Verborgen fotoalbum vergrendelen met Face ID / Touch ID in iOS 16 op iPhone

We hebben allemaal enkele privéfoto’s die we verborgen willen houden of voor nieuwsgierige blikken. Hoewel de Apple Photos-app al een manier bood om foto’s op de iPhone te verbergen, had iedereen gemakkelijk toegang tot je verborgen album. Dat is de reden waarom de meeste iOS-gebruikers sterk afhankelijk zijn van apps voor fotokluisjes om hun persoonlijke foto’s veilig te houden. Als je echter iOS 16 hebt geïnstalleerd, kun je nu je verborgen fotoalbum vergrendelen met Face ID/Touch ID op je iPhone en iPad, zodat niemand zonder jouw toestemming toegang kan krijgen tot je privéfoto’s. Dus, hier leest u hoe u het verborgen fotoalbum in iOS 16 kunt vergrendelen.

Vergrendel verborgen fotoalbum op iPhone

Behalve dat je het verborgen album kunt beveiligen, kun je met iOS 16 ook de map “Onlangs verwijderd” beveiligen, waarin verwijderde foto’s en video’s tot 30 dagen beschikbaar blijven. Vanuit privacyoogpunt is dit goed doordacht. Vaak hebben we de neiging om enkele persoonlijke afbeeldingen te verwijderen en vergeten ze permanent te wissen. Daardoor blijven ze op het toestel bestaan. Met deze nieuwe privacyfunctie ingeschakeld, hoeft u zich echter ook geen zorgen meer te maken over de bescherming van de verwijderde afbeeldingen.

  Teken op foto's voordat u ze deelt via Facebook Messenger [iOS]

Verborgen en recent verwijderde mappen vergrendelen met Face ID/Touch ID

1. Open eerst de app Instellingen op uw iPhone of iPad.

2. Blader nu naar beneden om de app Foto’s te vinden en selecteer deze.

3. Zorg ervoor dat de schakelaar naast Face ID/Touch ID gebruiken is ingeschakeld.

Vanaf nu verschijnt er een klein slotpictogram naast zowel het verborgen album als de onlangs verwijderde mappen. Het is de moeite waard om erop te wijzen dat als iemand deze functie probeert uit te schakelen, hij/zij zich eerst moet verifiëren met Touch ID of Face ID. U kunt er dus zeker van zijn dat uw foto’s veilig zijn.

  Met Moju kun je gif-achtige geanimeerde foto's maken en delen [iOS]

Ontgrendel verborgen en recent verwijderde mappen met Face ID/Touch ID

Het ontgrendelen van het verborgen fotoalbum is zo eenvoudig als maar kan.

1. Open op uw iPhone of iPad de app Foto’s en tik vervolgens op het tabblad Albums onder aan het scherm.

2. Tik in het gedeelte Hulpprogramma’s op Verborgen en authenticeer vervolgens met Touch ID/Face ID om uw foto’s te bekijken. En als u uw recent verwijderde afbeeldingen wilt bekijken, tikt u op Recent verwijderd en authenticeert u vervolgens.

Geef elk familielid/goede vriend toegang tot uw vergrendelde privéfotoalbum

Wat als je een van je vrienden of geliefden onbeperkte toegang wilt geven tot je verborgen album? Welnu, je kunt je vriend vragen om een ​​alternatief uiterlijk in te stellen op je Face ID-apparaat of een vingerafdruk toe te voegen op je met Touch ID uitgeruste apparaat om onbeperkte toegang tot het verborgen album te krijgen.

  vHome voegt een nauwkeurigere virtuele startknop toe aan iOS [Jailbreak]

1. Ga naar de Instellingen-app op je iPhone en kies Face ID/Touch ID & Passcode.

2. Stel nu een alternatief uiterlijk in of voeg een vingerafdruk toe op basis van de beschikbaarheid.

In de toekomst kan je vriend je verborgen fotoalbum ook bekijken met Face ID of Touch ID.

Bescherm uw persoonlijke foto’s tegen nieuwsgierige blikken

Welnu, zo kun je je album met verborgen foto’s vergrendelen in iOS 16. Deze nieuwe functie is een welkome aanvulling voor iPhone-gebruikers die moesten vertrouwen op apps van derden om hun persoonlijke foto’s te beschermen. Omdat de functie is ingebouwd in de Foto’s-app, hoeft u zich geen zorgen te maken dat een app van derden uw gegevens steelt of uw afbeeldingen naar de cloud uploadt. Dus, ben je begonnen met het vergrendelen van je verborgen en verwijderde albums op de iPhone? Laat het ons weten in de reacties.

gerelateerde berichten