Verander eenvoudig de mapkleur in bulk op Windows met Rainbow-mappen

Het organiseren van mappen in Windows kan behoorlijk lastig zijn. U kunt ze hoogstens hernoemen met aangepaste labels, of de items sorteren op groep, datum, naam of grootte, maar er zijn betere manieren om u te helpen de ene map van de andere te onderscheiden. Natuurlijk kunt u het pictogram van de map wijzigen, maar u kunt er niet altijd een vinden die geschikt is voor een bepaalde map. Zou het niet handig zijn als je ook de kleur van elke map zou kunnen veranderen? Helaas staat Windows u niet toe om de kleur van het standaardmappictogram te wijzigen. Dit is waar een tool van derden genaamd Rainbow Folders te hulp komt. Dit kleine hulpprogramma biedt een snelle en handige manier om de kleur van elke map te wijzigen.

  Bluetooth-problemen oplossen op Windows 10

Het gebruik van Rainbow Folders is doodeenvoudig. Na het downloaden van het ZIP-bestand via de onderstaande link, pakt u de inhoud van de ZIP uit naar de gewenste map en voert u het installatiebestand erin uit. De installatie zal u vragen of u Rainbow Folders wilt integreren in het contextmenu van mappen met de rechtermuisknop. We raden u aan dit toe te staan. De shell-extensie maakt het proces van het vertienvoudigen van pictogrammen eenvoudiger omdat je direct naar Rainbow Folders kunt springen met de gewenste map geselecteerd, zoals weergegeven in de onderstaande schermafbeelding.

Het toepassingsvenster van Rainbow Folder bevat een heleboel verschillende instellingen. Hier kunt u kiezen uit drie verschillende pictogramstijlen – namelijk Klassiek, Typisch en Modern – in het vervolgkeuzemenu aan de rechterkant. U kunt ook ‘Hoog contrast pictogrammen’ inschakelen voor een funkier uiterlijk. De volgende stap is om de kleur in te stellen met de schuifregelaars Verzadiging en Tint.

  Hoe de ontbrekende stereomix of Wave Out-optie op Windows te repareren

Als je een kleurencombinatie vindt die je echt leuk vindt, kun je deze toevoegen aan Favorieten voor later gebruik. Als u liever geen tijd besteedt aan het zoeken naar een specifieke kleur, kunt u de app een willekeurige kleur voor u laten instellen. Gebruikers kunnen ook een aangepaste knopinfotekst voor een map instellen.

Een andere erg handige functie van de applicatie is dat je de kleuren van meerdere mappen in één keer kunt wijzigen. Om dat te doen, schakelt u ‘Multiple Select’ boven aan de mapstructuurweergave in en markeert u vervolgens degene die u moet wijzigen. Als je klaar bent met alle aanpassingen, klik je op ‘Inkleuren’ om de wijzigingen toe te passen. Om een ​​map terug te zetten naar de standaardkleur, klik je op ‘Ontkleuren’.

  10 nieuwe functies in Windows 10 Spring Creators Update

Rainbow Folders is een handig hulpmiddel om je mappen te ordenen. Als de bestanden op uw pc in tonnen mappen zijn gesorteerd, kan dit het browsen versnellen. Het werkt op Windows XP, Windows Vista, Windows 7 en Windows 8.

Regenboogmappen downloaden