Verbeter uw Windows 11-ervaring met deze 8 registerhacks

Het Windows-register slaat essentiële informatie en instellingen op voor bijna elke Windows-functie, native apps of apps van derden en hardware. Dit is de plek wanneer u Windows-aanpassing naar een hoger niveau wilt tillen.

Er zijn veel manieren om Windows 11 aan te passen, zoals het aanpassen van standaardinstellingen of het gebruik van apps van derden. Het Windows-register is echter de backend die de meeste dingen in Windows volledig beheert.

U kunt het Windows-register gebruiken om UI-elementen volledig te verwijderen, verwijderde functies te herstellen, Windows-prestaties te verbeteren en zelfs Windows 11 te installeren op niet-ondersteunde pc’s. Bovendien brengen veel van de fantastische apps van derden die we gebruiken om Windows aan te passen, meestal wijzigingen aan in het register die zelfs door ons handmatig kunnen worden gedaan.

Als u klaar bent om het heft in eigen handen te nemen, weet ik precies de juiste Windows-registerhacks om u op weg te helpen.

Waarschuwing: een onjuiste wijziging in het register kan een negatieve invloed hebben op uw pc, waaronder beschadiging van Windows en gegevensverlies. Hoewel de hieronder vermelde hacks geen negatief effect hebben, moet u voor de zekerheid een back-up van het register maken. Jij kan handmatig een back-up van het register maken of gebruik een app van derden voor automatische back-up/herstel.

Toegang tot het Windows-register

Voordat ik u de registerhacks vertel, moet u weten hoe u toegang krijgt tot het register. Er zijn meerdere manieren om dit te doen, maar het gemakkelijkst zou zijn om de term “register” in de Windows-zoekbalk te zoeken, en de app zal verschijnen om te openen. Als alternatief kunt u de opdracht Uitvoeren regedit gebruiken om het Windows-register te openen.

Als het eenmaal is geopend, kunt u de locatie van een registervermelding die u wilt bewerken in de bovenste zoekbalk invoeren om er direct toegang toe te krijgen. Maak je geen zorgen; Ik zal u de exacte locatie van elk item geven zodat u het gemakkelijk kunt kopiëren/plakken.

Windows 11 vergrendelingsscherm uitschakelen

Wanneer u de pc start, verschijnt er een scherm voordat u het wachtwoord invoert dat verdwijnt wanneer u op een willekeurige toets drukt. Het dient geen ander doel dan het tonen van een mooie foto en wat extra info erover. Veel mensen vinden dit scherm misschien een vervelende extra stap om toegang te krijgen tot uw pc. Als u het wilt verwijderen om rechtstreeks toegang te krijgen tot het wachtwoordscherm, kunt u dit doen met behulp van het register.

Open het Windows-register en voer de onderstaande locatie in de zoekbalk bovenaan in en druk op Enter.

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREPoliciesMicrosoftWindows

Klik hier met de rechtermuisknop op het Windows-item en selecteer Nieuw > Sleutel. Noem deze nieuwe sleutel “Personalisatie”.

Selecteer nu dit nieuwe personalisatie-item en klik met de rechtermuisknop in de witte ruimte aan de rechterkant en selecteer Nieuw > DWORD (32-bits)-waarde. Noem dit item “NoLockScreen”.

  Opstarten naar veilige modus op Windows 10

Dubbelklik daarna op het NoLockScreen-item en verander de waarde van 0 in 1 en klik op OK.

Dat is het, de volgende keer dat u de pc start, ziet u direct het wachtwoordscherm.

Uitgebreide statusberichten inschakelen

Uitgebreide statusberichten zijn berichten die u ziet wanneer Windows wordt gestart of afgesloten, zoals het bericht ‘Uw bureaublad voorbereiden’. Kortom, het vertelt u precies wat Windows momenteel aan het doen is, wat de vertraging bij opstarten/afsluiten veroorzaakt. Standaard zijn deze berichten zeer beperkt en geven ze niet alle informatie.

Als u lange vertragingen ziet bij het afsluiten of opstarten, kunt u deze uitgebreide statusberichten inschakelen om precies te zien wat de vertraging veroorzaakt en mogelijk het probleem op te lossen. Hier is hoe:

Ga naar de hieronder genoemde locatie.

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesSystem

Selecteer hier het item Systeem en klik vervolgens met de rechtermuisknop op de witte ruimte in het rechterpaneel en selecteer Nieuw > DWORD (32-bits)-waarde.

Noem dit nieuwe item “verbosestatus” en dubbelklik erop en verander de waarde in 1.

Nu zal uw pc u precies vertellen welke processen hij start of sluit wanneer u de pc start of afsluit.

Het oude contextmenu ophalen

Windows 11 heeft een nieuw contextmenu dat klein is en waarvan de meeste opties verborgen zijn achter de knop Meer opties weergeven die in feite het klassieke contextmenu opent. Persoonlijk houd ik niet van het nieuwe contextmenu, aangezien ik meestal toch op de knop Meer opties weergeven moet drukken.

Waarom zou u dit een 2-klik-proces maken als u bij de eerste poging gewoon het oude contextmenu kunt openen? Hieronder vindt u een registerhack om altijd het oude contextmenu te openen wanneer u met de rechtermuisknop klikt in plaats van op de knop Meer opties weergeven te moeten klikken.

Ga naar de onderstaande locatie in het register:

HKEY_CURRENT_USERSoftwareClassesCLSID

Klik met de rechtermuisknop op het CLSID-item en selecteer Nieuw > Sleutel.

Zet deze waarde als zijn naam: {86ca1aa0-34aa-4e8b-a509-50c905bae2a2}

Klik nogmaals met de rechtermuisknop op dit nieuwe item en selecteer Nieuw > Sleutel. Noem deze nieuwe sleutel als “InprocServer32”.

Dubbelklik in het InprocServer32-item op het item (Standaard) en klik zonder waardegegevens in te voeren op OK. Deze stap is erg belangrijk en de hack zal niet werken zonder dit item te openen en te sluiten.

Om de wijzigingen toe te passen, start u de pc opnieuw op of drukt u op de toetsen Ctrl+Shift+Esc om Taakbeheer te openen en klikt u hier met de rechtermuisknop op Windows Verkenner en selecteert u Opnieuw opstarten. Na de herstart wordt alleen het oude contextmenu geopend wanneer u met de rechtermuisknop op een lege ruimte of een app/bestand klikt.

Apps toevoegen aan het contextmenu

U kunt ook een snelkoppeling van elke toepassing (.exe) aan het contextmenu toevoegen om de app overal te openen door met de rechtermuisknop op een lege ruimte te klikken en de snelkoppeling te selecteren. Ter demonstratie ga ik een Chrome-browsersnelkoppeling toevoegen aan het contextmenu.

Open de onderstaande locatie in het register:

HKEY_CLASSES_ROOTDirectoryBackgroundshell

Klik met de rechtermuisknop op shell-invoer en selecteer Nieuw> Sleutel. Noem deze nieuwe sleutel als de naam van de app zoals u die in het contextmenu wilt zien. In dit geval noem ik het “Google Chrome”.

  Resterende batterijtijd inschakelen in Windows 10

Klik daarna met de rechtermuisknop op het app-naamitem dat u hebt gemaakt en selecteer Nieuw > Sleutel. Noem deze sleutel als “opdracht”.

Nu moeten we het exacte pad van het uitvoerbare bestand van de toepassing in deze opdrachtinvoer toevoegen. Ga hiervoor met Windows Verkenner naar de exacte locatie van de app waar deze op uw pc is geïnstalleerd. Klik met de rechtermuisknop op de app en selecteer Kopiëren als pad.

Kom weer terug naar het register en dubbelklik op het item (Standaard) in de opdrachttoets en plak het gekopieerde pad als zijn waarde en druk op OK.

Hiermee wordt het uitvoerbare bestand van de app toegevoegd aan het contextmenu. Als u echter het standaard contextmenu van Windows 11 gebruikt, moet u nog steeds op de knop Meer opties weergeven klikken om het oude contextmenu te openen en het uitvoerbare bestand van de app te zien. Ik raad je aan de bovengenoemde hack te gebruiken om sneller toegang te krijgen tot het oude contextmenu om deze hack productief te gebruiken.

Uitschakeltijd versnellen

Wanneer u uw pc afsluit, geeft Windows wat tijd om applicaties uit te voeren om hun gegevens op te slaan voordat ze geforceerd worden gesloten. Dit zorgt ervoor dat er geen niet-opgeslagen app-gegevens verloren gaan en dat er geen app-functies beschadigd raken door gedwongen stoppen tijdens het werken.

Als sneller afsluiten echter belangrijk voor je is en je de goede gewoonte hebt om alle apps te sluiten en gegevens op te slaan voordat je afsluit, dan kun je deze timer verlagen om het afsluiten te versnellen. Hier is hoe:

Bereik de onderstaande locatie in het register.

HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControl

Terwijl het item Control is geselecteerd, zoekt u naar het item WaitToKillServiceTimeout in het rechterdeelvenster.

Eenmaal gevonden, dubbelklik erop en verander de waarde van 5000 in 1000 of lager. De waarde is in milliseconden, dus u kunt deze in feite verlagen van 5 seconden naar 1 seconde, waardoor u 4 seconden aan uitschakeltijd bespaart.

Snel overschakelen naar het laatst geopende venster

Als je meerdere vensters van een app hebt geopend (zoals browservensters), dan zal het terugschakelen naar een rij met miniaturen een rij met miniaturen openen waarin je kunt kiezen welk venster je wilt openen. Dit maakt het schakelen tussen twee verschillende apps in feite vervelend, omdat je elke keer twee keer moet klikken.

Gelukkig kun je met een snelle registerhack dit gedrag veranderen, dus wanneer je op de app klikt met meerdere geopende vensters, wordt het laatst geopende venster onmiddellijk geopend. En als u een ander venster wilt kiezen, kunt u met de muis over het pictogram gaan en miniaturen verschijnen om een ​​ander venster te kiezen. Hier is hoe het te doen:

Open het register en ga naar de volgende locatie.

HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerAdvanced

Terwijl Geavanceerd is geselecteerd, klikt u met de rechtermuisknop op de witruimte in het rechterpaneel en selecteert u Nieuw > DWORD (32-bits)-waarde.

Geef dit nieuwe item de naam “LastActiveClick” en dubbelklik erop en stel de waarde in op 1.

Start nu de pc opnieuw op of start de Windows Verkenner opnieuw, net zoals ik liet zien in hack #3 in deze lijst. Na het opnieuw opstarten wordt het laatst geopende venster van de app geopend wanneer u klikt.

  Hoe altijd schuifbalken weergeven op Windows 11

De grootte van pictogrammen op de taakbalk wijzigen

Dit is een handige hack voor het aanpassen van de taakbalk waarmee je de pictogrammen op de taakbalk kunt vergroten/verkleinen om ze beter toegankelijk te maken naar behoefte. Laten we er meteen naar toe gaan:

Ga naar de onderstaande locatie.

HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerAdvanced

Selecteer het item Geavanceerd en klik met de rechtermuisknop op de witruimte in het rechterdeelvenster en selecteer Nieuw > DWORD (32-bits)-waarde.

Geef het nieuwe item de naam “TaskbarSi” en open het en wijzig de waarde in 0, 1 of 2. Hier betekenen 0, 1 en 2 respectievelijk klein, gemiddeld en groot.

U moet Windows Verkenner of de pc opnieuw opstarten om de wijzigingen te zien.

Afstand tussen bureaubladpictogrammen wijzigen

Als u uw bureaubladpictogrammen uitlijnt met een raster om ze schoon te houden, zult u problemen ondervinden bij het aanpassen van de ruimte tussen elk pictogram. Deze ruimte staat standaard vast en kan niet worden gewijzigd vanuit de Windows-instellingen.

Als u veel pictogrammen op het bureaublad wilt toevoegen, moet u de pictogrammen verkleinen. Aan de andere kant, als je minder pictogrammen hebt en je wilt meer duidelijkheid, dan kun je het beste de pictogrammen vergroten.

Dit alles kan worden opgelost door simpelweg de ruimte tussen de bureaubladpictogrammen te vergroten of te verkleinen met behulp van de onderstaande registerhack.

Ga in het Windows-register naar de volgende locatie.

HKEY_CURRENT_USERControl PanelDesktopWindowMetrics

Terwijl het WindowMetrics-item is geselecteerd, ziet u veel items in het rechterpaneel. Hier bepalen IconSpacing- en IconVerticalSpacing-items de ruimte tussen bureaubladpictogrammen.

IconSpacing beheert de horizontale ruimte en IconVerticalSpacing bepaalt de verticale ruimte tussen pictogrammen. Standaard is de waarde van beide ingesteld op -1125. U kunt dit aantal verhogen en verlagen om respectievelijk de ruimte te vergroten en te verkleinen. Ter referentie, ik gebruik liever -1200 ruimte, omdat ik meestal slechts 20-30 pictogrammen op het bureaublad bewaar.

Gedachten beëindigen

Afgezien van het wijzigen van de grootte van de taakbalkpictogrammen, gebruik ik alle andere hacks die ik hierboven heb genoemd en ze maken mijn Windows 11-ervaring echt glad. Als je problemen ondervindt met een van de hacks of als je er gewoon niet van houdt, kun je de gemaakte wijzigingen altijd ongedaan maken en wordt de hack verwijderd. Als u bijvoorbeeld een nieuwe invoer hebt gemaakt, kunt u deze verwijderen of de waarde instellen op 0 van 1 om deze uit te schakelen.

Probeer deze beste audiomanager- en booster-apps voor Windows 11.

Problemen met DS4Windows krijgen op Windows 11? Hier zijn 6 manieren om het te repareren.

gerelateerde berichten