te nemen dat een gloednieuw apparaat tientallen jaren meegaat, toch?

Nou, het hangt af van wat je koopt. Laten we zeggen dat je hebt geïnvesteerd in een slim apparaat, zoals de Samsung Family Hub slimme koelkast of een LG slimme airco unit. Je had een goedkoper apparaat kunnen kopen, misschien zelfs een opgeknapt apparaat uit de jaren 2000. Maar u beschouwt (terecht) de functies van een slim apparaat als een belangrijk verkoopargument en een waardevolle investering.

Welnu, de kans bestaat dat uw dure slimme apparaat over minder dan tien jaar dom is.

U vervangt uw telefoons en tablets vrij vaak

Weet je nog vaste lijnen? Ze gingen meestal een tijdje mee en je hoefde ze niet te vervangen, tenzij je een voicemailontvanger of een draadloze telefoon wilde. Maar mobiele telefoons zijn een ander verhaal. Volgens een Gallup-enquête 44% van de Amerikanen vervangen hun mobiele telefoon om de twee jaar, en de meeste mobiele telefoons zijn na ongeveer vijf of zes jaar verouderd.

Mensen klagen niet al te veel over het feit dat ze om de zoveel jaar een nieuwe telefoon moeten kopen, vooral omdat ze niet veel keus hebben. Smartphones hebben regelmatig nieuwe hardware en software nodig om met de tijd mee te gaan, en oude computers hebben de neiging langzamer te worden. Om nog maar te zwijgen van het feit dat mensen zich steeds meer zorgen maken over privacy, en oudere telefoons kunnen kwetsbaarder zijn voor hackpogingen.

Als je bedenkt dat slimme apparaten zijn gebouwd als smartphones en tablets, en dat ze bedoeld zijn om samen te werken met smartphones en tablets, roept dat een vraag op. Moeten slimme apparaten elke vijf of zes jaar worden vervangen? Het is duidelijk dat je slimme koelkast niet stopt met het produceren van koude lucht, alleen maar omdat de slimme functies verouderd zijn. Maar als je duizenden dollars hebt laten vallen op een slimme koelkast die niet slim kan blijven, dan is dat een serieus probleem.

Firmware-updates zijn al vlekkerig

De eerste golf van slimme apparaten kwam minder dan tien jaar geleden op de markt, maar bedrijven laten nu al zien dat ze niet geïnteresseerd zijn in het uitbrengen van firmware-updates. En veel van deze apparaten komen op de markt met gehaaste, onderontwikkelde software, dus mensen vinden zichzelf al met slimme apparaten die niet zo slim zijn.

  Malwarelinks herkennen en wat te doen als u per ongeluk klikt

LG verkocht hun merk slimme apparaten (fornuizen, airco’s, wasmachines, enzovoort) met de belofte dat ze met Google Home zouden werken, maar early adopters in de VS beweerden dat hun apparaten kan geen verbinding maken met Google Home. Ze klaagden ook dat LG geen ondersteuning zou bieden voor het probleem.

Mensen die de eerste generatie Samsung Family Hub slimme koelkast kochten, moesten Samsung constant smeken om firmware-updates. Terwijl nieuwere koelkasten kwam verpakt met een bijgewerkte gebruikersinterface en een virtuele Bixby-assistent, de oude koelkasten zaten maandenlang vast met een oude firmwareversie. Family Hub-gebruikers klaagden dat ze de Google Agenda-app in 2014 niet konden gebruiken en Samsung besloot dat ze het probleem pas in 2017 zouden oplossen.

Je zou dit kunnen verklaren door het feit dat bedrijven zich haasten om hun plek op de markt voor slimme apparaten te verstevigen. Maar mensen smeken bedrijven nu al om firmware-updates uit te brengen voor hun relatief nieuwe apparaten. Zouden deze bedrijven updates uitbrengen als mensen niet klaagden? Zijn ze verplicht om updates uit te brengen?

Worden updates niet gegarandeerd onder een garantie?

Wanneer u duizenden dollars uitgeeft aan een slim apparaat, mag u terecht verwachten dat de fabrikant firmware-updates uitbrengt. Als er iets is, moeten firmware-updates worden gegarandeerd in de garantie. Immers, als je slimme apparaat niet meer goed werkt omdat het een firmware- of hardware-update nodig heeft, ligt dat dan niet aan de fabrikant?

Laten we eens kijken naar de Samsung Family Hub slimme koelkast. Het kost $ 4000, heeft een gigantisch scherm en is verreweg het meest bekende luxe slimme apparaat op de markt. Samsung maakt heel duidelijk dat hun slimme koelkast firmware-updates krijgt. De koelkasten laten je weten wanneer er updates beschikbaar zijn, er zijn updates informatiepagina’s en nieuws aankondigingen op de Samsung-website. Plus, de Family Hub gebruikershandleiding details over het updaten van de koelkast. Maar geen van deze bronnen garandeert dat er in de toekomst updates zullen verschijnen.

Het is logisch dat er op die pagina’s geen productgaranties staan. Maar hoe zit het met de garantie? Samsung’s garantie voor de Family Hub slimme koelkast maakt geen melding van firmware-updates of eventuele service-upgrades naar de slimme hardware van de koelkast. Hun garantie dekt eigenlijk alleen het “koelkast” -gedeelte van uw slimme koelkast.

Ik heb ook met een “Samsung Care Pro” gepraat om te proberen papierwerk te vinden dat firmware-updates van Samsung garandeert. Aan het begin van het gesprek vertelde de vertegenwoordiger me dat “ja, de koelkast de updates krijgt.” Ik drukte wat meer en na 10 minuten wachten vertelde hij me dat “er geen papierwerk is over de updates.”

Als je kijkt naar de onwil van fabrikanten om firmware-updates te verstrekken of te garanderen, wordt het duidelijk dat ze niet van plan zijn om voor altijd updates te leveren, en dat je niets kunt doen als je slimme apparaat niet langer slim is. Het is veilig om aan te nemen dat fabrikanten zich altijd meer zullen concentreren op hun nieuwste producten, dus als nieuwe slimme apparaten op de markt komen, zullen oudere slimme apparaten achterblijven.

  Hoe je zeemeermin-doe-het-zelf-recepten van Pascal kunt krijgen in 'Animal Crossing: New Horizons'

Slimme apparaten die geen updates ontvangen, zijn gemakkelijker te hacken

Het is geen geheim dat slimme apparaten voor thuisgebruik gemakkelijk te hacken zijn. Sommige fabrikanten brengen updates uit die bedoeld zijn om kwetsbaarheden te patchen, maar we weten dat de meeste fabrikanten slecht zijn in het uitbrengen van firmware-updates. En aangezien garanties geen firmware-updates garanderen, is het niet onredelijk om te denken dat uw dure slimme apparaten over tien jaar misschien geen patches of beveiligingsverbeteringen ontvangen.

Dus naarmate uw eenvoudig te hacken slimme apparaat ouder en ouder wordt, wordt het nog kwetsbaarder. Omdat veel van deze apparaten zijn uitgerust met camera’s, microfoons en algoritmen voor het verzamelen van gegevens, vormen kwetsbaarheden bij het hacken een groot probleem voor de privacy.

Maar het gebruik van apparaten met verouderde firmware is geen besloten privacyprobleem; deze oude slimme apparaten kunnen uw hele thuisnetwerk in gevaar brengen. In een poging om het internet veiliger te maken, heeft de Wi-Fi-alliantie WPA3 onthuld, de nieuwste Wi-Fi-beveiligingsstandaard. De wereld gaat langzaam over op WPA3 en veel routers zullen WPA3 gaan gebruiken naast WPA2, de oudere beveiligingsstandaard, zodat oudere apparaten nog steeds verbinding kunnen maken met internet.

Je zult uiteindelijk eindigen met een router die standaard alleen WPA3-beveiligingsstandaarden ondersteunt. En dat is maar goed ook, want WPA2-verbindingen worden steeds minder veilig. Maar als je een slim apparaat hebt waarop oude firmware draait, kan het mogelijk geen verbinding maken met een WPA3-signaal. Als je dat oude apparaat wilt gebruiken, moet je je routerinstellingen aanpassen om WPA2 te ondersteunen, een keuze die je een gemakkelijk doelwit maakt voor hackers.

Denk aan Smart TV’s

Slimme apparaten zijn relatief nieuw en je zult ze in de meeste huishoudens niet vinden. Eigenlijk, 64% van de consumenten weten niet eens dat slimme koelkasten bestaan. Anderzijds, 37,2% van alle Amerikaanse huishoudens had eind 2018 minstens één smart-tv. Smart-tv’s zijn zo alomtegenwoordig dat een simpele zoekopdracht naar ’tv’ op Amazon je leidt naar tientallen pagina’s van smart-tv’s.

Omdat smart-tv’s zoveel vaker voorkomen dan slimme keukenapparatuur, dienen ze als een goed referentiepunt voor hoe lang slimme apparaten meegaan en met welke problemen ze kunnen worden geconfronteerd. Je ziet een tv misschien niet als een apparaat, maar de manier waarop een slimme tv werkt, is vergelijkbaar met de manier waarop een slim apparaat werkt. Het “slimme” aspect verandert niets aan de integrale functie van het apparaat, maar het is een belangrijk verkoopargument dat Wi-Fi-connectiviteit en firmware-updates vereist om up-to-date te blijven.

Smart TV’s hebben notoir onhandige interfaces en ontvangen zelden nuttige updates. Het lijkt er zelfs op dat fabrikanten meer geïnteresseerd zijn in updates die mensen dwingen advertenties te bekijken dan alles wat de prestaties of beveiliging verbetert. En net als slimme apparaten, zijn smart-tv’s kwetsbaar voor hacken, maar fabrikanten hebben de neiging om het probleem te omzeilen en doen geen echte pogingen om kwetsbaarheden op te lossen.

Smart TV’s raken zo snel verouderd dat het niet ongebruikelijk is dat mensen een Roku, Chomecast of Amazon Firestick hebben aangesloten op hun Smart TV, een ironische speling van het lot waardoor je je afvraagt ​​waarom mensen Smart TV’s in de eerste plaats verkopen (hint: ze zijn winstgevender vanwege de crapware). En als deze snelle veroudering zich voordoet bij tv’s, bestaat de kans dat dit ook gebeurt met slimme apparaten.

  Hoe u van uw pc een Chromecast-ontvanger maakt

Waarom zou een bedrijf een apparaat verkopen dat geen tien jaar meegaat?

Bedrijven die slimme apparaten verkopen, weten heel goed dat hun producten de tand des tijds niet zullen doorstaan. Fabrikanten zoals Samsung en LG verkopen al jaren smartphones en ze verkopen al langer apparaten. Ze weten dat ze een product dat relatief wegwerpbaar is in elkaar slaan met een product dat bedoeld is om tientallen jaren te werken. Waarom zouden ze huishoudelijke apparaten uitbrengen die overbodig worden?

Welnu, luxe slimme apparaten bezetten een relatief onaangeboorde markt. Als een bedrijf zijn concurrenten op die markt verslaat, kunnen hun apps en software een integraal onderdeel worden van het leven van mensen. Slimme apparaten in huis krijgen is het moeilijkste deel, en kopers zullen geen andere keuze hebben dan zich later voor hulp tot de fabrikanten van hun apparaten te wenden. “Beweeg snel en breek dingen”, zei een mogul ooit.

Maar wat als bedrijven besluiten dat ze geen onderhoud willen plegen aan slimme apparaten? Het is pas een paar jaar geleden dat deze producten op de markt kwamen en fabrikanten lijken al niet bereid om uitgebreide firmware-updates uit te brengen. Mensen kunnen hun koelkast en vaatwasser op dezelfde manier gaan vervangen als hun mobiele telefoon, wat zeer lucratief zou zijn voor bedrijven. Misschien zullen mensen zich opgelicht voelen en slechte merken gaan verlaten. We zullen moeten afwachten en erachter komen.

Wat we willen van fabrikanten

Zelfs als een bedrijf als Samsung begint met het uitrollen van firmware-updates voor slimme apparaten, of medewerkers uitstuurt om oude hardware te vervangen, zal het moeilijk zijn om je slimme apparaten te laten werken zoals ze zouden moeten. Zoals het nu is, is het “slimme” aspect van uw slimme apparaten net zo kwetsbaar voor tijd als uw smartphone. Dus hoe kunnen fabrikanten dit probleem aanpakken?

Herinner je je de smart-tv’s nog? Ze zijn onhandig, kwetsbaar en hun ‘slimme’ functies raken snel verouderd. Maar u kunt het probleem eenvoudig verhelpen door een goedkoop apparaat zoals een Chromecast of Roku aan te sluiten. En aangezien plug-in streaming-apparaten goedkoop en gemakkelijk te vervangen zijn, hebben consumenten niet de behoefte om hun tv zo vaak te vervangen als hun mobiele telefoon.

Net als een slimme tv, liggen de grootste problemen van een slimme koelkast of wasmachine in de ‘slimme’ hardware en software. Ze zijn moeilijk te onderhouden en kunnen snel verouderd raken. Schermen, camera’s, thermometers, microfoons en luidsprekers zijn niet het probleem.

Dus hier is mijn voorstel.

Fabrikanten zouden aan hun dure slimme apparaten een poort moeten toevoegen waarmee je om de paar jaar een goedkoop apparaat (vergelijkbaar met een Chromecast) kunt aansluiten om het apparaat up-to-date te houden. Deze kleine apparaten kunnen ook overweg met wifi en Bluetooth, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je oude apparaat achterblijft bij de beveiligingsnormen.

Dit systeem zal consumenten meer vertrouwen geven in hun investering, het zal fabrikanten voorzien van een stabiele inkomstenstroom uit hun slimme apparaten (zonder mensen op te lichten), en het zal technisch onderlegde nerds aanmoedigen om het grootste deel van de software-ontwikkeling voor slimme apparaten af ​​te handelen. apparaat platforms. Boem, elke