Voeg een volledig aanpasbaar OS X-dock toe aan Windows met Aqua Dock

Of je nu net bent overgestapt op Microsoft Windows of stiekem een ​​beetje jaloers bent op Mac OS X-functies, er zijn een aantal dingen die de laatste gewoon beter doet dan de eerste. Het Mac OS X-dock is zo’n ding dat Windows niet heeft en misschien nooit zal hebben. Het is vergelijkbaar met de Windows-taakbalk, maar het dock ziet er gewoon veel beter uit. Gelukkig zijn er manieren om het dock naar het besturingssysteem van Microsoft te brengen met toepassingen van derden. Aqua Dock is zo’n applicatie die de Mac OS X-dockfunctionaliteit op Windows repliceert en waarmee je deze op verschillende manieren kunt aanpassen. De applicatie heeft een lichtgewicht ontwerp en ondersteunt alle moderne Windows-versies vanaf Windows XP.

  Hoe 3D-objecten uit Verkenner te verwijderen op Windows 10

De interface is, nou ja, eenvoudig. De applicatie lijkt niet precies op het OS X-dock, maar komt goed overeen. Wanneer u Aqua Dock start, bevindt het zich standaard onderaan uw bureaublad, hoewel u het naar alle vier de zijden van het scherm kunt verplaatsen. Om er meer snelkoppelingen aan toe te voegen, sleept u een pictogram van het bureaublad of startmenu naar het dock zelf. Er is geen beperking met betrekking tot het aantal snelkoppelingen dat u erop kunt vastpinnen, en Aqua stelt u in staat om een ​​scheidingsteken toe te voegen tussen dockpictogrammen om alles overzichtelijk te houden.

Om een ​​scheidingsteken toe te voegen, klikt u met de rechtermuisknop op het dok en selecteert u vervolgens Toevoegen > Scheidingsteken. U kunt de snelkoppelingen ook verplaatsen door ze langs het dock te slepen en neer te zetten. Een andere kleine truc die u met het dock kunt doen, is om het snel te verkleinen. Om dat te doen, klikt u met de linkermuisknop op het dock en beweegt u de cursor in de tegenovergestelde richting. Als u verder weg van het dok gaat, wordt het groter en vice versa. Evenzo kunt u met rechts klikken ook de positie van het dok wijzigen.

  Hoe NES-spellen op Windows te draaien

Een ander opvallend aspect van Aqua Dock zijn de aanpassingsopties die het je biedt. Door via het contextmenu met de rechtermuisknop naar het voorkeurenvenster te navigeren, kunt u verschillende instellingen aanpassen, van het veranderen van het uiterlijk van het dock tot het aanpassen van de grootte en docklabels. U kunt bijvoorbeeld het vergrotingseffect schakelen en de intensiteit ervan regelen op het tabblad Uiterlijk. Verder kunt u het dock-thema wijzigen en de transparantie aanpassen.

Er zijn extra interface-gerelateerde parameters die u kunt wijzigen via de tabbladen Positie, Gedrag, Label en Menu. Standaard werkt de applicatie geweldig, zelfs op oude machines, maar als het iets vertraagt, kun je altijd overschakelen naar de modus Lage kwaliteit via het tabblad Prestaties.

  Hoe de Xbox-controller te repareren die is gedetecteerd als muis en toetsenbord op Windows

Over het algemeen is Aqua Dock een applicatie met veel functies die een van de beste functies van Mac OS X naar Windows brengt.

Aqua Dock downloaden

gerelateerde berichten