Waar is de beste plek voor een slimme luidspreker in een kamer?

Google Home- en Amazon Echo-apparaten hebben uitstekende microfoonarrays. Als de jouwe je nooit lijkt te horen, is het probleem misschien niet de spreker of je stem. Het kan zijn waar u het apparaat plaatst. Een betere plaatsing kan de prestaties verbeteren.

Waarom luidsprekerplaatsing belangrijk is

Slimme luidsprekers, zoals de Google Home en Amazon Echo, zijn eigenlijk behoorlijk domme apparaten op lokaal niveau. Ze komen neer op een luidspreker, een paar microfoons en net genoeg computer om naar een wake-woord te luisteren. Al de rest van de intelligentie komt uit de cloud.

Maar zelfs cloud-aangedreven, doet die intelligentie niet veel als de spreker je niet kan horen.

Slimme luidsprekers hebben meerdere microfoons die zijn gebouwd om naar alles om hen heen te luisteren. Maar als je de speaker op de verkeerde plek zet, werken die microfoons mogelijk niet optimaal. Maar dat is oke; het is een gemakkelijke oplossing. Verplaats gewoon je slimme luidspreker. Het is gewoon een kwestie van weten waar je het moet verplaatsen.

Het midden van een kamer is het beste

Weten waar je een slimme luidspreker moet plaatsen, begint met het begrijpen van de microfoons. Dankzij de fijne mensen van iFixit weten we precies hoe de Amazon Echo en Google Home zijn ingesteld. Elk heeft meerdere microfoons—zeven voor de Echo en twee voor de Google Home– gerangschikt op een cirkelvormige printplaat. De interne luidsprekers volgen ook hetzelfde ronde formaat.

Dat betekent dat als je een slimme luidspreker tegen de muur plaatst, je het risico loopt dat sommige van zijn microfoons je stem niet kunnen horen. Erger nog, het kan een echo van je stem horen die tegen de muur slaat en naar de microfoons stuitert. Evenzo gaat elk geluid dat je slimme luidspreker uitstraalt alle kanten op, wat betekent dat het dichtbij muren zal raken en weerkaatsen, waardoor je muziek een modderig geluid krijgt.

  Je Nest-account migreren naar een Google-account

Door die microfoon- en speakeropstelling is de beste plek voor je slimme speaker zo dicht mogelijk bij het midden van de kamer, liefst met zo min mogelijk obstakels. Dit bereiken kan wat moeilijk zijn als u uw Echo of Google Home bijvoorbeeld op een salontafel ploft, omdat het netsnoer iemand kan laten struikelen.

Je zou kunnen overwegen om een Echo Punt of Nest Hub Mini (voorheen Google Home Mini) tot aan het plafond. U kunt houders voor beide apparaten vinden en als u deze eenmaal op hun plaats hebt, kunt u het netsnoer naar het dichtstbijzijnde stopcontact leiden.

Met een plafondbevestiging kun je niet alleen een plek heel dicht bij de kamer kiezen, je hebt waarschijnlijk ook weinig obstakels zoals meubels in de weg. Afhankelijk van de plafondmontage die u gebruikt, kan het de luidspreker ook discreter maken.

Als het je niet lukt om je speaker precies in het midden van de kamer te plaatsen, probeer dan zo dicht mogelijk bij. Bedenk ook waar mensen samenkomen. In een woonkamer wil je misschien een Amazon Echo of Google Home op een standaard plaatsen naast de bank waar mensen zitten.

Muurbevestigingen zijn een op één na beste optie

Een slimme speaker in het midden van de kamer of aan het plafond plaatsen is niet altijd mogelijk. Mogelijk moet u alternatieven overwegen. Op een standaard of ander meubilair in de buurt van mensen is een goede optie, maar misschien wil je ook muurbeugels overwegen voor iets dat je slimme luidspreker uit de weg zet.

  Een Samba-bestandsserver instellen op Ubuntu

U kunt dezelfde plafondbevestigingen gebruiken voor Echo en Google Home voor muurbevestigingen. Je moet een gat in de muur kerven, de slimme luidspreker aan de steun bevestigen en beide in de muur plaatsen. Je krijgt een mooi vlak uiterlijk en krijgt een secundair voordeel: deze positie richt de hele microfoonarray en set luidsprekers op open lucht in plaats van een deel van de hardware naar een muur te richten.

Andere steunen werk door rechtstreeks in de muur te steken en een standaard te maken om de slimme luidspreker vast te houden. Die zijn alleen een goed idee als ze de luidspreker op zijn kant oriënteren; als het naar boven is gericht, kunt u microfoons en luidsprekers blokkeren.

Als je de nieuwe hebt Nest Mini, je hebt zelfs geen bevestigingsmateriaal nodig! Het heeft een montagegat ingebouwd in de unit; je kunt het aan een muur hangen zoals je een foto zou doen.

Als u uw slimme luidspreker niet in het midden van een kamer kunt plaatsen of aan een muur kunt bevestigen, moet u uw Echo of Google Home misschien op een minder dan ideale plek neerzetten. Je slimme luidspreker werkt nog steeds, maar klinkt misschien niet zo nauwkeurig en helder. Maar er zijn een paar plaatsen die u helemaal wilt vermijden.

Waar je je slimme luidspreker niet mag plaatsen

Deze Echo staat te dicht bij de muur.

Soms zijn de ideale locaties niet praktisch voor de indeling van je huis, dus je zult je best moeten doen. Maar er zijn een paar plaatsen die u helemaal moet vermijden. Plaats je slimme speaker bijvoorbeeld niet in de buurt van of op de speakers van je stereosysteem. Dat is misschien verleidelijk, omdat het handige platte oppervlakken zijn die vaak in de buurt van een stekker liggen, maar die plaatsing vormt een probleem.

  Hoe u uw Netflix-kijklijst exporteert in Firefox

Je zou niet midden in een luid concert willen staan ​​en proberen een gesprek te voeren. Je zou moeite hebben om alle woorden op te nemen en luid genoeg te reageren om gehoord te worden. Je slimme speaker zal hetzelfde probleem hebben, dus plaats hem niet tegen andere speakers aan.

Vermijd ook ramen. Je slimme speaker bij een raam plaatsen is vragen om problemen, ook als je ze dicht houdt. Echo- en Google Home-apparaten zijn gevoelig genoeg om een ​​persoon te horen, zelfs door glas.

Afhankelijk van hoe bewust je bent van veiligheid, kun je overwegen je slimme luidspreker te verplaatsen naar een plek waar deze ook niet zichtbaar is door een raam. Zoals sommige beveiligingsonderzoekers hebben aangetoond, is het mogelijk om een ​​stemassistent op bijna elk apparaat (slimme luidsprekers, tablets en zelfs telefoons) te misleiden om opdrachten te accepteren door er lasers op te laten schijnen.

Met de juiste signalen behandelen microfoons licht als geluid en interpreteert de stemassistent de laser als gesproken commando’s. Zichtlijn is nodig om de aanval te laten werken, dus het helpt om je slimme luidspreker ergens uit de buurt van een raam te houden.

Als de enige goede plek om je slimme luidspreker te plaatsen dicht bij een muur is en je hem niet verticaal kunt monteren, probeer dan de luidspreker zo ver mogelijk van de muur af te houden. Amazon zegt dat je moet streven naar minstens twintig centimeter van de muur. Die extra ruimte zou de microfoons moeten helpen je beter te horen en de speakers klinken beter. Zorg er natuurlijk voor dat hij niet in een verre hoek van de kamer staat: je slimme speaker zal je moeilijker kunnen horen als hij te ver weg is.

gerelateerde berichten