Verdwijnende Safari-tabbladen op iPhone/iPad: 7 oplossingen om te proberen!

Safari is de laatste tijd een solide concurrent geworden om de standaardbrowser op een iPhone en iPad te blijven, in plaats van opties zoals Google Chrome en Microsoft Edge. Het heeft ondersteuning gekregen voor extensies, een getweakte tabbalk, aanpassing van de startpagina, het gebruikt minder bronnen en is echt goed ingebakken om perfect te werken als je je iPhone en Mac samen gesynchroniseerd houdt. Een aantal gebruikers heeft echter gemeld dat hun Safari-tabbladen willekeurig zijn verdwenen. Als u ook met dit probleem wordt geconfronteerd, hoeft u zich geen zorgen te maken, want wij hebben de oplossing. Hier zijn 7 oplossingen om verdwijnende Safari-tabbladen op iPhone en iPad te repareren.

7 manieren om de verdwijnende Safari-tabbladen op iPhone of iPad te repareren (2022)

1. Toon alle Safari Windows (alleen iPad)

Op iPad kunt u meerdere vensters van een app openen voor een betere productiviteit en meer vensterbeheer. Dit betekent echter ook dat u uiteindelijk geen Safari-tabbladen ziet die in een ander venster zijn geopend. Dit kan ertoe leiden dat u denkt dat Safari-tabbladen op uw iPad zijn verdwenen.

 • Om ervoor te zorgen dat dit in uw geval niet het probleem is, houdt u het Safari-pictogram op het startscherm of in het Dock ingedrukt. U ziet een optie om ‘Alle vensters weergeven’
 • Tik op de optie en iPadOS zal alle geopende Safari-vensters voor je onthullen.
 • U kunt dan tussen deze vensters schakelen en kijken of uw verdwenen Safari-tabbladen in een ander venster geopend zijn.
  USB Type A-connector: alles wat u moet weten

2. Voeg alle Windows samen om verborgen Safari-tabbladen te onthullen (alleen iPad)

Als je meerdere Safari-vensters op je iPad hebt geopend en je niet constant tussen deze vensters wilt schakelen om bij je verborgen Safari-tabbladen te komen, kun je ook alle vensters samenvoegen tot één.

 • Houd het pictogram Toon tabbladoverzicht (dat eruitziet als vier vierkanten in een kwadrant) ingedrukt en druk op Alle vensters samenvoegen.
 • Nu worden al uw geopende tabbladen weergegeven in het huidige venster, inclusief de tabbladen die mogelijk niet zichtbaar zijn in het scherm Tabbladoverzicht.

3. Open de recent gesloten Safari-tabbladen (iPhone en iPad)

Als je per ongeluk belangrijke tabbladen in Safari hebt gesloten, zul je blij zijn te weten dat je metaforisch commando + shift + T op iPad en iPhone kunt gebruiken om gesloten tabbladen opnieuw te openen. Hier leest u hoe u dit kunt doen.

 • Open gewoon de tabbladweergave in Safari en druk vervolgens lang op de knop “+”. Dit opent een lijst met de recent gesloten tabbladen in Safari.

 • U kunt door deze lijst bladeren en op alle tabbladen tikken die u opnieuw wilt openen.

Dit is een geweldige manier om gesloten Safari-tabbladen opnieuw te openen in situaties waarin u per ongeluk een tabblad (of een groep tabbladen) in uw browser hebt gesloten.

4. Maak een bladwijzer van alle geopende Safari-tabbladen (iPhone en iPad)

Hoewel het op zich geen oplossing is, kan het toevoegen van een bladwijzer aan alle geopende tabbladen u helpen om later snel toegang te krijgen tot de tabbladen. Als je denkt dat het toevoegen van een bladwijzer aan meerdere geopende tabbladen een nogal vervelende aangelegenheid kan zijn, laat me je dan vertellen dat moderne versies van iOS (sinds iOS 13) het doodeenvoudig hebben gemaakt.

  Wat is Harmony-besturingssysteem? Huawei's nieuwe besturingssysteem uitgelegd

Maak een bladwijzer van alle geopende Safari-tabbladen op iPhone

 • Zorg ervoor dat er een paar tabbladen geopend zijn in Safari. Kies nu een van de tabbladen en druk lang op het bladwijzerpictogram.
 • Kies vervolgens Bladwijzers toevoegen voor X-tabbladen in de pop-up.

 • Geef vervolgens een geschikte naam aan uw tabbladenmap en sla deze op in de gewenste map.

Maak een bladwijzer van alle geopende Safari-tabbladen op iPad

 • Druk lang op de adresbalk in Safari en kies Bladwijzers toevoegen voor X-tabbladen.
 • Voer vervolgens een geschikte naam in en sla deze op een gewenste locatie op.

Als u ooit uw bladwijzers in Safari wilt openen, klikt u op het bladwijzerpictogram in de hoofdbrowser of in de zijbalk om al uw opgeslagen favorieten en mappen weer te geven.

Houd daarna een bladwijzermap ingedrukt en kies Openen in nieuwe tabbladen of Openen in tabbladgroep.

5. Schakel Safari-tabbladen automatisch sluiten uit (iPhone en iPad)

Met zowel iOS als iPadOS kun je Safari-tabbladen automatisch sluiten na één dag, één week en één maand. Dus als u de Apple-browser hebt ingesteld om tabbladen automatisch te sluiten, kiest u ervoor om dit handmatig te doen.

 • Ga naar de Instellingen-app op je iPhone of iPad en kies vervolgens Safari.

 • Tik in het gedeelte Tabbladen op Tabbladen sluiten en selecteer vervolgens Handmatig.

6. Harde reset van je iPhone of iPad

Omdat harde reset (ook bekend als gedwongen opnieuw opstarten) bekend staat om het oplossen van veelvoorkomende iOS-problemen, zou het de moeite waard zijn om deze probleemoplosser ook een kans te geven. Maak je geen zorgen, er worden geen media of gegevens verwijderd.

  Een verkeersrapport toevoegen met Google Maps

Harde reset iPhone 8 of nieuwer en iPad zonder startknop

 • Druk op de knop Volume omhoog en laat deze snel weer los. Druk vervolgens op de knop Volume omlaag en laat deze snel weer los.
 • Houd nu de knop aan de zijkant / bovenkant ingedrukt totdat u het Apple-logo op het scherm ziet.

Harde reset iPhone 7 en 7 Plus

 • Houd de knop Volume omlaag en vervolgens de zijknop tegelijkertijd ingedrukt totdat het Apple-logo op het scherm verschijnt.

Harde reset iPhone 6s of eerder of iPad met startknop

 • Houd de startknop en de zij-/bovenknop tegelijk ingedrukt totdat het scherm zwart wordt en het Apple-logo op het scherm verschijnt.

Nadat uw apparaat opnieuw is opgestart, gaat u naar Safari, opent u een paar tabbladen en surft u een tijdje op internet om te controleren of het probleem is verdwenen.

7. Update je iPhone of iPad

Als Safari-tabbladen nog steeds op uw iPhone verdwijnen, kan het probleem te wijten zijn aan een softwarefout. Probeer dus uw apparaat bij te werken naar de nieuwste versie van iOS/iPadOS. Om de algehele prestaties te verbeteren, brengt Apple de meeste software-updates uit met verschillende bugfixes. Daarom is de kans groot dat de software-update de verdwijnende tabbladen herstelt.

 • Open de app Instellingen op je iPhone of iPad en kies Algemeen.

 • Tik nu op Software-update en download en installeer vervolgens zoals gewoonlijk de nieuwste versie van iOS/iPadOS.

Verdwijnende Safari-tabbladen op iPhone en iPad opgelost!

Dat is vrijwel alles wat er is om verdwijnende Safari-tabbladen op iPhone en iPad op te lossen. Vaker wel dan niet, zijn verdwenen tabbladen gewoon open in een ander venster, maar als het een snode bug is die het moeilijk maakt, heb je hopelijk je probleem kunnen oplossen. Dus, welke oplossing kon de ontbrekende Safari-tabbladen op uw iPhone of iPad repareren? Laat het ons weten in de reacties.

gerelateerde berichten