Versleutelde Android Media Vault vermomd als klok-app

Of het nu gaat om het beschermen van gevoelige financiële informatie tegen dieven of het verbergen van geheime dagboeken voor uw snuffelende kamergenoot, het beschermen van uw vertrouwelijke bestanden tegen nieuwsgierige blikken vereist geen ultramoderne apparatuur of een te duur stuk software. Tegenwoordig kun je gevoelige bestanden op je smartphone of tablet vergrendelen met behulp van de vele beveiligings-apps die voor elk platform beschikbaar zijn. Een nieuwe, unieke toevoeging aan dit genre op Android is TimeLock, een gratis app waarmee je je mobiele mediabestanden achter een vermomming kunt verbergen. Voor iedereen die je Android-apparaat gebruikt, lijkt TimeLock een eenvoudige klok-app te zijn, maar erachter is een kluis voor foto’s en video’s verborgen, beschermd met 256-bits AES-codering van militaire kwaliteit. Het wordt ook geleverd met alarmfunctionaliteit en een ‘desktopklok’-dockmodus. Laten we dat eens van dichterbij bekijken.

  Hoe te controleren of de bootloader is ontgrendeld of vergrendeld op Android

Als je telefoon vaak wordt gebruikt door je nieuwsgierige vrienden of broers en zussen, is het een goed idee om foto’s en video’s die je niet wilt dat ze zien, eruit te filteren en te verbergen. Zelfs als je ze uitsluit van de Gallery-app, zijn ze altijd toegankelijk vanuit lokale opslag, tenzij ze versleuteld zijn. Dat is waar TimeLock binnenkomt.

Wanneer het voor de eerste keer wordt gelanceerd, leidt TimeLock u door een inleidende rondleiding om u kennis te laten maken met de verschillende functies. Eenmaal daar voorbij, moet u de toegangscode opgeven die wordt gebruikt om uw bestanden te versleutelen en later te openen. Hier is het interessante deel: de analoge klok die volgt, is wat u gebruikt om de toegangscode in te stellen en in te voeren. Verplaats eenvoudig de minuten- en uurwijzers naar de gewenste posities en tik op de kleine knop in het midden om een ​​toegangscode te specificeren.

  Start meerdere Android-ROM's op Droid DNA op met MultiROM

Je wordt dan naar de ingebouwde mediakluis van de app gebracht. TimeLock houdt uw bestanden georganiseerd volgens de datums waarop ze in de app zijn geïmporteerd. De kluis is natuurlijk eerst leeg; je kunt rechtsboven op de plusknop tikken om de gewenste inhoud te importeren. Elk bestand dat aan de kluis wordt toegevoegd, wordt automatisch versleuteld.

Je kunt ook op ‘Camera’ tikken om direct een foto te maken en deze te versleutelen met TimeLock. Als je klaar bent met het toevoegen van bestanden, kun je de app snel vergrendelen door je apparaat te schudden of door de app te sluiten, waarna je de toegangscode moet invoeren die je eerder hebt ingesteld om toegang te krijgen tot de bestanden in de kluis.

  Wat is het verschil tussen Chromecast en Android TV?

De toegangscode kan op elk moment worden gewijzigd via het menu Instellingen van de app.

TimeLock is gratis beschikbaar in de Google Play Store. U kunt het downloaden naar uw apparaat via de onderstaande link.

Installeer TimeLock vanuit de Play Store