Verbeter de manier waarop Firefox tabbladen opent, sluit en bestelt met Tab Deque

We waren allemaal enthousiast toen browsen met tabbladen voor het eerst opdook in vroege webbrowsers zoals Firefox, die een revolutie teweegbracht in de manier waarop we surfen op het complexe wereldwijde web van verbonden informatie, bronnen en ideeën. Sindsdien is browsen met tabbladen vrijwel een standaardmanier geworden om door websites te bladeren op zowel mobiele apparaten als desktopcomputers, hoewel Firefox nog steeds een van de meest intuïtieve interfaces met tabbladen heeft. We hebben een heleboel Firefox-add-ons besproken die deze functie op de een of andere manier verder verbeteren. Supertab brengt bijvoorbeeld Windows’ Alt + Tab-achtige omschakeling naar Firefox-tabbladen, zodat u snel tussen tabbladen kunt schakelen met het toetsenbord. tabPreLoader is een andere handige add-on die alle Firefox-tabbladen laadt bij het opnieuw opstarten in plaats van alleen de actieve. In dit bericht gaan we het hebben over Tab Deque. Kom na de pauze met ons mee om te zien hoe deze extensie uw browse-ervaring met tabbladen kan verbeteren.

  10 beste tools voor het bewaken van lokale netwerken

Geïnspireerd door de functie ‘Activeer het laatste actieve tabblad’ in Opera 12, wijzigt Tab Deque het standaard openings- en sluitgedrag van tabbladen in Firefox. Standaard wordt bijvoorbeeld elk nieuw tabblad rechts van alle geopende tabbladen geopend; Met Tab Deque kunt u een nieuw tabblad openen direct naast het tabblad dat u momenteel bekijkt. Bovendien kunt u snel heen en weer schakelen tussen twee tabbladen door op een van de twee te klikken en snel elk tabblad te minimaliseren met een sneltoets.

Het enige wat u hoeft te doen is de add-on in uw browser te installeren en Tab Deque doet de rest; er is geen extra instelling nodig.

  5G-complottheorieën: de gekste e-mails die we hebben gekregen

Zoals vermeld op de pagina van de extensie, brengt het de volgende wijzigingen aan in de manier waarop Firefox tabbladen bestelt:

Wanneer u het huidige tabblad sluit, wordt het volgende tabblad vanaf het einde van de deque (que met twee uiteinden) geopend.
Als u een tabblad selecteert, wordt het naar het einde van de deque verplaatst.
Wanneer u een tabblad op de achtergrond opent, wordt het aan het begin van de wachtrij toegevoegd, dat wil zeggen dat het wordt geselecteerd nadat alle andere zijn gesloten of geminimaliseerd.
Wanneer u een tabblad op de voorgrond opent, wordt het nieuwe tabblad meteen geselecteerd.
Of het nu op de voorgrond of op de achtergrond is geopend, het nieuwe tabblad wordt direct naast het huidige geopend.
Als u op het momenteel geselecteerde tabblad klikt, wordt het geminimaliseerd en verwijderd uit uw deque, dat wil zeggen dat het niet wordt geselecteerd tenzij u het handmatig doet.
Als alle tabbladen zijn geminimaliseerd, wordt de standaard Firefox-startpagina weergegeven.

  Hoe privé browsen in Firefox uit te schakelen?

Tab Deque is helemaal gratis beschikbaar in de Mozilla Add-on-repository. U kunt de onderstaande link gebruiken om het naar uw webbrowser te downloaden.

Installeer Tab Deque voor Firefox