Verbeter de browser-, streaming- en downloadsnelheden van Firefox met Fasterfox

Firefox is op geen enkele manier een trage webbrowser, maar met een beetje tweaken en prutsen kun je het nog sneller maken. Dit is precies wat Fasterfox wil doen. Het is een kleine extensie voor Firefox die verschillende manieren toevoegt om de browser te versnellen. Het is ontworpen om upload- en downloadsnelheden te bieden, de laadtijden van pagina’s te verkorten en zelfs videostreaming van sites zoals YouTube sneller te maken. De add-on wordt geleverd met een paar voorinstellingen waarmee u snel kunt schakelen tussen verschillende prestatieniveaus. Meer details na de sprong.

Fasterfox geeft je controle over verschillende opties, maar wanneer je het venster Opties voor de eerste keer opent, zijn de enige beschikbare tabbladen ‘Voorinstellingen’ en ‘Fasterfox’.

  Hoe het scherm op een laptop uit te schakelen

Presets bevatten een heleboel verschillende profielen waarmee je snel kunt schakelen tussen verschillende niveaus van prestatieverbetering, namelijk ‘Default/Normal’, ‘Courteous/Light’, ‘Optimized/Medium’ en ‘Turbo/Strong’. Als je je afvraagt ​​wat elk niveau inhoudt, raadpleeg dan de beschrijving van één regel onder elk niveau.

Normal houdt bijvoorbeeld de Firefox-instellingen op hun standaard, terwijl Turbo Charged de prestaties tot het maximum verhoogt. Als je een gewone gebruiker bent, zou het gebruik van deze presets voldoende moeten zijn. Gevorderde gebruikers willen misschien zelf de prestatie-instellingen aanpassen via de optie ‘Aangepast’ onder aan het tabblad met voorinstellingen, waarmee ook de overige tabbladen worden ontgrendeld (‘Cache’, ‘Verbinding’, ‘Pipelining’, ‘Rendering’ en ‘Pop-ups’) in het venster Opties, elk met zijn eigen set tweaks.

  Annoteren, vervagen of vormen toevoegen aan screenshots op uw iPhone

Op het tabblad Fasterfox kunt u ‘Prefetching verbeteren’ inschakelen en bepaalde trefwoorden opgeven voor links die u niet vooraf wilt ophalen bij het laden van pagina’s. Met een andere optie op hetzelfde tabblad kunt u een timer voor het laden van pagina’s in- of uitschakelen.

Op het tabblad Cache kunt u de gewenste browser- en DNS-cachewaarden opgeven. Evenzo kan het aantal verbindingen dat met de server wordt gemaakt voor, laten we zeggen, het downloaden van een bestand, ook worden aangepast onder het bijbehorende tabblad.

Tijdens het testen van de add-on heb ik het Turbo Charged-profiel een kans gegeven en het verschil dat het maakte voor de algehele laadsnelheid van pagina’s en videostreaming was redelijk significant. De meeste pagina’s leken iets sneller te laden, terwijl YouTube-video’s zonder haperingen begonnen te streamen.

  Hoe u kunt zien welke apps uw locatie op de iPhone volgen

U kunt Fasterfox downloaden van de add-on-repository van Mozilla via de onderstaande link.

Installeer Fasterfox voor Firefox