Verwijder iTunes of schakel iTunes uit op Mac OS X [Guide]

iTunes is sinds januari 2001 de ruggengraat van mediabeheer op Apple-apparaten. Het is de standaardmuziekspeler voor een Mac en een bibliotheek voor je iTunes-aankopen, het heeft zelfs een betekenis op Windows 8. Tot ongenoegen van talloze iOS-bezitters , kunt u helemaal geen media overdragen. Er zijn echter mensen die voor hun mediabehoeften niet afhankelijk zijn van de diensten van iTunes. Voor hen is iTunes slechts een aanstellerij, een extra aanhangsel zonder nuttige functie. Als u zich kunt vinden in dat sentiment en uzelf van deze complicatie wilt ontdoen, kunnen we u vertellen hoe u iTunes van Mac OS X kunt verwijderen.

Zoals je je kunt voorstellen, is dit niet zo eenvoudig als het verwijderen van een app. Het is een native app en het zal niet bepaald gemakkelijk te verwijderen zijn. Er is nog een beperking dat het met buitenbeentjes nog moeilijker is om te verwijderen, maar je kunt het echter uitschakelen. Er zijn twee manieren om dit aan te pakken, de directe benadering via de terminal en de indirecte, zij het langere benadering.

De Finder gebruiken

De eerste stap is om ervoor te zorgen dat iTunes niet actief is. Open hiervoor iTunes en druk op ⌘ + Q om het te sluiten. Ga vervolgens vanuit de Finder naar de map met toepassingen en zoek de iTunes-app. Selecteer de app (niet openen) en druk op ⌘ + i. U kunt de iTunes-info zien. Kijk rechtsonder en je ziet een slotje, klik erop en voer je systeemwachtwoord in als/wanneer daarom wordt gevraagd. Vouw nu “Delen en instellingen” uit en u kunt zien welke gebruikers aangepaste toegang hebben. Zorg ervoor dat alle items lees- en schrijftoegang hebben, dit is erg belangrijk. Wanneer dit is gebeurd, verwijdert u iTunes gewoon zoals elke andere app, door deze naar de prullenbak te slepen en neer te zetten. Wanneer je het terug wilt, kun je het opnieuw downloaden uit de App Store. Zorg ervoor dat u niet dezelfde procedure volgt met apps die u niet begrijpt, als u dat wel doet, loopt u het risico het hele systeem ernstig te beschadigen.

  Een Samsung Galaxy Watch verbinden met een nieuwe telefoon

Houd er rekening mee dat het bovenstaande proces geen invloed heeft op je bibliotheek, je hebt nog steeds al je muziek, boeken, app-back-ups en andere iTunes-inhoud zoals die elders is opgeslagen (Standaard ~/Music/iTunes/).

Met deze zet kun je geen back-up meer maken of iOS herstellen en heb je een andere mediaspeler nodig voor muziek. Als dat je einddoel was, heb je het bereikt.

De terminal gebruiken

Als je vertrouwd bent met de terminal (zoals je zou moeten zijn aangezien we het gebruik ervan nogal overdreven pushen en we zouden echt willen dat je het een kans zou geven), is het proces vrij eenvoudig. dood iTunes en vervolgens het helperproces en verwijder het vervolgens. Kopieer en plak de onderstaande regel in uw terminal en kijk hoe iTunes wordt teruggebracht tot de prullenbak.

killall iTunes; killall "iTunes Helper"; sudo rm -rf /Applications/iTunes.app/

Als er om uw systeemwachtwoord wordt gevraagd, voert u dit in. Houd er rekening mee dat je iTunes absoluut nodig hebt als je iOS gebruikt, alle tijdelijke oplossingen zijn alleen ingewikkeld en niet de moeite waard. Als je die behoefte echter niet meer hebt of als je geen iOS-apparaat gebruikt, veeg het dan in ieder geval weg.

  Hoe Nokia X te rooten, Play Store en Google Now Launcher te installeren

iTunes uitschakelen

Als al het andere faalt en u nog steeds moet voorkomen dat iTunes werkt, opent u gewoon de machtigingen zoals hierboven vermeld en voert u de volgende opdracht in de terminal in. Het zal de helper verlaten, maar de app onbruikbaar maken.

sudo mv /Applications/iTunes.app/Contents/MacOS/iTunes /private/tmp

Nu, deze laatste stap is op zijn best een patch, je moet hem elke keer dat iTunes wordt bijgewerkt opnieuw invoeren, maar het zal iTunes op je systeem in een slapende staat houden.

gerelateerde berichten