Verborgen bestanden weergeven in Windows 11

Bestandsverkenner is veranderd in Windows 11. Het lint is verdwenen en vervangen door een veel beknoptere set knoppen voor het beheren van bestanden. Er is een registerhack die het Windows 1o File Explorer-lint in Windows 11 kan inschakelen, maar het kan stoppen met werken tegen de tijd dat Windows 11 voor het grote publiek wordt uitgerold.

Verborgen bestanden weergeven in Windows 11

Een van de opties op het lint van de Verkenner in Windows 10 had een selectievakje met de naam ‘Verborgen items’. Indien ingeschakeld, waren verborgen bestanden zichtbaar in Verkenner en wanneer uitgeschakeld, waren de bestanden verborgen. Deze optie is verdwenen in de nieuwe bestandsverkenner in Windows 11. In plaats daarvan is de optie verplaatst. Hier leest u hoe u er toegang toe krijgt.

  Schakel audiotracks en laad externe ondertitels in de Movies & TV-app op Windows 10

Verborgen bestanden weergeven in Windows 11 – Verkenner

Bestandsverkenner openen.
Klik op de weergaveknop op het lint.
Selecteer Opties weergeven en klik op Verborgen items.
Verborgen items verschijnen nu in Verkenner.
Om ze te verbergen, volgt u stappen 1-3 en schakelt u de optie uit of uit.

Toon verborgen bestanden in Windows 11 – Mapopties

U kunt verborgen bestanden in Windows 11 ook weergeven via Mapopties. Dit is zeker de langere weg om het te doen, maar het werkt.

Bestandsverkenner openen.
Klik op de knop meer opties (knop met drie stippen).
Selecteer Opties in het menu om Mapopties te openen.
Ga in het venster Mapopties naar het tabblad Weergave.
Zoek naar verborgen bestanden en mappen.
Schakel de optie ‘Verborgen bestanden, mappen en stations weergeven’ in.
Verborgen bestanden worden weergegeven in Verkenner.

  Hoe installeer ik Windows op een Mac met Boot Camp [Guide]

Verborgen systeembestanden

Met de bovenstaande methoden kunnen algemene verborgen bestanden zoals de AppData-map voor een gebruiker worden weergegeven, maar sommige systeembestanden blijven verborgen. Dit is geen nieuw gedrag. Op Windows 10 moesten verborgen systeembestanden worden weergegeven door ook een andere optie in te schakelen. Om verborgen systeembestanden weer te geven, volgt u methode 2 die hierboven is gegeven, dwz de methode Mapopties en schakelt u de optie ‘Beveiligde besturingssysteembestanden verbergen’ uit.

De systeembestanden zijn zichtbaar, maar u kunt ze mogelijk niet openen of bewerken zonder eerst eigenaar te worden van de map.

Conclusie

De nieuwe gebruikersinterface heeft veel tekstlabels op knoppen verwijderd. Je zult nu vooral knoppen zien, zelfs in het contextmenu. Je kunt bepaalde menu’s uitvouwen om de oudere versie terug te krijgen, maar dat is het dan ook. Er zijn nogal wat hacks in omloop voor het herstellen van de gebruikersinterface van Windows 10 in Windows 11, maar ze worden langzaam door Microsoft geblokkeerd bij elke nieuwe versie van Windows 11. Op een gegeven moment zullen gebruikers zich moeten aanpassen aan de nieuwe, zware knop / pictogram gebruikersinterface.

  Hoe "Reset This PC" van Windows 10 krachtiger is geworden