Verhoog de creativiteit van teams met deze 10 brainstormtools

Hoe plan je brainstormideeën? Zit je met je team en wissel je creatieve ideeën uit met behulp van notitieblokken en flip-overs om mogelijke oplossingen voor je klanten te ontwikkelen?

Dit is de optimale workflow, waarbij de teamleden samen plannen in dezelfde ruimte.

Maar wat gebeurt er als u op afstand moet werken en uw koffie niet langer uw originele ideeën en creatieve output katalyseert?

Dit is het punt waar brainstormtools schitteren.

In dit bericht worden de beste brainstormtools besproken om de creativiteit van uw team te vergroten. U kunt ze bedienen om de communicatie te verbeteren, creativiteit te bevorderen en de output te vergroten.

Maar laten we eerst eens kort kijken naar online brainstormtools en waarom ze populair zijn in de markt.

Wat zijn brainstormtools?

U kunt het gehele planningsproces van uw organisatie digitaliseren met behulp van brainstormtools, ook wel mindmapping tools genoemd. Het bevordert online brainstormen in groepen, waardoor het eenvoudiger wordt om samenwerkende geesten aan te boren om strategieën te ontwikkelen.

Je kunt ideeën smeden wanneer je maar wilt en waar je ook bent, en je kunt al die ideeën meteen delen met de andere teamleden. Het helpt bij het verzamelen en ordenen van gedachten.

Stel je voor dat je nooit meer naar een pen en een stuk papier hoeft te zoeken als je creatieve sappen beginnen te stromen.

Na het gebruik van een brainstormtool begint je team, vooral de introverte mensen die denken dat ze niet innovatief zijn, hun creatieve blokkades te doorbreken en verschillende visionaire ideeën te ontwikkelen. Creativiteit, planning en productie beginnen binnen het team toe te nemen.

Klinkt het niet best goed?

In termen van wat deze tools voor u kunnen bereiken, is dat slechts het topje van de ijsberg. De grote voordelen die het biedt, maken ze populair in de markt.

Voordelen van brainstormtools

U moet dynamisch blijven in de competitieve bedrijfswereld van vandaag. Managers kunnen ideeën produceren en vastleggen met behulp van brainstormtools zonder een persoonlijke teambijeenkomst te houden.

Deze specialistische tools bieden tal van voordelen. Laten we ze nu bekijken.

Brainstormen op aanvraag

Het feit dat brainstormtools overal beschikbaar zijn, ook op uw mobiele telefoon, is een van de belangrijkste voordelen van het gebruik ervan.

U kunt ze maken en met uw team delen zodra u of uw team een ​​briljant idee heeft ontworpen. Uw teamleden kunnen deze ideeën op hun smartphone bekijken en er samen aan werken.

Verhoogt de betrokkenheid van medewerkers

Brainstormtools vergroten de betrokkenheid van medewerkers door actieve deelname van elk teamlid aan te moedigen tijdens een brainstormsessie. Door deze sessies regelmatig te houden, kunt u een collaboratieve werkplek bevorderen waar iedereen de kans krijgt om te spreken.

Behoudt consistentie van informatie voor een gedistribueerd team

Het feit dat ze uw teams op één lijn krijgen, maakt deze brainstormtools zo krachtig. Door gebruik te maken van een enkele zone voor samenwerking, kan de hele groep contact houden en met elkaar communiceren via verschillende kanalen, waaronder chat, online forums, enzovoort.

Je brainstormsessies zullen productiever zijn als je duidelijk communiceert en een platform gebruikt dat iedereen kan gebruiken.

Help je anders te denken

Met behulp van brainstormtools kun je regelmatig gelijkgestemde individuen verzamelen en meteen beginnen met het delen van ideeën zonder vertragingen.

Wanneer je met anderen brainstormt, sta je meer open voor de ideeën van anderen en ontwikkel je je vermogen om creatief en buiten de gebaande paden te denken.

Hulp bij het ontvangen van de lof die u verdient

Het gebruik van brainstormtools kan u helpen uw ideeën duidelijk te maken aan anderen op alle niveaus van de organisatie. Uw inspanningen zullen worden erkend, waardoor uw kans om in de toekomst door te stromen naar een hogere functie wordt vergroot.

  Download de Noun Project-invoegtoepassing voor MS Word en PowerPoint

Kenmerken van brainstormtools

Welke essentiële eigenschappen moet je zoeken nu we je ervan hebben overtuigd dat je team een ​​brainstormtool nodig heeft?

Sjablonen

De beste brainstormtools bieden sjablonen voor teams en projectboardweergaven om verschillende procedures te ondersteunen.

U kunt het Gantt-diagram en de Kanban-weergave gebruiken om het kernidee op te sommen en er vervolgens een web van relevante gedachten omheen te ontwikkelen om een ​​mindmap te maken en een netwerk van gekoppelde ideeën te creëren.

Bestanden delen

Tonen in plaats van vertellen is de eenvoudigste manier om een ​​idee uit te drukken. U kunt bestanden soepel delen met behulp van dynamische brainstormprogramma’s.

U kunt foto’s, documenten, MP4’s en GIF’s opnemen in elke brainstormtool. Een muur van woorden is ongetwijfeld minder uitnodigend dan dit.

conceptualisatie

Platformen voor online brainstormen helpen bij het ordenen van ideeën. Voor concepten die ‘Nieuw’, ‘Onder beoordeling’, ‘Goedgekeurd’ enz. zijn, kunt u snel afzonderlijke groepen vormen.

Integraties

Online tools voor brainstormen omvatten integraties met andere programma’s, zodat u uw idee kunt implementeren.

Omdat je niet steeds tussen verschillende apps hoeft te schakelen om je gedachten te delen of vorm te geven, maken integraties het eenvoudiger om samen te brainstormen.

Optimale gebruikerservaring (UI)

Je kunt niet verwachten dat je team ter plekke een origineel idee heeft. Creativiteit gebeurt willekeurig.

Misschien heb je je beste gedachten als je in de rij staat bij de supermarkt.

Wachten tot je weer aan je bureau op je werk zit, zal voorkomen dat je die gedachte deelt. Daarom hebben brainstormtools eenvoudige gebruikersinterfaces, zodat u uw gedachten kunt invoeren en snel kunt blijven werken.

Project management

Bewaar je gedachten niet alleen in een la. Breng ze in de praktijk met de beste brainstormtools, inclusief uitstekende projectmanagementfuncties.

Uw team kan concepten omzetten in tastbare projecten met behulp van verschillende tools voor projectplanning, taakbeheer, budgetbewaking en rapportage.

Als we weten hoe waardevol deze programma’s kunnen zijn voor uw team en bedrijf, laten we onze lijst met de beste brainstormtools bekijken om de creativiteit van uw team te stimuleren en u op het juiste spoor naar succes te zetten.

Miro

Met de hulp van Miro kun je workshops en vergaderingen houden, onderzoek naar en ontwerp van gebruikerservaringen doen, mindmaps en diagrammen maken en strategische planning uitvoeren, allemaal binnen dezelfde app.

U kunt het ook onder uw collega’s distribueren, zodat zij de kaarten kunnen bewerken en in realtime kunnen samenwerken. Agile workflows, mindmaps en whiteboarding zijn enkele elementen die Miro biedt.

Belangrijkste kenmerken:

 • Brede integratie: de tool kan worden geïntegreerd met Google Suite, Dropbox, Slack en andere instant messaging-services.
 • Zoombaar canvas en whiteboard: Met Miro’s oneindig zoombare canvas en webwhiteboard kunt u uw creativiteit tonen, projecten ontwerpen en centrale informatiehubs opzetten die iedereen op de hoogte houden.

Miro biedt een plezierige en persoonlijke samenwerkingservaring met verschillende alternatieven voor realtime teamwerk op een online whiteboard, ongeacht of uw teams gecentraliseerd of ver verspreid zijn.

Muurschildering

Mural is een van de beste brainstormtools met alle componenten die je nodig hebt om je fantasie te gebruiken. Met zoveel aanpasbare functies maakt deze digitale werkplek het eenvoudig om nieuwe ideeën te genereren en deze op verschillende manieren te visualiseren.

U kunt de verscheidenheid aan vooraf gemaakte sjablonen gebruiken om alles te doen, van brainstormen tot het ontwerpen van flexibele workflows.

Belangrijkste kenmerken:

 • Workshops en sessies: gebruik deze functie om praktische workshops en sessies te organiseren en uit te voeren. U kunt de stroom regelen met een timer, inhoudsvergrendelingen en machtigingen.
 • Digitale plaknotities: u kunt deze functie ook gebruiken om diagrammen te maken, waardoor het gemakkelijker wordt om maximale creativiteit te plannen.
 • Project: gebruik hulpmiddelen voor projectplanning, taakdelegatie, planning, rapportage, analyse en presentatie om projecten effectief te beheren.

Mural is veel meer dan alleen een website voor ideeën. Dankzij alle visuele elementen en laat alle deelnemers stemmen op ideeën. Het helpt je ook gefocust te blijven door taken te timen en zorgt ervoor dat iedereen zijn best doet.

  Family Guy De zoektocht naar dingen is boeiend, grappig en zo [Game Review]

LucidSpark

LucidSpark is ongelooflijk als je het wilt verbinden met andere programma’s zoals Jira, G Suite, Dropbox, Confluence en vele anderen. Het is verstandig voor individuen, kleine teams en grote organisaties.

Deze tool onderscheidt zich van andere tools omdat hij moeiteloos te gebruiken en intuïtief is. Bovendien, omdat het cloudgebaseerd is, neemt het de installatielast weg en vergemakkelijkt het online teamsamenwerking.

Belangrijkste kenmerken:

 • Eenvoudige vormstyling: Voordat u vormen naar het canvas sleept, kunt u met LucidSpark het lettertype, de grootte, de kleur en de lijnstijl selecteren.
 • Deel en krijg input: deel uw diagram met anderen en vraag om feedback zonder het platform te verlaten. Met behulp van de commentaarfunctie kan uw team commentaar geven op specifieke vormen of op de hele pagina.
 • Onbeperkt canvas: elk teamlid kan vrijelijk bijdragen en creëren op een eindeloos canvas zonder beperkt of afgeleid te worden. En aangezien de geschiedenis alle stickies, opmerkingen en stemmen bevat, gaan er nooit gegevens verloren.

Bovendien wordt het geleverd met uitstekende vooraf gebouwde componenten en kan het worden bekeken vanaf elk apparaat met elk besturingssysteem en ondersteunde browsers.

Weje

Met Weje, de complete online brainstormtool voor op het werk, zet je een paradigmawisseling in plannen en organiseren in gang. Deze tool is fantastisch voor marketeers en iedereen die geïnteresseerd is in gegevensbeheer.

Je kunt kaarten maken van elke tekst of afbeelding, en die kaarten worden onmiddellijk op al je apparaten gesynchroniseerd, zodat je ze met anderen kunt delen.

 • Samenwerking: U kunt zien wie er momenteel op een bepaald bord werkt. Wijs rollen toe aan gebruikers en beheer de toegang met behulp van beheertools.
 • Kanban-bord: je kunt binnen enkele seconden takenlijsten en flexibele kaarten maken, of je kunt snel denken en een kanban-bord ontwerpen dat je taken in volgorde van prioriteit organiseert.

Met Weje kun je alles verzamelen, regelen en delen wat je maar wilt. Het is geschikt voor zowel privé als professioneel gebruik.

Canvas

Je hebt de beste plek om enorme ideeën te genereren met de brainstormtool van Canva. Deze innovatieve applicatie biedt een samenwerkingsomgeving waarin u ideeën kunt omzetten in realiteit en zit boordevol fantastische functies.

Deze gloednieuwe, gratis tool omvat het volgen van de voortgang, het bekijken van updates met levendige cursors en het bijhouden van vragen en opmerkingen. Het gebruik van stickers of emoji’s om je reactie te uiten is ook een optie!

Belangrijkste kenmerken:

 • Whiteboards: deze functie kunt u gebruiken om uw volgende project in kaart te brengen. Het heeft ongelooflijke sjablonen, een complete inhoudsbibliotheek, unieke vormen en zelfs een timer voor die groepsbijeenkomsten.
 • Drag-and-drop-editor: Mindmapping is vermakelijk, dankzij Canva’s drag-and-drop-editor. Door items zoals een notitie, afbeelding, link of taak naar uw werkruimte te slepen en neer te zetten, kunt u er inhoud aan toevoegen.

Met deze functies hebben jij en je team een ​​plek om met frisse ideeën te komen, deze te ontwerpen en concepten in de praktijk te brengen.

FigJam door Figma

FigJam van Figma is misschien wel de beste brainstormtool voor ontwerpteams. Het is nog nooit zo belangrijk geweest om toegang te hebben tot cloudgebaseerde samenwerkingstools, gezien de vooruitgang in werken op afstand onder ontwerpteams.

FigJam is cruciaal voor effectieve teamoverschrijdende communicatie tussen makers en projectleiders.

Belangrijkste kenmerken:

 • Feedback: deze functie vult de hiaten in uw projectproces op als u hulp nodig heeft bij het geven en krijgen van nuttige feedback over ontwerpprojecten.
 • Ontwerpbibliotheken: teamleden kunnen de ontwerpbibliotheken in FigJam gebruiken wanneer ze samenwerken aan een project. Dankzij deze tool kunnen teams artefacten produceren die consistent en trouw aan het merk zijn.

Deze tool zorgt ongetwijfeld voor opschudding in de ontwerpwereld. Het kan immers helpen bij de groei van een efficiënte workflow.

Je kunt aan het eindproduct zien dat deze tool zich inzet om de markt voor online brainstormtools op zijn kop te zetten.

Milaan

U zult dol zijn op Milanote als u op zoek bent naar een hulpmiddel om u te helpen uw gedachten en creatieve inspanningen vast te leggen en te ordenen. Milanote biedt een onderscheidende mix van eenvoud, kracht en veelzijdigheid die het echt onderscheidt in het snelgroeiende veld van hulpmiddelen voor het maken van aantekeningen en visueel denken.

  Maak uw schrijven gemakkelijker te lezen door 1000 veelgebruikte woorden te gebruiken

Belangrijkste kenmerken:

 • Koppelingskaarten: deze functie geeft u zowel een koppeling als een ingesloten voorbeeld van de URL die u heeft opgeslagen. U kunt het gebruiken om audiobestanden, Google maps en zelfs Airtable-spreadsheets te koppelen.
 • Borden nesten: Een bord maken in een bord met Milanote is een van de meer praktische toepassingen van het platform.

Alsof dit allemaal nog niet goed genoeg was, stelt Milanote je in staat om borden met je team te delen en in realtime samen te werken. Je kunt met collega’s praten, @-vermeldingen toevoegen aan hun naam in een notitie en commentaar geven op hun notities.

MindMeister

Je kunt alles beheren, van processen tot projectplanning en ideeën met MindMeister, wat online brainstormen naar een nieuw niveau tilt.

Dit is een van de beste brainstormtools die worden gebruikt in onderwijsinstellingen, waar het studenten helpt om uitdagende problemen te visualiseren, aantekeningen te maken en antwoorden uit te wisselen. Ook bedrijven maken er gebruik van.

Belangrijkste kenmerken:

 • Mindmap-editor: maak, deel en presenteer uw inhoud met deze nieuwe functie. Omdat het cloudgebaseerd is, kunt u alle ideeën ontwikkelen die u maar wilt zonder extra software te downloaden.
 • Livechats: u kunt een livechat gebruiken om in realtime contact te houden met andere teamleden, ideeën te geven en eventuele wijzigingen te bespreken.

Door je te laten synchroniseren tussen mindmaps en het agile projectboard, helpt Mindmeister ook bij projectmanagement.

Last but not least, als mindmapping nieuw voor je is, zul je blij zijn te horen dat deze brainstormtool een Mind Map-trainingssessie bevat.

IdeeBoardz

U kunt een virtueel bord maken en medewerkers uitnodigen met behulp van de webtool IdeaBoardz. Het promoot zichzelf als een hulpmiddel voor samenwerking, brainstormen en reflectie en is gratis te gebruiken. Het wordt overzichtelijk gepresenteerd op een digitaal whiteboard met post-it notes zodat gebruikers kunnen reageren op de concepten.

Belangrijkste kenmerken:

 • Stemfunctie: Deelnemers kunnen stemmen op de stickies die ze steunen door ze met een duim omhoog te markeren.
 • Aangepaste Stickies: Het biedt een verscheidenheid aan “stickies” of sjablonen om u te helpen bij het maken van uw bord. Je kunt door de keuzes bladeren, ze wijzigen of je eigen stickies maken.

U maakt een ideeënbord en deelt de URL met uw collega’s. Deze keuze kan een ondernemer helpen bij het ontwikkelen van zijn concept.

Bubbl.us

Mindmapping is eenvoudig gemaakt met behulp van Bubbl.us. Het ondersteunt je vermogen om samen te werken, te plannen en je creatie met anderen te delen.

Iedereen die foto’s van verbonden leren wil maken, zou deze applicatie moeten gebruiken, van studenten en docenten tot creatievelingen en bedrijfseigenaren.

Belangrijkste kenmerken:

 • Boomdiagram: U kunt op Bubbl.us een boomdiagram maken met een centraal onderwerp en nieuwe ideeën toevoegen op hetzelfde niveau of subniveau. Bovendien kunt u deze bomen aanpassen aan uw keuzes.
 • Presentatie op volledig scherm: u hebt met slechts één klik toegang tot het volledige scherm. Het drukt uw werk af op een of meer pagina’s en exporteert het als een JPG-, PNG- en tekstbestand.

Bubbl.us is de beste optie als je een beginner bent die op zoek is naar een eenvoudige en essentiële brainstormtool! Het maakt mindmapping eenvoudiger en helpt bij het organiseren van ideeën, het maken van taken, samenwerken en delen met anderen.

Laatste woorden

Het vinden van de perfecte tool voor uw team is een moeilijke beslissing. Door u meer inzicht te geven in de voordelen en kenmerken van de beste brainstormtools op de markt, kunt u beslissen aan welke factoren prioriteit moet worden gegeven bij het selecteren van een brainstormtoepassing.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in het begrijpen van conceptmaps.

gerelateerde berichten