Vermijd deze 9 dingen in uw CV voor ontwikkeling of Sysadmin Job

Het maken van een goed cv kost moeite. Het gaat niet alleen om het noemen van je belangrijkste prestaties, maar ook om hoe je ze presenteert.

Natuurlijk kan het een eenvoudig cv zijn met no-nonsense toevoegingen. Maar er zijn een paar dingen die je moet vermijden in een cv, afhankelijk van de functie waarop je solliciteert. Met andere woorden, het gaat er meer om dat u ervoor zorgt wat u niet in een cv moet vermelden dan wat u wel zou moeten doen.

Als je een cv vol fouten hebt, zal de recruiter waarschijnlijk overwegen om het weg te gooien, zelfs als je veel prestaties hebt behaald.

Evenzo moet u bij het solliciteren naar banen als ontwikkelaar of aspirant-systeembeheerder voor verschillende dingen in uw cv zorgen. Hoewel het menselijk is om een ​​fout te maken, kan het doornemen van een lijst met dingen die u moet vermijden u helpen een beter cv op te bouwen.

Daarom zal ik hier enkele essentiële aspecten noemen waarop u zich moet concentreren.

Persoonlijke blog / sitelink onbereikbaar

Als je een persoonlijke blog of portfoliowebsite hebt, zorg er dan voor dat deze goed onderhouden en voor iedereen goed toegankelijk is. Maak je geen zorgen; je kunt gratis een site bouwen met GitHub als je er geen hebt.

Aangezien u de site/persoonlijke blog in uw cv vermeldt, moet deze up-to-date zijn. Als de recruiter op je verouderde blog terechtkomt of er geen toegang toe heeft, geeft dat een negatieve indruk over hoe je dingen doet.

Als u de voorkeur geeft aan WordPress, kunt u enkele van onze aanbevelingen bekijken die ideaal zijn voor uw blog.

Niet alleen beperkt tot de toegankelijkheid van je blog, je moet er ook voor zorgen dat de bezoeker een goede gebruikerservaring krijgt bij het bezoeken van je website.

  8 beste tools voor het bewaken van WAN-circuits (recensie)

De kwaliteit van de gebruikerservaring kan een goede indruk goedmaken en zou aantrekkelijker moeten zijn.

Voeg details toe aan uw GitHub-profiel

Bijdragen aan open-sourceprojecten en zelf iets bouwen is een belangrijke prestatie als je begint.

Als je een passie hebt voor ontwikkeling, wil je misschien je vaardigheden en ideeën laten zien via een GitHub-repository.

Tegelijkertijd is het essentieel om ervoor te zorgen dat je GitHub-profiel goed beschrijft wat je doet.

Als u de GitHub-profiellink in uw cv vermeldt, moet u ervoor zorgen dat deze up-to-date is met voldoende details. Het moet uw normale activiteit en bijdragen weerspiegelen wanneer iemand naar uw GitHub-profiel kijkt.

GitHub-opslagplaatsen

Niet alleen uw persoonlijke gegevens, maar zorg ervoor dat uw profiel al uw actieve opslagplaatsen vermeldt wanneer iemand de link uitcheckt.

Zonder dat er repositories aan uw profielactiviteit zijn gekoppeld, heeft het geen zin om de GitHub-link op uw profiel te vermelden, tenzij u wilt dat deze er cool uitziet.

Vermijd kleine lettertypen

Hoewel het je misschien in staat stelt om meer details aan je cv toe te voegen, maken kleinere lettertypen het moeilijk om te lezen.

Over het algemeen werpt een recruiter een blik op je cv; als het te veel tekst is, zullen ze er de voorkeur aan geven er overheen te bladeren zonder er al te veel belang aan te hechten.

Je moet er dus voor zorgen dat wanneer iemand een kijkje neemt in je cv, ze de essentiële informatie zo duidelijk mogelijk krijgen. Met een groter lettertype (niet te groot), moet de informatie in je cv gemakkelijker te lezen zijn, terwijl je de beste kansen hebt voor een recruiter om te overwegen je cv te lezen.

Vermijd het gebruik van kleuren die de leesbaarheid beïnvloeden

Net als bij lettertypen, moet u het gebruik van kleuren die de leesbaarheid beïnvloeden, vermijden.

Enkele voorbeelden zijn lichtgeel, lichtgroen, felrood en meer.

Over het algemeen moet u zo min mogelijk kleuren gebruiken die een sterk contrast vormen met de achtergrond, waardoor de tekst zichtbaar wordt.

Grammaticale fouten

Zelfs als u van mening bent dat u vloeiend bent in grammatica, kunnen er uitzonderingen zijn. Een typefout, een toevallige grammaticale fout, heeft dit invloed op het cv?

  Hoe Samsung Discover Option uit te schakelen vanuit het app-scherm

Praktisch hangt het ervan af. Maar technisch gezien is dat een ja.

Het is dus van vitaal belang om je cv na te lezen en eventuele grammaticale fouten te identificeren/corrigeren die je kunt ontdekken. Het zou gemakkelijker moeten zijn om grammaticale fouten op te sporen met behulp van online grammaticacontroletools zoals Grammarly.

Maak de structuur van het cv zorgvuldig

U weet wat u moet presenteren, maar hoe zorgt u ervoor dat dit effectief wordt weergegeven in het cv?

Dezelfde informatie kan op verschillende manieren aan het cv worden toegevoegd. U zult dus een structuur moeten kiezen waarmee een recruiter gemakkelijk in de juiste volgorde uw sterke punten kan bekijken.

Het hangt af van wat je wilt dat de recruiter als eerste ziet, en hoe beter je al je kwaliteiten samenvat, een recruiter kan snel je potentiële kansen voor de baan inschatten.

Te veel of te weinig informatie toevoegen

Dingen eenvoudig houden betekent niet dat u details misloopt. U moet alle noodzakelijke informatie toevoegen die relevant is voor de functie, terwijl u het gemakkelijk te consumeren houdt.

U wilt daarentegen geen onnodige details toevoegen. Over het algemeen wil je een goede balans in details en de lengte van je cv.

Zelfde cv, verschillende bedrijven

Wanneer u naar een baan solliciteert, kunt u zich het beste concentreren op het afstemmen van het cv op het specifieke bedrijf. Kortom, u zou verschillende versies van dezelfde toepassing moeten hebben.

Het is het beste om te voorkomen dat u voor meerdere bedrijven hetzelfde cv heeft.

Technisch gezien hoef je niet een heleboel dingen te veranderen, maar de volgorde, het soort relevante informatie, zou meer moeten passen bij het bedrijf waar je het indient. Het is onwaarschijnlijk dat zowel de recruiters van verschillende bedrijven je cv zullen vergelijken, maar het is het beste om een ​​apart cv voor een ander bedrijf te targeten.

Hoe kun je een perfect cv maken?

Een indrukwekkend cv maken is niet eenvoudig. Maar er zijn een paar cv-bouwers die u helpen de zaken te versnellen.

Enkele aanbevolen opties zijn:

#1. CV

Resumonk biedt enkele van de eenvoudigste en meest effectieve voorbeelden en sjablonen voor cv’s. Je hoeft niet eindeloos na te denken over een constructie. De monsters moeten u helpen een voorsprong te krijgen.

  Hoe werken hologrammen op het podium?

De sjablonen voor sollicitatiebrieven vind je ook op Resumonk. U hoeft zich niet aan te melden om het uit te proberen voor uw eerste monster.

Hoewel het gratis is om aan de slag te gaan, heb je een abonnement nodig om alle beschikbare sjablonen te gebruiken en je cv te downloaden als een pdf zonder watermerken.

#2. MijnPerfect CV

My Perfect Resume is een populaire cv-builder met tal van sjablonen. In tegenstelling tot Resumonk, moet je je wel aanmelden om je cv te downloaden.

Helaas biedt het geen gratis abonnement. Maar het kan een goedkoper en nuttiger alternatief blijken te zijn, aangezien je voor een paar dollar kunt kiezen voor toegang van twee weken. Naast het maken en downloaden van cv’s, bevat het ook een functie om uw cv te controleren op veelvoorkomende fouten.

Maak je klaar voor de volgende sollicitatie

Het maakt niet uit hoe je je cv maakt, het is het beste om zeker te zijn van je vaardigheden en de prestaties die erin worden genoemd. Hoewel het maken van het perfecte cv misschien ontmoedigend klinkt, moet je er altijd voor zorgen dat je de meest voorkomende problemen vermijdt om de kans te vergroten dat je de aandacht van de recruiter trekt.

Je kunt altijd een aantal beschikbare cv-builders gebruiken, zoals hierboven vermeld.

Technisch gezien maakt het niet uit of u een premium-sjabloon gebruikt of helemaal opnieuw bouwt; de kwaliteit van je cv moet je persoonlijkheid en zelfvertrouwen weerspiegelen. Zorg ervoor dat je comfortabel een cv voor jezelf maakt zonder je er naar toe te haasten, en dat zou het werk moeten doen!

Hier zijn nog enkele hulpmiddelen om uitstekende cv’s te maken.

gerelateerde berichten