Verborgen onderwijsthema’s inschakelen op Windows 11

Microsoft doet enorm veel moeite om Windows 11 persoonlijker en aanpasbaarder te maken voor de gebruiker. Eerder bracht het bedrijf een set Pantone-achtergronden voor Windows 11 uit, die bijzonder leuk zijn. Later voegde het bedrijf een Windows Spotlight-functie toe om Bing-achtergronden naar Windows 11 te brengen en gebruikers meer opties te geven om het bureaublad aan te passen. En nu dankzij Twitter-gebruiker PhantomOcean3, heb je toegang tot verschillende verborgen thema’s en achtergronden die bedoeld zijn voor leerlingen die schoolapparaten gebruiken. Deze nieuwe set achtergronden ziet er goed uit en ondersteunt zowel donkere als lichte thema’s. Dus als u onderwijsthema’s op Windows 11 wilt inschakelen, volgt u onze onderstaande gids.

Nieuwe onderwijsthema’s op Windows 11 (2022)

In deze zelfstudie hebben we vermeld hoe u onderwijsthema’s op Windows 11-pc’s kunt inschakelen en toepassen. We hebben ook stappen toegevoegd om de nieuwe achtergronden te pakken en de stappen om ze uit te schakelen als u de nieuwe thema’s niet langer wilt gebruiken.

Onderwijsthema’s inschakelen op Windows 11

Voordat u de Education-thema’s op Windows 11 inschakelt, moet u ervoor zorgen dat u hebt bijgewerkt naar Windows 11 22H2. De Education-thema’s zijn alleen beschikbaar op Windows 11 22H2-builds. Je hoeft niet op het bèta- of ontwikkelaarskanaal te zitten om deze thema’s te ervaren, omdat je ze ook op stabiele releases kunt krijgen. Volg dus onze hierboven gelinkte gids om de Windows 11 22H2-update te installeren (als u dat nog niet hebt gedaan) en ga vervolgens verder met de onderstaande stappen.

  Herstel verwijderde bestanden uit de prullenbak na het legen op Windows en Mac

1. Om onderwijsthema’s op Windows 11 in te schakelen, klikt u op de zoekknop in de taakbalk en zoekt u naar “register”. Open nu de “Register-editor” vanuit de zoekresultaten.

2. Kopieer vervolgens het onderstaande pad en plak het in de adresbalk van de Register-editor. Hiermee gaat u rechtstreeks naar de juiste map.

ComputerHKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftPolicyManagercurrentdevice

3. Klik hier met de rechtermuisknop op “apparaat” in het linkerdeelvenster en kies Nieuw -> Sleutel.

4. Hernoem de nieuw gemaakte sleutel als “Onderwijs”.

5. Selecteer nu de Education-toets en klik met de rechtermuisknop in de lege ruimte aan de rechterkant. Selecteer vervolgens Nieuw -> DWORD (32-bits) waarde.

6. Stel de naam van de nieuwe DWORD-waarde in op “EnableEduThemes”.

7. Dubbelklik nu op “EnableEduThemes” en stel de “Waardegegevens” in op “1” om de functie in te schakelen.

  Langere clips opnemen met Game DVR in Windows 10

8. Start ten slotte uw pc opnieuw op. Zorg ervoor dat u verbonden bent met internet en wacht een paar minuten. Windows 11 downloadt de verborgen, nieuwe Education-thema’s op je pc op de achtergrond.

Onderwijsthema’s toepassen in Windows 11 22H2

1. Open nu de app Instellingen met de Windows 11-sneltoets “Windows + I”. Ga hier naar “Personalisatie” in het linkermenu.

2. Je vindt de nieuwe Education-thema’s op je Windows 11-computer. Selecteer gewoon degene die u wilt toepassen en zie de achtergrond en het thema meteen veranderen. Genieten van!

3. Hier zijn enkele van de onderwijsthema’s in actie. Ze zien er zo warm, gezellig en kleurrijk uit. Studenten zullen het smeltende ijs-melkwegbehang in het onderstaande thema zeker leuk vinden.

4. Als u alleen de achtergronden wilt, drukt u op “Windows + R” om de prompt Uitvoeren te openen. En plak het onderstaande pad en druk op Enter.

%localappdata%MicrosoftWindowsThemes

13. Hier vindt u alle nieuwe Windows 11 Education-achtergronden. Kopieer ze naar uw persoonlijke map als u ze afzonderlijk wilt gebruiken of wilt delen.

Onderwijsthema’s uitschakelen op Windows 11

Als het Education-thema iets op uw pc heeft verbroken en u dit wilt uitschakelen, kunt u dat eenvoudig doen. Volg nauwkeurig onderstaande stappen:

1. Open de Register-editor via het menu Start. Plak vervolgens het onderstaande pad.

ComputerHKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftPolicyManagercurrentdevice

2. Klik hier met de rechtermuisknop op de toets “Onderwijs” en “Verwijderen”.

  Hoe te voorkomen dat Dropbox opent bij opstarten op Windows of Mac

3. Start nu uw pc opnieuw op en de nieuwe thema’s worden uitgeschakeld.

Geniet van verschillende nieuwe verborgen thema’s in Windows 11

Zo ervaar je dus de nieuwe Education-thema’s op je Windows 11-pc. Ik vond de nieuwe achtergronden en het lichte thema op Windows 11 erg leuk. En als je alleen toegang wilt tot de kleurrijke achtergronden, kun je ze krijgen met behulp van de bovenstaande instructies. Hoe dan ook, dat is alles voor deze gids. Om de taakbalk op Windows 11 aan te passen, volgt u onze uitgebreide tutorial die hier is gelinkt. Verder hebben we een speciale gids voor u om het Windows 11 Start-menu te personaliseren. Als u tot slot nog vragen heeft, kunt u ons dit laten weten in het gedeelte Opmerkingen hieronder.

gerelateerde berichten