Voeg het iOS 7-controlecentrum en de app-switcher samen met Vertex

Control Center en de vernieuwde App Switcher zijn twee van de belangrijkste veranderingen die worden aangeboden door iOS 7. Om deze veranderingen nog duidelijker te maken, hebben veel ontwikkelaars in de Cydia-winkel tweaks bedacht om deze twee delen van het besturingssysteem te wijzigen en uit te breiden. We hebben CControls en FullScreenPreviews besproken, die beide het Control Center en de App Switcher behoorlijk drastisch veranderen. Vertex behoort niet tot dezelfde categorie tweaks, omdat het een stap verder gaat en gebruikers op één plek toegang geeft tot het Control Center en App Switcher. Deze combinatie van de twee heeft een aparte uitstraling en wordt geleverd met een paar handige aanpassingsopties.

  Hoe het accent van Siri op iOS 12 te veranderen

Met het Vertex-menu in de app Stock Settings kunnen gebruikers de tweak in- of uitschakelen. Afgezien van deze basisoptie, zijn er ook schakelaars voor het besturen van gebaren en het veranderen van het uiterlijk van de tweak. Als u het standaard uiterlijk van de app-switcher wilt behouden, laat u de optie ‘Switcher-pictogrammen’ ingeschakeld, omdat anders alleen de voorbeeldkaarten van actieve apps in de bovenste helft van het scherm verschijnen.

Om Vertex te starten, kunt u omhoog vegen vanaf de onderkant van het scherm (optioneel) of dubbeltikken op de Home-knop. Om de lijst met schakelaars die worden weergegeven met Vertex aan te passen, is er een menu dat kan worden gebruikt om hun rangschikking naar believen te wijzigen. Met een andere optie in het Vertex-menu kunnen gebruikers schakelen tussen horizontale en verticale oriëntatie voor de aanpassing.

  Download de officiële iOS 11-achtergronden voor iPhone en iPad

De ontwikkelaar achter Vertex heeft aandacht besteed aan elk detail. Aangezien er meerdere pagina’s zijn om te wisselen, kunt u Vertex zo configureren dat deze telkens terugkeert naar de primaire pagina wanneer de tweak opnieuw wordt gestart. Het enige dat moet worden verbeterd, is de manier waarop apps in Vertex moeten worden gedood. Je moet omhoog vegen op de kaarten, net zoals de standaard App Switcher werkt. In de praktijk blijkt dit echter soms een beetje problematisch te zijn, omdat alleen de preview-kaart in het midden van het scherm reageert op swipes.

Vertex ondersteunt geen app-snelkoppelingen, dus als u een frequente gebruiker bent van de Control Center-flitslichtschakelaar of rekenmachinesnelkoppeling, is deze aanpassing niets voor u. Ook de opstartgebaren zijn even wennen. De tweak is beschikbaar in de BigBoss-repo van de Cydia-winkel en kost $ 1,49 – een redelijk prijskaartje gezien wat het biedt.

  Een openbaar bètaprogramma voor iOS of iPadOS verlaten