Verticale afscheurpagina’s maken in Microsoft Word

Hoewel de meeste advertenties hun weg online hebben gevonden, kun je de kracht van een flyer niet ontkennen. Als u een product of dienst verkoopt en u wilt een flyer op uw plaatselijke prikbord plaatsen, dan maken verticale afscheuringen onderaan het voor mensen gemakkelijk om uw contactgegevens te pakken. Hier leest u hoe u ze in Word kunt maken.

Verticale afscheuringen maken

Zorg ervoor dat het vlees van je flyer voldoende inhoud en design bevat om voorbijgangers aan te trekken. Microsoft biedt een aantal flyersjablonen die u op weg kunnen helpen, of u kunt er zelf een maken. Zorg er echter voor dat u onderaan voldoende witruimte overlaat om ruimte te maken voor uw verticale tear-offs.

Als je klaar bent met de inhoud en het ontwerp van de flyer, is het tijd om je verticale tear-offs te maken.

Zoals we eerder al zeiden, is het belangrijk om aan de onderkant voldoende ruimte te laten voor de tear-offs. Een goede vuistregel is om de onderkant van de pagina een marge van 3” te geven (wat we in ons voorbeeld gebruiken), maar het hangt af van hoeveel informatie je van plan bent in je tear-offs te stoppen.

  USB4: wat is er anders en waarom is het belangrijk?

Om de marge in te stellen, gaat u naar het tabblad “Indeling” en klikt u op de knop “Marges”.

Kies onderaan in het vervolgkeuzemenu de optie “Aangepaste marges”.

Het venster Pagina-instelling wordt geopend met het tabblad “Marges” al geselecteerd. Stel de ondermarge in op 3″ en klik vervolgens op “OK”.

Dat zou je voldoende ruimte moeten geven voor je tear-offs.

Om de tear-offs te maken, gebruiken we een tabel in de voettekst van het document. De tabel mag slechts uit één rij bestaan, maar kan tussen acht en tien kolommen zijn. Nogmaals, dit hangt af van de hoeveelheid informatie die u in uw tear-offs wilt plaatsen.

Dubbelklik in het voettekstgebied van het document om het te openen. Schakel vervolgens naar het tabblad “Invoegen” en klik vervolgens op de knop “Tabel”.

Gebruik in het vervolgkeuzemenu het raster om uw tabel te maken. We gaan met een 8 × 1-tabel – acht kolommen en één rij.

  Dianummers toevoegen in PowerPoint

Nu moet u het formaat van uw nieuwe tabel aanpassen zodat deze overeenkomt met de marge van 3 inch. Pak gewoon de onderkant van de tafel en sleep.

Nu je de tafel hebt opgesteld, is het tijd voor de tekst. De meeste tear-offs gebruiken een verticale tekstrichting om meer informatie in te passen.

Om de tekst te roteren, markeert u alle kolommen in uw tabel, klikt u met de rechtermuisknop op een van de geselecteerde kolommen en selecteert u vervolgens “Tekstrichting” in het contextmenu.

U kunt kiezen welke oriëntatie het beste voor u werkt. Nadat u uw oriëntatie hebt geselecteerd, klikt u op ‘OK’.

Nu kunt u uw gegevens invoeren: naam, telefoon, e-mail of wat u maar wilt.

U kunt een ander lettertype gebruiken, de tekstgrootte wijzigen of zelfs een kleine afbeelding invoegen – het is allemaal aan u.

Als u een afbeelding invoegt, moet u erop voorbereid zijn dat de tabel een beetje uit de hand loopt, omdat Word standaard de afbeelding inline met de tekst invoegt. Maak je geen zorgen; het is een gemakkelijke oplossing.

  CPU's gedecodeerd: Intel's microarchitectuurnamen begrijpen

Klik eerst op het pictogram “Indelingsopties” naast de afbeelding.

Selecteer in het pop-upmenu de opties “Achter tekst”.

Nu hoeft u alleen nog het formaat van de afbeelding te wijzigen en deze te positioneren waar u hem wilt hebben.

Kopieer en plak nu de inhoud van die cel in de andere cellen van uw tabel.

U hoeft hem alleen nog maar uit te printen, de lijnen aan de zijkanten van de tear-offs uit te knippen en uw flyers op te hangen. Succes!