Vertaling in- of uitschakelen in Chrome

Met Google Chrome kunt u automatisch een webpagina vertalen die niet in de standaardtaal van uw browser is geschreven. Zoals de meeste online vertaalsoftware kan het echter een beetje onbetrouwbaar zijn. Als je het niet nodig hebt, of als je een andere vertaalservice gebruikt, kun je Chrome als volgt uitschakelen.

Vertaling in- of uitschakelen

Het eerste dat u wilt doen, is Chrome starten, op het menupictogram klikken en vervolgens op ‘Instellingen’ klikken. U kunt ook chrome://settings/ in uw adresbalk typen om daar direct naartoe te gaan.

Scrol in het menu Instellingen naar beneden en klik op ‘Geavanceerd’.

  Waar is de beste plek voor een slimme luidspreker in een kamer?

Scroll iets verder naar beneden totdat je de kop Talen ziet en klik vervolgens op ‘Taal’.

Chrome heeft standaard vertaling ingeschakeld. Als u deze functie wilt uitschakelen, klikt u op de schakelknop in de uit-stand. Als u de vertaalfunctie wilt blijven gebruiken, hoeft u niets te doen.

Wanneer u naar een site navigeert die automatisch door Chrome is vertaald, verschijnt er een Google Translate-pictogram in de Omnibox. Klik op het pictogram Vertalen om te zien wat er beschikbaar is voor de site of voor taalspecifieke opties.

Vanaf hier kunt u kiezen voor “Toon origineel” om de pagina terug te vertalen naar de oorspronkelijke taal, of u kunt op de vervolgkeuzeknop “Opties” klikken voor een paar andere keuzes, zoals altijd de taal laten vertalen, nooit de taal vertalen, of vertaal de huidige site nooit. U kunt ook de taalinstellingen wijzigen.

  Hoe u Google Translate rechtstreeks in Google Spreadsheets kunt gebruiken

Als u meer dan één taal aan uw browser heeft toegevoegd, biedt Chrome normaal gesproken alleen aan om webpagina’s te vertalen naar de primaire taal van uw browser. Standaard is Chrome’s vertaling van extra toegevoegde talen uitgeschakeld, maar als je liever hebt dat Chrome deze talen ook afhandelt, klik je op meer (drie stippen naast een taal) naast de taal en vink je de optie ‘Aanbieden om pagina’s in deze taal te vertalen’ aan. taalinstelling. Hierdoor kan Chrome in de toekomst specifieke talen voor u vertalen.

Kies handmatig wat Chrome doet met een taal door op de drie stippen naast een taal te klikken en vervolgens aan/uit te vinken