Verberg en pas Gmail-interface-elementen aan met Gmelius voor Chrome

epcdream.nl

De interface van Gmail heeft tal van opties en instellingen, waarvan u sommige zelden nodig zult hebben. En hoewel Gmail waarschijnlijk heel gemakkelijk te navigeren en te gebruiken is in de standaardstatus, kunnen deze extra functionaliteiten je soms in de weg zitten. Gmelius is een doodeenvoudige Chrome-extensie waarmee je Gmail naar hartenlust kunt aanpassen door bepaalde UI-elementen te verbergen, zoals advertenties, het chatgebied of de voettekst, die nauwelijks bijdragen aan het algehele gebruik. Je kunt de header ook automatisch uitbreidbaar maken en het uiterlijk en gedrag van inbox-elementen aanpassen. Details na de sprong.

Opgemerkt moet worden dat de Gmelius-extensie niet nieuw is. Het bestaat al een tijdje, maar ik vond het behoorlijk nuttig en de moeite waard om te delen met degenen (zoals ik) die er misschien nog nooit van hebben gehoord.

  Wat is Denuvo en waarom haten gamers het?

Na de installatie lanceert Gmelius een configuratie-interface, die in feite een lange lijst met interface-elementen bevat die u naar eigen voorkeur kunt aan- of uitvinken. Wijzigingen worden pas van kracht als u op de knop Opslaan drukt. Als je Gmail-inbox al op een ander tabblad is geopend, wordt deze automatisch opnieuw geladen om de nieuwe instellingen toe te passen.

Het instellingenscherm is verdeeld in verschillende secties en de extensie bevat zelfs enkele Premium-functies die, hoewel beperkt in hoeveelheid en momenteel gratis, in de toekomst vergezeld zullen gaan van enkele betaalde.

Zoals eerder vermeld, kunt u niet alleen bepaalde elementen verbergen, maar ook het gedrag en het uiterlijk van een paar aanpassen. U kunt bijvoorbeeld de bovenste balk van Gmail (de zoekbalk en het Google-logo) in- en uitschakelen door op Ctrl + Q (of een andere sneltoets naar keuze) te drukken. U kunt labels en bijlagepictogrammen van links naar rechts verplaatsen, tekst toevoegen aan navigatiepictogrammen, zoals ‘Archiveren’, ‘Spam’, ‘Verwijderen’ enz., of een enkel lettertype toepassen op de hele interface.

  Helper voor tabbladgroepen maakt tabbladbeheer in Firefox toegankelijker

Als u alle wijzigingen ongedaan wilt maken, schakelt u eenvoudig alle opties uit en drukt u op Opslaan. Hier is een screenshot van een aangepaste versie van Gmail, zonder bovenbalk en andere aanpassingen.

U kunt de extensie downloaden en in uw browser installeren via de onderstaande Chrome Web Store-link.

Installeer Gmeluis vanuit de Chrome Web Store