Verbeter je ochtenden met Alexa-routines

Wakker worden kan moeilijk zijn, maar Alexa kan het gemakkelijker maken. Alexa zal je niet minder slaperig maken of je uit bed slepen, maar het kan je ochtendroutine veel efficiënter maken.

Routines voor weer, verkeer, lichten en snoozen

Als je net als veel mensen bent, word je (uiteindelijk) wakker, probeer je wat nieuws te lezen, je e-mail te checken, je aan te kleden, de weers- en verkeersomstandigheden te achterhalen en koffie te drinken (misschien zelfs ontbijt!) voordat je naar je werk vertrekt . Er moet veel gedaan worden, en het helpt waarschijnlijk niet dat je drie of vier keer op de snooze-knop drukt, ook al zwoer je dat gisteren de laatste keer was dat je dat ooit nog zou doen.

Wat als u uw ochtenden op zijn minst productiever zou kunnen maken? In plaats van dat je je telefoon moet pakken om het nieuws, het weer en dan het verkeer te bekijken, kun je dat allemaal regelen. Als je smarthome-technologie hebt, kun je zelfs overwegen routines in te voeren om de lichten aan te doen, het koffiezetapparaat aan te zetten en het huis op te warmen (of af te koelen). Met een paar uitgestelde routines kun je zelfs langzaam lichten laten schijnen, zoals een zonsopgangklok.

Als je nog een stap verder wilt gaan, kun je Echo-knoppen aan je routines toevoegen en je een fysiek object geven om op te slaan dat Alexa zal snoozen, zoals oude wekkers. We laten je zien hoe je een aantal ochtendroutines kunt samenstellen om het opstaan ​​draaglijker te maken – of jezelf in ieder geval ’s ochtends wat tijd te besparen.

De routine samenbrengen

Voor het maken van ochtendroutines worden dezelfde stappen gevolgd als voor andere routines die je hebt gemaakt. Open de Alexa-app en tik vervolgens op het hamburgermenu.

  Een bevroren Mac repareren

Tik op ‘Routines’.

Tik op de plusknop (+) in de rechterbovenhoek om een ​​nieuwe routine te maken.

Tik op het plusteken rechts van ‘Als dit gebeurt’.

Tik op ‘Plannen’.

Tik op ‘Selecteren’ rechts van ‘Op tijd’.

Kies je gewenste starttijd. In dit geval, ook al willen we om 6.30 uur volledig wakker worden, gaan we om 6:00 uur kiezen, zodat we de lichten langzaam aan kunnen doen. Tik op “Selecteren” rechts van “Herhalen”.

Kies de dagen waarop u wilt dat de routine wordt geactiveerd. Als u van maandag tot en met vrijdag werkt, kunt u Weekdagen selecteren. Tik vervolgens op ‘Gereed’.

Tik op “Volgende” in de rechterbovenhoek.

Tik op het plusteken rechts van ‘Actie toevoegen’.

Tik op “Smart Home” om smarthome-apparaten te bedienen. We laten zien hoe je slimme lampen zoals Philips Hue- of LIFX-lampen aanzet.

Tik op ‘Bedieningsapparaat’ om een ​​enkele lamp in te schakelen of tik op ‘Bedieningsgroep’ om een ​​groep lampen in uw slaapkamer aan te zetten.

Tik op de naam van het slimme licht of de groep die je wilt inschakelen.

Tik op “Helderheid” en verlaag de schuifregelaar naar 5%. Hiermee wordt uw licht in eerste instantie ingeschakeld met een helderheid van 5% en vanaf daar zullen we de helderheid geleidelijk verhogen. Tik vervolgens op “Volgende” in de rechterbovenhoek.

Tik op ‘Actie toevoegen’.

Tik op ‘Wacht’.

Wijzig de duur in zes minuten en tik vervolgens op “Volgende”. Alexa zal zoveel minuten wachten voordat de volgende actie wordt uitgevoerd die u configureert.

Herhaal deze stappen om dezelfde slimme verlichting en wachtacties toe te voegen, waarbij u de helderheid van uw slimme verlichting elke keer met stappen van 20% verhoogt totdat u 6.30 uur en 100% helderheid bereikt.

Tik op ‘Actie toevoegen’.

Tik op ‘Alexa zegt’. Deze categorie omvat ook acties zoals het zingen van een liedje of het vertellen van een leuk weetje. We gaan een ochtendgroet gebruiken.

Tik op ‘Goedemorgen’. Deze actie zorgt ervoor dat Alexa je ’s ochtends begroet en Amazon zegt dat het een leuk feit zou moeten zijn, maar we hebben er nog nooit een gehoord.

  Hoe u uw Netflix-abonnement kunt wijzigen

Tik op “Volgende” in de rechterbovenhoek.

Tik op ‘Actie toevoegen’.

Tik op “Weer” om een ​​weerbericht voor uw omgeving te horen.

Tik op “Volgende” in de rechterbovenhoek.

Tik op ‘Actie toevoegen’.

Tik op ‘Verkeer’. Als u nog geen verkeersopties heeft ingesteld, moet u dat ook doen.

Tik op “Volgende” in de rechterbovenhoek.

Tik op ‘Actie toevoegen’.

Tik op “Muziek” om Alexa muziek te laten afspelen van een service zoals Pandora of Amazon Music.

Typ de naam van een nummer of afspeellijst die u verkiest, tik vervolgens op “Selecteer provider” en kies een provider zoals Spotify of Amazon Music. Tik vervolgens op de timeroptie om een ​​tijdslimiet in te stellen (als je een afspeellijst hebt gekozen). Alexa stopt met het afspelen van muziek na de tijdslimieten die je selecteert. Anders wordt het afgespeeld tot het einde van de afspeellijst, of je schakelt het uit.

Tik op “Volgende” in de rechterbovenhoek.

Controleer of al je routinehandelingen correct zijn geordend, ze worden de een na de ander uitgevoerd. Als er iets op de verkeerde plaats staat, houdt u de twee lijnen aan de rechterkant van de actie ingedrukt en sleept u deze vervolgens omhoog of omlaag. Als alles correct is, tikt u op “Opslaan” om het maken van de routine te voltooien.

En nu heb je een routine die de lichten langzaam aandoet, je weersinformatie, verkeersinformatie geeft en muziek afspeelt om je dag te beginnen. U kunt individuele details wijzigen, andere smarthome-opties toevoegen of nieuws afspelen in plaats van het weer. Maar hoe zit het als je moet snoozen? Als je een Amazon Echo-knop hebt, kun je een routine maken die er een snooze-knop van maakt.

Een Echo Snooze-knop instellen

Vervolgens stellen we een snooze-knop in. Dit kan technisch gezien werken met elke routine die audio afspeelt, maar werkt goed met je ochtendroutines die nieuws of muziek uitzenden. Deze handleiding gaat ervan uit dat je je Echo-knoppen al hebt gekoppeld. Als je dat nog niet hebt gedaan, hebben we een handige gids die je door het proces leidt.

  Hoe u Rainmeter-skins aan de bovenkant vastmaakt

Creëer een nieuwe routine, net als voorheen. Nadat je op het plus-symbool rechts van “Als dit gebeurt” hebt getikt, kies je de Echo-knop.

Druk desgevraagd op de fysieke Echo-knop die u wilt gebruiken en tik vervolgens op ‘Toevoegen’.

Tik op het plusteken rechts van Actie toevoegen.

Kies ‘Apparaatinstellingen’.

Kies ‘Volume stoppen’.

Als de knop is gekoppeld aan de Echo die u gebruikt voor ochtendroutines, laat u “Geassocieerd apparaat” aangevinkt. Controleer anders de juiste Echo. Tik vervolgens op “Volgende”.

Tik op “Volgende”.

We moeten echter weer muziek afspelen, dus we voegen een vertraagde actie toe om muziek af te spelen. Tik op ‘Actie toevoegen’.

Kies de optie “Wachten”.

Kies een tijd waarop je wilt snoozen, bijvoorbeeld 10 minuten. Tik vervolgens op “Volgende” in de rechterbovenhoek.

Nu we een wachttijd hebben, moeten we de muziek opnieuw opstarten. Tik op ‘Actie toevoegen’.

Kies de optie “Muziek”.

Gebruik dezelfde muziek-, provider- en timeropties die je hebt gekozen voor je ochtendroutine.

Tik vervolgens op “Volgende” in de rechterbovenhoek.

Als je de mogelijkheid om steeds opnieuw te snoozen wilt beperken, is hier een optionele stap om dit maar één keer te laten werken. Tik op de optie “Wijzigen” rechts van Altijd.

Vouw het gedeelte ‘Onderdrukken voor’ uit en kies ‘1 uur’. Tik vervolgens op “Volgende”.

Tik nu op “Opslaan” om het maken van deze routine te voltooien. Als u nu ’s morgens op de snooze-knop drukt, wordt de muziek tien minuten gepauzeerd en vervolgens opnieuw gestart.

U kunt een aantal van deze variabelen aanpassen aan uw behoeften, maar het gebruik van routines zal de ochtenden gemakkelijker maken, zo niet gelukkig.