Verbinding met zoeken voor Android verbreken maakt uw Google-zoekopdrachten privé

Als je met mensen praat over NSA’s PRISM-programma, zullen de meesten ongeïnteresseerd lijken, waarschijnlijk omdat ze niet beseffen hoeveel van hun gegevens worden gecontroleerd. Maar als je net als ik bent, moet je bang zijn geweest voor al het gedoe dat het programma-uitje veroorzaakte. Er wordt immers aangenomen dat het gegevens verzamelt en analyseert van vrijwel elke technische gigant (Google, Facebook en dergelijke), en mogelijk meeluistert met uw telefoontjes, uw e-mails controleert of incheckt op uw clouddrives. In oktober vorig jaar hebben de mensen achter Disconnect – een Chrome- en Firefox-extensie die het online volgen van gegevens blokkeert – nog een tool uitgebracht voor dezelfde browsers om uw privacy te beschermen tijdens het gebruik van zoekmachines. Hun nieuwste oplossing, Disconnect Search genaamd, heeft zijn weg gevonden naar Android met als doel een veiligere zoekomgeving op uw mobiele apparaat te bieden door uw IP-adres te maskeren.

  CamFind brengt zijn geweldige zoekfunctie en herkenning naar Android

Disconnect heeft robuuste functionaliteit onder de motorkap om u online veilig te houden. Het heeft echter geen invloed op andere browsers. De app biedt een eigen zoekinterface. Telkens wanneer u een zoekopdracht uitvoert via een van de belangrijkste zoekmachines zoals Google, Bing, Yahoo, Blekko of DuckDuckGo vanuit de Disconnect Search-interface, wordt automatisch voorkomen dat trackingcookies en andere scripts uw persoonlijke gegevens lekken.

De interface is zo kaal als ze komen. Er is niets anders dan een zoekveld in het midden van het scherm, waarop u kunt tikken om uw zoekopdracht in te voeren.

U kunt natuurlijk de zoekmachine kiezen die u voor uw zoekopdracht wilt gebruiken. Om dat te doen, tikt u op de huidige naam van de zoekmachine net onder het zoekveld op de resultatenpagina en selecteert u uw favoriete zoekmachine in het menu dat volgt.

  Populaire Android-app voor bestandsoverdracht Pushbullet komt naar iPhone

Een andere handige functie aan boord is een zoekwidget, waarmee u privé-zoekopdrachten kunt uitvoeren vanuit uw start- en vergrendelscherm. Natuurlijk moet je de widget eerst handmatig aan een van deze gebieden toevoegen. Gezien het eenvoudige karakter van de app, is het waarschijnlijk dat meer gebruikers de widget zullen gebruiken en niet de interface van de app zelf.

Disconnect Search is momenteel tot het einde van deze maand gratis voor iedereen, maar vanaf maart moet je een maandelijks of jaarlijks abonnement nemen om de service te blijven gebruiken. Klik op de onderstaande link om het nu te downloaden en probeer het gratis op uw apparaat.

  Headsetmenu voegt een app-wisselmenu toe wanneer de headset is aangesloten [Android]

Installeer Zoekopdracht verbreken vanuit Play Store