VMware Workstation 16 downloaden en instellen [Guide]

Moet u VMware Workstation Pro 16 op uw Ubuntu-pc laten werken, maar weet u niet hoe u dit moet doen? Wij kunnen helpen! Volg deze handleiding terwijl we u laten zien hoe u VMware Workstation Pro 16 op Ubuntu installeert.

Opmerking: VMware Workstation Pro 16 verloopt na 30 dagen evaluatie als u geen softwarelicentie aanschaft. Voor meer informatie over het aanschaffen van een softwarelicentie voor VMware Workstation Pro 16, klik op deze link hier.

Download VMware Workstation Pro 16

Om VMware Workstation Pro 16 op Ubuntu te installeren, moet u het eerst downloaden. De reden dat downloaden vereist is, is dat de app niet rechtstreeks door Ubuntu wordt gedistribueerd.

Om VMware Workstation Pro 16 op uw Ubuntu-pc te downloaden, begint u met: ga naar de pagina “Download VMware Workstation Pro” op de VMware-website. Eenmaal op de website vindt u de knop “Workstation 16 Pro for Linux”.

Direct onder de knop “Workstation 16 Pro for Linux” ziet u een knop “Nu downloaden”. Klik erop met de muis. Wanneer u op deze knop klikt, wordt de VMware Workstation Pro 16-app gedownload naar uw Ubuntu-pc.

Leun achterover en laat de download voltooien. Het bestand is ongeveer 500 MB groot, dus het downloadproces kan even duren, vooral voor degenen met een trage internetverbinding.

  Een Chrome-extensie downloaden als CRX-bestand

Wanneer het downloaden is voltooid, opent u een terminalvenster op het Ubuntu-bureaublad door op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord te drukken. Zodra het terminalvenster is geopend, gebruikt u de opdracht CD om naar de map “Downloads” te gaan.

cd ~/Downloads

Gebruik in de map “Downloads” de opdracht chmod om de machtigingen van het zojuist gedownloade VMware Workstation Pro 16-installatiebestand bij te werken. Machtigingen moeten worden bijgewerkt, anders kan de app niet correct worden geïnstalleerd op Ubuntu.

chmod +x VMware-Workstation-Full-16.*.x86_64.bundle

Wanneer de machtigingen up-to-date zijn, is VMware Workstation Pro 16 klaar om op Ubuntu te installeren. Ga naar het volgende gedeelte van de handleiding om de installatie te starten.

VMware Workstation Pro 16 installeren op Ubuntu

De installatie van VMware Workstation Pro 16 op Ubuntu is anders dan andere stukjes software. In tegenstelling tot andere apps, wordt VMware niet geleverd als een eenvoudig te installeren DEB-pakket, Snap of Flatpak. In plaats daarvan moeten gebruikers een “bundel” -bestand installeren.

Bundelbestanden zijn niet zo moeilijk om mee om te gaan onder Linux, maar nieuwe gebruikers kunnen worden geïntimideerd door het onbekende bestandstype. Start het installatieprogramma om de installatie te starten. Om dit te doen, voert u de volgende opdracht hieronder uit.

sudo ./VMware-Workstation-Full-16.*.x86_64.bundle

Nadat de bovenstaande opdracht is uitgevoerd, ziet u dat de terminal VMware op uw computer begint te installeren. De installatie zou snel moeten gaan, maar het is niet het enige dat u hoeft te doen om de app op Ubuntu te laten werken.

  Hoe werkt gezichtsherkenning?

Nadat u het terminalinstallatieprogramma hebt uitgevoerd, drukt u op de Win-toets op het toetsenbord in Ubuntu om het zoekvak te openen. Typ ‘VMware Workstation’ in het zoekvak en klik op de app die met deze naam wordt weergegeven.

Wanneer u het pictogram “VMware Workstation” selecteert, verschijnt een GUI “Welkom bij VMware Workstation”. In deze gui ziet u een “Licentieovereenkomst voor eindgebruikers”. Zoek de “Ik accepteer de voorwaarden in de licentieovereenkomst” en klik op de knop “Volgende” om door te gaan.

Nadat u akkoord bent gegaan met de eerste overeenkomst, ziet u een andere overeenkomst. Zoek, net als voorheen, de optie “Ik accepteer de voorwaarden in de licentieovereenkomst” en klik op de knop “Volgende” om door te gaan naar de volgende pagina.

Na de twee overeenkomsten waarmee VMware u vraagt ​​akkoord te gaan, ziet u “Wilt u controleren op productupdates bij het opstarten?” Vink dit vakje aan als u updates voor VMware Workstation Pro 16 wilt zien telkens wanneer u de app op Ubuntu start.

Voorbij de pagina met productupdates zal VMware u informeren over hun “VMware Customer Experience Improvement Program”. Als u aan dit programma wilt deelnemen, selecteert u de optie “Ja”. Als dit niet het geval is, selecteert u “Nee” en klikt u op “Volgende” om door te gaan.

  Hoe PayPal te gebruiken met Apple's iPhone en Mac App Store

Op de laatste pagina van de installatie-GUI van VMware Workstation Pro 16 wordt u gevraagd een productsleutel in te voeren. Voer op dit moment uw VMware Workstation Pro 16-productsleutel in die u op Vmware.com hebt gekocht en druk op de knop “Voltooien” om het installatieprogramma te beëindigen.

Maakt u zich geen zorgen als u geen productsleutel heeft! U kunt VMware Workstation Pro 16 nog steeds gebruiken op Ubuntu. Klik eenvoudig op “Ik wil VMware Workstation 16 30 dagen proberen” en klik op “Voltooien” om het installatieprogramma te sluiten.

Door op de knop “Voltooien” te klikken, zal Ubuntu om uw wachtwoord vragen. Voer uw wachtwoord in de prompt in en druk op de Enter-toets om door te gaan.

Na het invoeren van uw wachtwoord, wordt de VMware Workstation Pro 16-app geopend op de Ubuntu-desktop, klaar voor gebruik. Genieten van!