Volledige gids en gratis sjablonen

Een teamcharter is een van de meest effectieve manieren om de samenwerking en het teamwerk in een project, bedrijf of bedrijf te vergroten. Wanneer u een dergelijk document op de juiste manier maakt, kunt u uw teamleden motiveren en aanmoedigen om als één geheel te werken.

Het documenteren van de rollen en verantwoordelijkheden van het projectteam en regelmatige evaluatie is de noodzaak van het uur geworden. Dat komt omdat industrieën en bedrijven met een ongekende snelheid veranderen. Bedrijven zijn begonnen met het implementeren van teamcharters en hun sjablonen om gelijke tred te houden met de behoeften van het digitale tijdperk.

Meer weten over teamcharters? Lees dit artikel verder voor een diepgaande discussie over het onderwerp, de doelstellingen, voordelen, het opstellen en gratis sjablonen om u te begeleiden in levensechte situaties.

Wat is een teamcharter?

Om de activa, obstakels en doelen van een projectteam te definiëren, gebruiken projecteigenaren of -managers het teamcharterdocument. Soms kan een dergelijk handvest ook de grenzen en richting van het team aangeven. In een notendop, het lijkt sterk op product- of projectroadmaps, behalve dat het charter van een team alleen voor een individueel team is.

Het teamhandvest van het project moet de verantwoordelijkheden en rollen van elk lid van het team ondubbelzinnig definiëren. Het benadrukt de focus op de resultaten van teamleden en hoe een plan voor leveringen over een bepaalde tijd kan worden opgesteld. Bovendien zorgt het voor een soepele teambetrokkenheid op de lange termijn en tijdens belangrijke transities in het project of bedrijf.

Het hogere management, hun ondergeschikten, projectleiders en projectteamleden moeten een consensus bereiken voordat het teamcharter wordt opgesteld. Het is bedoeld om verwarring over de rol van het team in het bedrijfsproces of project te verminderen.

Doelstellingen van het maken van een teamhandvest

Het handvest van projectteamleden is een onmisbaar onderdeel van het bredere planningsproces van projectresources. U dient het document op te stellen met de volgende doelstellingen in gedachten:

 • Definieer eerst de uitkomst van het project waarin het team zal werken in de vorm van resultaten. Deze resultaten kunnen services, producten of eenvoudige deliverables zijn.
 • Vervolgens moet u rollen instellen voor de teamleden op basis van individuele projectresultaten. Bijvoorbeeld het toewijzen van een front-end ontwikkelaar, back-end ontwikkelaar, ontwerper, tester en marketeer voor een app-ontwikkelingsproject.
 • Het derde element is het definiëren van de verantwoordelijkheden op basis van de rollen. Neem passende clausules op om te zorgen voor de vereiste wijziging van de verantwoordelijkheid wanneer het project daarom vraagt.
 • U moet ook een goed relatiekanaal opzetten van het onderste niveau naar het bovenste niveau van het project. Het zorgt voor een passende commandostructuur voor het rapporteren van taken, bugs en deliverables.
 • Ten slotte moet er een reeks basisregels zijn die in overeenstemming zijn met het beleid van het bedrijf voor acceptabel gedrag.
  6 Beste Hyper-V-bewakingssoftware voor betere inzichten

Voordelen van het gebruik van een teamcharter

Dit zijn de voordelen die u kunt verwachten van een charter voor teamleden:

 • Als uw bedrijfspersoneel bang is voor nieuwe transformaties, kan een teamcharter hen helpen om aan boord te komen, omdat het fungeert als een handleiding.
 • Het helpt de team- of projectleider ook om verantwoordelijkheid voor de teams te leggen om ervoor te zorgen dat werknemers automatisch hun taken kiezen.
 • Teamcharters bevatten gedetailleerde verantwoordelijkheden en rollen van alle teamleden. Zo verspillen resources geen tijd met het raden van hun taken binnen het project.
 • Zakelijke belanghebbenden en projecteigenaren zullen het doel van het team kennen. Het stelt het hogere management in staat om strategische beslissingen te nemen om de teamsterkte te vergroten of te verkleinen.
 • Teamcharters helpen projectmanagers ook om conflicten op te lossen wanneer meerdere teams actief aan één project werken.

Belangrijke kenmerken van een teamcharter

Kenmerken van teamcharters zullen van project tot project veranderen. Maar de volgende tien functies zijn enigszins gebruikelijk:

 • Teamdoelstellingen en missie
 • Achtergrond van het project
 • Vermelding van budget, training en middelen
 • Een operationele structuur van het team
 • Rollen en verantwoordelijkheden van teamleden
 • Statistieken voor beoordeling van teamprestaties
 • Een overzicht van de projectomvang en teamparticipatie
 • Een communicatiegids om beleid voor teamvergaderingen vast te stellen
 • Een lijst met projecttaken en mijlpalen
 • Handtekeningen van alle teamleden

Na het opnemen van de bovenstaande attributen, kunt u uw verbeeldingskracht en creativiteit gebruiken om het teamcharter te verbeteren.

Een teamcharter maken: stapsgewijze handleiding

Het opstellen van een charter voor teamleden is leuk en moeiteloos als u een goede sjabloon gebruikt. U zou ook de voorkeur moeten geven aan het gezamenlijk opstellen van het document in plaats van één persoon eraan te laten werken. Hier leest u hoe u er een kunt maken voor uw eigen project of bedrijf:

#1. Begin met een context van het handvest, zoals het identificeren van de verwachtingen van belanghebbenden, het bijdragende vermogen van teamleden, persoonlijke verwachtingen en de teamleider.

  8 Betrouwbaar beheerd dedicated serverhostingplatform voor uw bedrijf

#2. Geef de vragen door aan alle leden en laat ze hun eigen antwoorden schrijven.

#3. Nu is het tijd om een ​​missieverklaring voor het teamcharter op te stellen. U kunt beginnen met het verzamelen van informatie over succesdoelen, te bereiken doelen, werk met toegevoegde waarde om het team te ondersteunen, enz.

#4. De volgende stap is het creëren van mijlpalen, doelen en deadlines met betrekking tot de missie van het project. Hier kunt u de rollen, verantwoordelijkheden en mentoren uitleggen. Daarnaast zou je kunnen vermelden:

 • Wie rapporteert aan wie?
 • De persoon die individuele prestaties beoordeelt
 • Wie krijgt de plicht om met de hogere autoriteit te communiceren?

#5. Vervolgens moet u een gedetailleerd overzicht maken voor de prestatiebeoordeling. U moet metrieken, beoordelingsintervallen, evaluatiemethoden en een indeling voor scores instellen.

#6. Nadat u de bovenstaande inhoud hebt voltooid, gaat u verder met het fysiek afdrukken van het document om te delen. U kunt het conceptcharter ook digitaal rondsturen. Ongeacht de manier van delen, moet u een bevestiging krijgen van elk teamlid.

Hier zijn enkele beste gratis suggesties voor teamchartersjablonen om teamcharters van topkwaliteit te maken voor professionele behoeften:

Muurschildering

Muurschildering is een populaire whiteboard-tool die het mogelijk maakt om samen teamcharters te maken. Als u de teamchartersjabloon van deze samenwerkingstool gebruikt, kunt u moeiteloos de essentiële elementen van teamverbinding en communicatie schetsen. U moet ook een reeks vaardigheden en concepten kunnen specificeren die uw team in de toekomst zullen leiden.

Er zijn twee verschillende versies van het Mural-teamchartersjabloon. Een daarvan is een voorbeeld van een ingevuld teamcharter en een andere is het blanco ontwerp van hetzelfde document. Zodra u klaar bent met het maken van het document door middel van samenwerking, exporteert u het in verschillende vormen, zoals PDF, PNG en gecomprimeerde HTML met gegevens.

Miro

Miro is alweer een succesvol online samenwerkingsbord voor externe en hybride teams. Het wordt ook geleverd met verschillende gratis sjablonen voor teamcharter die u moeiteloos kunt aanpassen. Bovendien kunt u de online sjabloonkoppeling delen met uw hele team voor samenwerking aan een bedrijfs- of projectteamcharter.

Miro schetst ook volledige instructies voor het bewerken van zijn gratis sjablonen, zoals teamcharter voor een verkoop- of een academisch team op zijn sjabloonportaal. U kunt zich gratis aanmelden met uw Google-account en aan de slag gaan om het voorbeelddocument te personaliseren volgens uw project. Als u het document moet exporteren, kunt u het opslaan als afbeelding, PDF of Miro-sjabloon.

Creatief

Creatief is een wereldwijd geprezen visuele werkruimte voor het maken van stroomdiagrammen, diagrammen, infographics en teamcharters. Het heeft een uitgebreide bibliotheek met sjablonen voor verschillende zakelijke documenten, waaronder charters voor projectteams. U kunt dus degene kiezen die aan uw bedrijfs- of projectvereisten voldoet en deze bewerken.

  Berichten naar een groep verzenden in Mail op iPhone of iPad

Creately biedt echter een beperkt aantal sjablonen van teamcharters voor gratis gebruikers. U kunt kiezen voor een drie-bij-drie of een twee-bij-drie-bij-twee formaat. De beschikbare sjablonen van Creatly zijn geschikt voor lichtgewicht en gerichte teamcharterdocumenten. Over exporteren gesproken, het biedt PDF-, JPEG-, CSV-, PNG- en SVG-indelingen.

DocFormaten

DocFormaten is een eersteklas en betrouwbaar portaal voor zakelijke documentsjablonen zoals evenementenvoorstellen, evaluaties van medewerkers, marketingbrochures, enz. Op deze website vindt u ook enkele professionele teamcharter-voorbeelddocumenten. Er zijn meer dan 10 teamcharter-sjablonen op DocFormats.

De bibliotheek omvat project-, gezondheidszorg-, agile-ontwikkelings-, kolomtype- en visuele teamcharters. U kunt de RTF- en Word-bestanden downloaden van de portal. Vervolgens kunt u het document naar uw wensen bewerken.

Sample.net

Je hebt misschien bezocht Sample.net vanwege de hoogwaardige en betrouwbare inhoud van zakelijke, verkoop- en marketingdocumenten. Deze keer raden we u aan om opnieuw te bezoeken, zodat u meer dan 50 bedrijfsklare teamchartersjablonen kunt krijgen.

Het biedt een verscheidenheid aan voorbeelddocumenten voor teamcharters over groepsopdrachten, teamgrenzen, teamwerk, beoordelingsrubrieken, grafisch ontwerp, managementactieplan, uitvoerend leiderschap en nog veel meer.

De sjabloondocumenten zijn in verschillende bestandstypen. U kunt op één sjabloon klikken om een ​​voorproefje te krijgen van het downloadbare bestandstype. De meeste downloads zijn beschikbaar in PDF-indeling, dus u hebt een PDF-editor nodig om de sjablonen aan te passen.

Laatste gedachten

Dit artikel zou moeten werken als uw referentie voor teamcharters en hun sjablonen wanneer u er een moet maken voor uw project of bedrijf. U kunt ook de stapsgewijze handleiding volgen voor het maken van een teamcharter zoals hierboven vermeld.

Bovendien laat het artikel je ook kennismaken met 5 populaire en beste teamcharter-sjablonen die je gratis kunt gebruiken in relevante projecten en bedrijfsvoering.

Alleen het opstellen van een uitvoerbaar teamcharter is niet het einde van uw verantwoordelijkheden. U moet het op de juiste manier delen met het team en de projecteigenaren. U moet het document ook beschermen tegen nieuwsgierige blikken in de cyberwereld. Gebruik daarom alle documentbeheersoftware voor moeiteloos inhoudbeheer.

gerelateerde berichten