Vastgelopen bij het voorbereiden om Windows 10 te configureren

Voorbereiden om Windows te configureren is een veelvoorkomend bericht dat verschijnt wanneer u een Windows-update uitvoert. Sluit uw pc niet af. Het is van cruciaal belang om geduldig te blijven, omdat de procedure langer kan duren dan bedoeld. Wanneer nieuwe updates worden geïnstalleerd of wanneer een gebruiker Windows opnieuw installeert of een schone installatie uitvoert, lijkt de voorbereiding om Windows te configureren vast te lopen of wordt deze te lang weergegeven. Het probleem wordt meestal veroorzaakt door corrupte updatebestanden of wanneer de integriteit van de gegevens is aangetast. U kunt dit probleem echter mogelijk zelf oplossen. De onderstaande methoden zouden u moeten kunnen helpen bij het oplossen van het probleem met het voorbereiden van het configureren van Windows-vastgelopen.

Hoe te repareren vastgelopen bij het voorbereiden om Windows 10 te configureren

De fundamentele redenen bleken de oorzaken te zijn voor het voorbereiden van het configureren van een vastgelopen Windows-probleem:

  • Ontbrekende bestanden: in bepaalde situaties kunnen sommige bestanden van de update ontbreken of beschadigd zijn tijdens het installatieproces, wat resulteert in de fout. Het is ook mogelijk dat tijdens de installatie van Windows de installatie bepaalde bestanden heeft overgeslagen of is gestopt vanwege een stroomstoring, waardoor niet alle gegevens correct konden worden geïnstalleerd.

  • Schijffout: Het is ook denkbaar dat sommige schijffouten ervoor zorgden dat de installatie Windows niet correct kon instellen en dat de installatie niet kon worden voltooid. Schijffouten kunnen optreden als gevolg van een gebrek aan schijfbronnen of het bestaan ​​van defecte logbestanden. Deze schijffouten kunnen de hele schijfbron aantasten en installatieproblemen veroorzaken.

  • Glitch: tijdens de installatie van Windows kan het installatiegedeelte een storing vertonen, waardoor het op een specifiek punt vastloopt. Dit probleem kan door verschillende dingen worden veroorzaakt en kan eenvoudig worden verholpen.

Voorbereidende stappen

  • Eerst en vooral moet u ten minste 30 minuten wachten voordat u de onderstaande methoden probeert te volgen. Het instellen van vitale services en het installeren van belangrijke functies in Windows kan lang duren.
  • Als het niet werkt, kunt u de aan/uit-knop op uw computer ingedrukt houden om deze uit te schakelen tijdens de pagina Voorbereiden om te configureren. Of u kunt de noodinstellingen invoeren door op de toetsen Ctrl + Alt + Del te drukken en op de optie Power > Restart te klikken.
  • Druk vervolgens nog een keer op de aan / uit-knop om de computer opnieuw op te starten. Selecteer Windows normaal starten en volg de aanmeldingsprocedure om Windows correct te laten opstarten.
  • De pagina Voorbereiden om te configureren kan terugkeren, maar zal uiteindelijk verdwijnen en u zult bepaalde acties moeten ondernemen om te bevestigen dat Windows met succes en zonder fouten is geïnstalleerd.

Methode 1: Voer SFC-scan uit

SFC-scans kunnen problemen met stuurprogramma’s, handtekeningen en andere kritieke computerbestanden opsporen en ontdekken. En het oplossen van deze problemen kan uiteindelijk het gewenste probleem oplossen bij het voorbereiden van het configureren van het Windows-probleem. Lees en volg onze handleiding over het herstellen van systeembestanden op Windows 10 en kijk of het besproken probleem is opgelost of niet.

Methode 2: Voer ChkDisk Scan uit

De installatie van essentiële software op uw computer kan in zeldzame situaties worden belemmerd als uw computer schijffouten heeft. Om schijfproblemen te ontdekken en op te lossen, moet u een chkdisk-scan uitvoeren. Lees onze gids over hoe u de schijf kunt controleren op fouten met behulp van chkdsk om dit te doen en het gewenste probleem op uw pc op te lossen.

Methode 3: Windows bijwerken in de veilige modus

Als de hierboven vermelde methode u niet heeft geholpen bij het oplossen van uw voorbereiding om Windows te configureren, volgt u de onderstaande stappen.

1. Voer eerst een schone start uit op uw Windows met behulp van onze handleiding over het uitvoeren van een schone start in Windows 10.

2. Schakel ten tweede de antivirus tijdelijk uit. U kunt onze handleiding lezen over hoe u antivirus tijdelijk kunt uitschakelen op Windows 10 om dit te doen en door te gaan naar de volgende stap om uw Windows bij te werken.

3. Werk ten slotte uw vensters bij door onze gids te volgen over het downloaden en installeren van de nieuwste update van Windows 10.

Methode 4: Netwerkstuurprogramma’s bijwerken

Soms moeten de netwerkstuurprogramma’s op de pc worden bijgewerkt om problemen op te lossen, zoals het voorbereiden van het configureren van Windows. Defecte en beschadigde stuurprogramma’s leiden tot het genoemde probleem waarmee u op uw computer wordt geconfronteerd. Zorg er dus voor dat er geen updates van netwerkstuurprogramma’s in behandeling zijn en die up-to-date zijn. Lees onze handleiding over het bijwerken van netwerkadapterstuurprogramma’s op Windows 10 om het proces volledig te leren en het probleem op te lossen.

Methode 5: Voer een harde reboot uit

Wanneer u uw Windows-systeem probeert af te sluiten, loopt uw ​​pc vast op het scherm. Voorbereiden om Windows 10 te configureren. In dit geval is de enige optie om een ​​harde herstart uit te voeren. Volg de onderstaande stappen om een ​​harde reboot uit te voeren:

1. Schakel uw computer uit door de aan/uit-knop ingedrukt te houden totdat de pc wordt uitgeschakeld.

2. Koppel externe voedingen los of verwijder de batterij uit uw laptop.

3. Houd de aan/uit-knop ongeveer 15 seconden ingedrukt.

4. Wacht een paar minuten voordat u de laptopbatterij of voeding op uw pc aansluit.

5. Druk nogmaals op de aan/uit-knop om uw computer opnieuw op te starten.

6. Als u een melding krijgt dat de computer onverwacht is afgesloten, selecteert u de optie Normaal opnieuw opstarten.

Methode 6: Systeemherstel uitvoeren

U kunt dit vervelende probleem oplossen door uw Windows-systeem in een eerdere staat te herstellen. Systeemherstel is een Windows-functie waarmee u wijzigingen aan uw systeem ongedaan kunt maken zonder uw gegevens te beschadigen. Als u problemen ondervindt bij het inloggen op Windows, kan Systeemherstel u daarbij helpen. Lees daarvoor onze gids over Systeemherstel op Windows 10 gebruiken en kijk of het besproken probleem op uw pc is opgelost of niet.

***

We hopen dat u deze informatie nuttig vond en dat u het probleem met de voorbereiding voor het configureren van het vastgelopen Windows-probleem hebt kunnen oplossen. Laat ons weten welke methode voor jou het meest voordelig was. En gebruik de opmerkingen hieronder als u vragen of opmerkingen heeft.

  Fix win32kfull.sys BSOD in Windows 10

gerelateerde berichten