Video van hoge kwaliteit uploaden op TikTok

Miljoenen mensen hebben interesse getoond in het gebruik van TikTok sinds het ’s werelds meest gebruikte sociale videonetwerk werd. De gebruiksvriendelijke videogenerator, die iedereen kan gebruiken om films te maken, te publiceren op TikTok en te delen met hun vrienden, is de reden waarom het zo snel populair is geworden. Als je een TikTok-gebruiker bent, vraag je je af hoe je video van hoge kwaliteit op TikTok kunt uploaden? Maak je geen zorgen! We brengen je een handige gids die al je vragen zal oplossen, zoals hoe je HD-video’s uploadt op TikTok en waar de TikTok-videokwaliteitsinstellingen zijn. Je zult ook begrijpen hoe je upload-HD op TikTok kunt oplossen.

Video van hoge kwaliteit uploaden op TikTok

Verderop in dit artikel leer je hoe je video van hoge kwaliteit op TikTok uploadt. Blijf lezen om er meer over te weten te komen.

Wat is de resolutie van TikTok-video’s?

Heb je ooit een video geüpload die er geweldig uitzag op je telefoon, maar gepixeld, vervormd of afgebroken toen je hem later bekeek? Je moet je video’s naar de juiste grootte converteren voordat je ze uploadt om te voorkomen dat TikTok ze converteert naar de specificaties met mogelijke technische problemen. Video’s in MP4- en MOV-indeling kunnen worden afgespeeld op TikTok. Gezien de populariteit van verticale beeldverhoudingen op mobiele apparaten, moet je streven naar resoluties van 1080 x 1920 of op zijn minst 720 x 980 als je niet wilt dat je video’s wazig lijken.

Waar zijn de TikTok-instellingen voor videokwaliteit op Android?

Je hebt misschien gemerkt dat TikTok-video’s niet altijd de beste kwaliteit hebben. Controleer daarom of de instellingen voor de videokwaliteit van TikTok correct zijn ingesteld voordat u gaat uploaden. Om de goede kwaliteit van je geüploade video te garanderen, moet je de optie Hoogwaardige uploads toestaan ​​in het scherm Meer opties inschakelen.

  Hoe in beroep te gaan voor een verbod op TikTok

Waarom zijn mijn TikToks van lage kwaliteit? Waarom is mijn TikTok-videokwaliteit slecht?

Een video van hoge kwaliteit kan door verschillende omstandigheden van een lagere kwaliteit lijken.

  • Je gebruikt geen camera van TikTok: je kunt een livevideo opnemen met de in-app-camera op TikTok. De TikTok-camera levert doorgaans de beste resultaten omdat deze is ontworpen voor de site.

  • De lage resolutie van het scherm van je camera: De hoogst aanbevolen videokwaliteit op TikTok is 1080p. Zorg ervoor dat de resolutie van je camera 1080p is tijdens het opnemen van een video.

  • Instabiele internettoegang: je internetsnelheid is direct gerelateerd aan de kwaliteit van je video. De kwaliteit van de TikTok-video’s verbetert met hogere internetsnelheden. Zorg er daarom voor dat uw internet snel is om uw video in goede kwaliteit te bekijken.

  • Onjuiste aspecten van TikTok-video: zorg ervoor dat de camera-instellingen van uw apparaat ideaal zijn voor het filmen van video’s voor TikTok. De voorgestelde video-instelling op TikTok is een maximale videoresolutie van 1080p x 1920p, volledige videogrootte van 287,6 MB, H.264-codec en MP4- of MOV-videoformaten.

Waarom zegt My TikTok dat videoresolutie momenteel niet wordt ondersteund?

U kunt dit probleem ervaren als u een video opneemt buiten TikTok en deze vervolgens probeert te uploaden naar TikTok. Je TikTok geeft aan dat videoresolutie op dit moment niet wordt ondersteund. De meeste camera’s kunnen video opnemen met de resolutie die TikTok ondersteunt. U kunt de resolutie van de video aanpassen om dit te corrigeren. Gebruik een resolutie tot 1080p als je je video’s op TikTok wilt publiceren (1080×1920 is het beste voor alle video’s).

Ondersteunt TikTok 1080p?

Ja, je kunt video’s uploaden met een resolutie tot 1080p HD op TikTok.

Hoe zet ik een video-HD om?

Binnen de TikTok-app kun je video’s uploaden met een resolutie tot 1080P. Als je er zeker van wilt zijn dat de video’s die je in TikTok importeert en uploadt van hoge kwaliteit zijn, plaats je je video in HD met behulp van een functie. Hier leest u hoe u video’s van hoge kwaliteit uploadt op TikTok.

1. Open de TikTok-app op je Android of iOS mobiel apparaat.

2. Tik op het Plus-pictogram in de onderste balk.

3. Tik op Uploaden.

4. Schakel over naar het tabblad Video’s en selecteer de gewenste video die u in HD wilt uploaden.

5. Bewerk vervolgens de video met de beschikbare bewerkingsopties als je wilt en tik op Volgende.

6. Tik in het Post-scherm op Meer opties.

7. Schakel vervolgens de schakelaar in voor de optie Uploads van hoge kwaliteit toestaan.

8. Keer terug naar het Post-scherm en tik op Posten om de video in HD te uploaden.

Hoe upload ik video’s van hoge kwaliteit naar TikTok?

Sommige gebruikers denken misschien dat de video die ze opnemen op hun smartphone van slechte kwaliteit is. Het kan een van de redenen zijn, maar het is niet de belangrijkste. Weet je, je kunt 1080p HD-video’s uploaden naar TikTok. Je zult echter hoogstwaarschijnlijk nog steeds een slechte videokwaliteit ontvangen als je TikTok’s videokwaliteitsinstellingen niet handmatig hebt gewijzigd om video’s standaard in HD te uploaden. Je kunt de bovenstaande stappen volgen om video’s van hoge kwaliteit te uploaden die je op TikTok hebt gemaakt.

Hoe maak je een TikTok-video 1080p?

Voor Windows en Mac is VideoProc Converter een flexibele video-editor en HD-videoconvertor. Het kan 360p-, 480p- en 720p-video’s opschalen naar 1080p met duidelijke visuele verbeteringen bij het converteren van een video met een lage resolutie naar HD op een groter scherm. Bij het converteren van 4K naar 1080p is de visuele kwaliteit blijft behouden terwijl de bestandsgrootte wordt verkleind. Hier is een handleiding over hoe je in een paar eenvoudige stappen een TikTok-video 1080p maakt:

1. Installeren en uitvoeren VideoProc-converter op uw pc.

2. Klik op Video om het paneel voor videoconversie te openen.

2. Om een ​​of meer videobestanden aan VideoProc Converter toe te voegen, klikt u op +Video.

3. Klik na het toevoegen van de video op Doelformaat.

4. Selecteer HD-video > AVC HD-video > Gereed.

5. Selecteer het tandwielpictogram Codec.

6. Om de resolutie te wijzigen, gaat u naar Video Codec Options en selecteert u 1920 x 1080.

7. Kies de gewenste uitvoermap.

8. Klik ten slotte op Uitvoeren om de geconverteerde HD-video op uw apparaat op te slaan.

Hoe HD-video’s uploaden op TikTok op iPhone?

Hier is een handleiding voor het uploaden van HD-video’s op TikTok in een paar eenvoudige stappen:

1. Start de TikTok-app op je telefoon.

2. Tik op het Plus-pictogram > Uploaden.

3. Selecteer de gewenste video en bewerk deze met de beschikbare bewerkingsopties.

4. Tik vervolgens op Volgende.

5. Tik op Meer opties > Uploaden van hoge kwaliteit toestaan.

6. Plaats de video vervolgens in HD.

Hoe te repareren Upload HD ontbreekt op TikTok?

Er zijn nog steeds verschillende manieren waarop u de problemen met de videokwaliteit van TikTok kunt oplossen, hoe ernstig uw toestand ook is. Om problemen met de videokwaliteit te voorkomen, volgt hier een handleiding voor het oplossen van het ontbreken van upload-HD op TikTok:

  • Het videoformaat, indien ingediend vanaf een iOS-apparaat, is 250 MB en Android heeft 75 MB nodig.
  • H.264-codec
  • De beeldverhouding van 1920 x 1080 pixels
  • MOV- of MP4-indeling
  • Videoformaat in verticaal

Zorg er ook voor dat u video-opnamen met een hogere resolutie maakt. Helaas hebben niet alle mobiele telefoons sterke camera’s, die vaak saaie en onaangename films produceren. Veelbelovende resultaten worden gegarandeerd door Apple iPhones en sommige Android-smartphones, zoals de Samsung Galaxy.

***

We hopen dat je hebt geleerd hoe je video van hoge kwaliteit op TikTok kunt uploaden. Neem gerust contact met ons op met uw vragen en suggesties via de opmerkingen hieronder. Laat ons ook weten wat u hierna wilt leren.

gerelateerde berichten