Vroege toegang krijgen

De ondernemers maakten geen grapje toen ze zeiden dat AI momenteel de wereld overneemt.

Dit is het geval met Dall-E 2, de nieuwste obsessie op de markt. Het is het nieuwste model van OpenAI en het doet enkele van de gekste dingen die je je kunt voorstellen op het gebied van kunst.

Dall-E is over het algemeen een revolutionair hulpmiddel voor kunstenaars en ontwikkelaars dat de manier waarop u kunst maakt totaal kan veranderen. Het kan u enorm veel tijd besparen en binnen enkele seconden een meesterwerk creëren. ️

Als je op dit moment erg nieuwsgierig bent om er meer over te weten, laten we dan een beetje dieper duiken. We zullen ook leren wat er nodig is om Dall-E 2-toegang te krijgen.

Wat is Dall-E?

Om het op de meest eenvoudige manier te zeggen, Dall-E is software die snel afbeeldingen kan genereren met alleen door jou aangeleverde tekst. Hun makers hebben een neuraal netwerk getraind en het Dall-E genoemd, waarmee je kunst kunt genereren wanneer je tekst in natuurlijke taal invoert.

Het gebruikt een “dataset” van tekst-beeldparen om een ​​breed scala aan concepten te creëren, inclusief zeer complexe en willekeurige tekstbeschrijvingen die u erin plaatst.

Hier is een mooi voorbeeld:

Hier kun je zien dat de tekstinvoer “een illustratie was van een baby daikon-radijs in een tutu die een hond uitliet”, en de resultaten hebben precies dat opgeleverd. Je kunt aan alles denken en erin schrijven om het exacte idee in digitale kunst te krijgen. Daarnaast kunt u ook stockfoto’s, schetsen, etc. aanvragen. The sky is the limit.

  Hoe speel je Wii U-spellen op je pc met Cemu

Wat is Dall-E 2 en waarin verschilt het van Dall-E?

Zoals eerder vermeld, is Dall-E 2 het nieuwere model en doet het meer dan het vorige. Het brengt de kwaliteit een tandje hoger en creëert in een handomdraai realistische afbeeldingen en kunst. Deze software kan concepten, stijlen en attributen combineren voor de beste eindresultaten.

U kunt bijvoorbeeld iets willekeurigs typen als “een boer die noedels eet bovenop een digitale kunst van een gebouw”, en de resultaten zouden precies dat opleveren. In plaats van ‘digitale kunst’ kun je het ook vervangen door iets anders, zoals ‘in een fotorealistische stijl’, ‘in de stijl van Pablo Picasso’ of ‘potloodtekening’.

Enkele meer unieke kenmerken van Dall-E 2 zijn:

Maak verschillende variaties van een afbeelding

Wanneer u een afbeelding in de software plaatst, kan deze verschillende versies maken met een vergelijkbare hint, maar die nog steeds verschillen van de originele afbeelding.

Bestaande afbeeldingen bewerken

Zet uw bestaande afbeeldingen erin wanneer u elementen wilt toevoegen/verwijderen, terwijl u alle details in gedachten houdt voor de meest realistische look. In het bovenstaande voorbeeld kun je zien dat de Flamingo is toegevoegd aan de foto.

Echt ogende afbeeldingen genereren

Dall-E 2 loopt in vergelijking met Dall-E 1 ver voor op het gebied van kwaliteit en textuur. Het kan veel realistischere afbeeldingen maken van uw invoer. Het is ook nauwkeuriger en heeft de voorkeur voor fotorealisme.

En aangezien het een tool voor kunstmatige intelligentie is, leert het constant van de prompts van gebruikers. Als het op dit moment bijvoorbeeld niet weet wat een “Brulaap” is, zal het zich in de loop van de tijd aanpassen aan de hand van de gegevens en er uiteindelijk een idee van krijgen, zodat het in de toekomst met nauwkeurige resultaten kan terugkeren.

  Hoe Slack's Workflow Builder te gebruiken

Aanmelden voor de wachtlijst en hoe u vroegtijdig toegang krijgt

Tot nu toe heeft slechts een beperkt aantal gebruikers toegang gekregen tot de Dall-E 2-software via speciale uitnodigingen, en ze kunnen de tool gratis gebruiken. Zoals aangekondigd door het bedrijf, bevindt de software zich momenteel in bèta en kun je op de wachtlijst springen door je gegevens in te vullen op hun wachtlijstpagina.

De echte vraag is nu: wat moet je doen om de beste kans te maken op vroege toegang tot Dall-E 2?

U kunt het beste het wachtlijstformulier correct invullen, wat inhoudt dat u alle legitieme details over u verstrekt en ook uw sociale links achterlaat. Het is een enorme duw als je sociale profielen actief zijn en veel volgers hebben.

Als je een professionele artiest of ontwikkelaar bent, zorg er dan voor dat je die selecteert, want deze twee categorieën hebben enorm veel succes geboekt bij het verkrijgen van vroege toegang tot de software. Als je het gevoel hebt dat je het formulier niet optimaal hebt ingevuld, kun je je natuurlijk opnieuw aanmelden.

Er zijn talloze makers en beïnvloeders die al bètatoegang hebben gekregen tot deze geweldige software. Een daarvan is het YouTube-kanaal Jazza. Bekijk hun informatieve demovideo:

Een andere populaire social media influencer, Karen, heeft de software gebruikt om een ​​muziekvideo te maken met alleen afbeeldingen die zijn gegenereerd met Dall-E 2.

Niet te vergeten, de nieuwste tijdschriftomslag van Cosmopolitan is gemaakt met Dall-E 2.

Nieuwe gebruikers van de software krijgen een beperkt aantal gratis credits waarmee ze afbeeldingen kunnen genereren, bewerken en creëren. Credits worden elke maand bijgevuld, maar met elke maand die verstrijkt, blijft het bijvulbedrag afnemen totdat u wordt gevraagd om extra credits te kopen.

Vanaf nu krijg je de eerste maand 50 gratis credits en de volgende maand 15 credits. De prijs om extra credits te kopen is $15 voor 115 credits, waarmee u 460 afbeeldingen voor u kunt genereren.

  Wat is precies een "Gacha" -videogame?

Alternatief voor Dall-E 2

Craiyon, voorheen bekend als Dall-E Mini, is een geweldig alternatief voor Dall-E 2. Het is gratis, open-source en stelt je in staat om afbeeldingen te tekenen met alleen tekstprompts.

Het is een AI-tool en vereist dat je alleen trefwoorden invoert om binnen 2 minuten terug te keren met getekende afbeeldingen. Hier is een goed voorbeeld:

U merkt misschien dat de resultaten soms niet erg nauwkeurig of van de beste kwaliteit zijn. Dit komt omdat hun huidige beeld-encoder beperkingen heeft, maar het goede nieuws is dat ze werken aan een verbeterde versie die binnenkort beschikbaar zou moeten zijn.

Je mag de afbeeldingen opslaan in de vorm van screenshots, en je kunt ook hun forum bezoeken als je meer wilt weten of twijfels wilt wegnemen.

Conclusie

De technische wereld evolueert snel en de softwarecollectie van OpenAI is daar een goed voorbeeld van. Wanneer Dall-E 2 voor iedereen beschikbaar komt, zal het niets minder dan revolutionair zijn. Ik hoop dat je er vroegtijdig toegang toe kunt krijgen door op hun wachtlijst te springen.

Als u een iPad-gebruiker bent, kunt u ook kijken naar enkele van de beste iPad-tekenapps om de artiest in u op te roepen!

gerelateerde berichten