Waar kunt u uitstekende voorstelsjablonen krijgen om klanten te winnen?

Een sterk en overtuigend voorstel is een van de eerste en belangrijkste factoren om uw prospects om te zetten in potentiële klanten.

Of u nu een freelancer bent of een klein of middelgroot bedrijf heeft, voorstellen zijn een ticket voor het krijgen van een regelmatige klantenstroom en helpen u te gedijen in een stabiel bedrijf.

Het voorbereiden van uw eerste voorstel kan in het begin echter ontmoedigend lijken. Ik moet toegeven dat dit misschien niet het meest enthousiaste deel van uw bedrijf is. Het herinnert je misschien aan je middelbare schoolopdracht die niet je favoriete onderdeel van je studie was, maar die je toch moest doen!

Geloof me; het is in het belang van je bedrijf, zoals opdrachten goed waren voor je studie. Beide zijn nodig om u op de lange termijn te helpen.

Bovendien hebben moderne ontwikkelingen het ook eenvoudiger gemaakt om uw voorstel voor te bereiden.

Klopt!

U kunt sjablonen openen die u geschikt vindt op basis van uw bedrijf en deze aanpassen om uw voorstel voor te bereiden. En dit is precies wat ik in dit artikel zal bespreken.

Dus, geduld met me tot het einde om het hele proces van het opstellen van een voorstel te vereenvoudigen!

Maar laten we het eerst hebben over wat een voorstel is en waarom het belangrijk is.

Wat is een voorstel?

Een schriftelijk aanbod waarin overtuigend en specifiek op een prospect toegespitste producten en/of diensten worden toegelicht, wordt een voorstel genoemd.

Het is een gestructureerd document dat een oplossing biedt voor een bepaald probleem waar uw prospect mogelijk mee te maken heeft gehad. Het definitieve verkoopdocument met een verkorte vorm van de totale waarde die uw voorgestelde oplossing biedt voor het probleem van de prospect.

Een uitstekend voorstel heeft de kracht om het spel te veranderen bij het bieden op een project, het tonen van een merk, het delen van uw ervaring, casestudy, enzovoort.

Soorten voorstellen

Vooraanmelding

Dat kan in de vorm van een conceptpaper, whitepaper of een voorstelbrief met een korte toelichting op uw propositie. Het doel is om een ​​prospect te informeren en interesse te wekken over uw product/diensten.

Als een opdrachtgever/prospect uw vooraanmelding accepteert, kan deze formeel een uitgewerkte offerte aanvragen en kunt u dit verder uitwerken.

formeel gevraagd

Het wordt opgesteld naar aanleiding van een formeel verzoek van een prospect. Het moet ook een gedetailleerde beschrijving zijn en goed gestructureerd om de specifieke oplossingen voor hun pijnpunten te communiceren.

Formeel gevraagde voorstellen worden gedaan in de vorm van:

 • Offerteaanvraag (RFP)
 • Offerteaanvraag (RFQ)
 • Uitnodiging voor bod (IFB)
 • Verzoek om informatie (RFI)

informeel gevraagd

Ze zijn vergelijkbaar met het formeel verzoeken om voorstellen, maar verschillen in het feit dat de informatie die hier wordt verstrekt niet gedetailleerd is zonder vaste doelen, methoden of resultaten.

Dit type voorstel wordt gedaan op basis van het gesprek tussen de product/dienstverlener en de prospect. Hier wordt u alleen gevraagd om het voorstel voor te bereiden zonder specifieke details.

Ongevraagde voorstellen

Het is als ongevraagde telefoontjes waarbij de prospect u nooit heeft gevraagd om het voorstel te doen, maar u verzendt het toch om ze om te zetten in uw potentiële klanten.

Het hangt af van hoeveel u uw onderzoek hebt gedaan naar de zaken van uw prospect, hun problemen en hoe u deze kunt oplossen. Als alles in orde is, heb je misschien een kans om ze te converteren.

Het hangt echter ook af van hun perspectief op uw voorstel of status, of ze het op dit moment willen of niet.

Waarom zijn voorstellen belangrijk voor uw bedrijf?

Helder zicht

Voorstellen bevatten een purpose statement en mission statement. Terwijl de doelverklaring de reden beschrijft waarom u het voorstel hebt opgesteld, definieert de missieverklaring de doelstellingen van uw bedrijf.

Wanneer uw prospect de gedetailleerde uitleg van deze twee aspecten ziet, kunnen ze begrijpen dat u er voldoende onderzoek naar hebt gedaan, een waardevolle oplossing bij de hand hebt en perfect past bij hun vereisten.

Bewijs van je werk

In uw voorstel legt u ook uw succesvolle zakelijke ondernemingen uit en hoe u uw vorige klanten hebt geholpen.

Het vestigt de geloofwaardigheid en het bewijs van werk, zodat uw prospect nog een reden krijgt om met u samen te werken, wetende dat u hen kunt helpen.

Realistische plannen en projecties

Terwijl je je voorstel voorbereidt, onderzoek je alle mogelijke uitdagingen en middelen om ze te overwinnen. U krijgt een realtime idee van welke methoden het beste en meest efficiënt zijn om die uitdagingen op te lossen en moeilijke wegen uit te stippelen.

Daarom zullen alle plannen en oplossingen die u maakt realistisch zijn, niet alleen woorden die anderen proberen te overtuigen. Daarnaast kun je ook voorspellingen doen over de tijdlijn waarbinnen je je project kunt afronden.

Het werkt twee kanten op; uw klanten weten wanneer de oplossing binnen hun bereik komt, en u kunt uw toekomstige taken dienovereenkomstig plannen nadat ze die van hen hebben voltooid.

Risico adres

Voorstellen dekken ook risico’s die verband houden met projecten, zoals naleving, inbreuk op het auteursrecht, concurrenten, onverwachte vertragingen die de levertijd beïnvloeden, en meer.

Via uw voorstel kunt u aangeven hoe u dergelijke risico’s kunt minimaliseren. Zo is uw prospect verzekerd van een tijdige levering van diensten zonder afwijkingen.

Dus als u ervan overtuigd bent dat een voorstel iets is dat u in uw bedrijf mist, is dit het moment om ernaar te handelen.

  Wat is de Microsoft - WPD

Nu is het volgende ding om een ​​goed voorstel te schrijven en het te ontwerpen om uw prospect te dwingen te denken dat u serieus bent over uw bedrijf en aandacht schenkt aan elk klein detail. Het geeft een positieve indruk en vergroot je kans op conversie.

Dat gezegd hebbende, hier zijn een paar dingen die u in uw voorstel moet opnemen:

 • Titelpagina
 • Index of inhoudsopgave
 • Managementsamenvatting
 • Probleemstelling
 • Voorgestelde oplossing en methode
 • Over uw bedrijf en projecten waaraan u heeft gewerkt
 • Prijzen
 • Algemene voorwaarden
 • Handtekening

U kunt een in-house schrijver inhuren voor het schrijven van het voorstel voor uw bedrijf, maar u kunt ook een freelancer inhuren.

Naast het schrijven ligt de kracht van uw voorstel ook in het uiterlijk en de presentatie. Hiervoor kunt u een aantal professionele voorstelsjablonen krijgen van de onderstaande websites en deze naar wens aanpassen.

Door dit te doen, kunt u tijd besparen, een consistente merkidentiteit behouden en de stress minimaliseren omdat u het niet steeds opnieuw hoeft voor te bereiden.

Laten we ten slotte eens kijken naar die bronnen om uitstekende voorstelsjablonen te krijgen en klanten te winnen.

Canvas

Het is moeilijk om je een (digitaal) leven zonder voor te stellen Canvas.

(Nou, voor mij tenminste!)

Van sociale media, persoonlijke kaarten en cv’s tot marketing en zaken, Canva heeft overal sjablonen voor.

De 68+ voorstelsjablonen besparen u tijd en veel moeite, omdat u het niet helemaal opnieuw hoeft te maken. U kunt verschillende voorstellen maken, zoals marketingvoorstellen, ontwerpvoorstellen, projectvoorstellen, voorstellen voor kunsttentoonstellingen, voorstellen voor bedrijfsrebranding en meer.

Pas deze sjablonen aan met de geweldige editor voor slepen en neerzetten van Canva, kies uit een uitgebreide reeks ontwerpelementen en experimenteer om het project en uw merk aan te passen.

PandaDoc

Sluit sneller deals en win meer klanten door ze te presenteren om hen te helpen jou te verkiezen boven anderen. Het is eenvoudig door verbluffende voorstellen te maken van PandaDoc.

U kunt kiezen uit meer dan 100 sjablonen en de look en feel van onze voorstellen ontwerpen die klanten moeilijk kunnen negeren. De soorten voorstellen die u hier kunt gebruiken, zijn onder meer freelance-voorstellen, zakelijke voorstellen, marketing, HR, product/diensten, e-commerce, sponsoring, ontwerp en ontwikkeling, verkoop, enz.

Om uw verkoopteam in staat te stellen snel en gemakkelijk kwaliteitsvoorstellen te genereren en te verzenden, biedt PandaDoc gratis sjablonen die u kunt aanpassen en waaraan u kunt samenwerken. Het enige dat u hoeft te doen, is een sjabloon in de vorm van PDF downloaden en u aanmelden voor uw PandaDoc-account. U kunt de sjabloon importeren en in de editor plaatsen.

Als u klaar bent met aanpassen, slaat u uw document op en gebruikt u het zoals u wilt.

JotForm

Bereid winnende voorstellen voor met de PDF-sjablonen van JotForm in minuten. Of u nu een projectvoorstel, zakelijk voorstel of biedingsvoorstel wilt ontwerpen, ze bieden sjablonen voor verschillende behoeften.

Met hun gratis sjablonen kunt u opvallende voorstellen maken met cruciale informatie over strategie, doelstellingen en budget. Nadat u ze hebt aangepast, kunt u ze converteren naar PDF’s voor eenvoudige presentatie, pitching en afdrukken.

Met JotForm kunt u de sjablonen personaliseren via de uitgebreide PDF-editor om kleuren en lettertypen te wijzigen, een logo toe te voegen en meer formuliervelden. Het biedt 23 gratis sjablonen die u kunt gebruiken zoals u dat wilt.

voorstellen

Krijg een uitgebreide galerij met prachtig ontworpen en professioneel geschreven voorstelsjablonen van voorstellen. Al hun sjablonen zijn volledig aanpasbaar, waardoor het voor u gemakkelijker wordt om uw merkidentiteit te vertegenwoordigen en uw deal te versnellen.

Wat uw behoefte ook is, kom gewoon naar Proposify om gebruik te maken van voorstellen van bijna alle soorten. Ze bieden voorstelsjablonen voor:

 • Boekhouding, financiële, juridische diensten en investeringen
 • Adverteren en marketing
 • Architectuur en interieurdesign
 • Branding en bedrijfsadvies.
 • Catering, schoonmaakdiensten en hogedrukreinigers
 • Commerciële lease, constructie, sanitair en dakbedekking
 • Contentmarketing, digitale marketing, SEO, Adwords en PPC
 • Bedrijfsfotografie
 • E-commerce en mobiele HTML- en iOS-app
 • Elektrische diensten en techniek
 • Bedrijfssoftware en IT-services
 • Evenementbeheer en hotelevenementlocatie
 • Grafisch ontwerp, videoproductie, Audiovisueel
 • Personeelszaken en salarisadministratie
 • HVAC en verzekeringen
 • Tuinaanleg en ongediertebestrijding
 • Schilder- en drukdiensten
 • Project- en vastgoedbeheer
 • Public relations en sponsoring
 • SaaS en beveiliging
 • Personeel, training en executive coaching
 • vervoer
 • Webdesign, audit of strategie
 • WordPress en website ontwikkeling

Met Proposify kunt u voorstellen eenvoudig in één bibliotheek beheren en kunt u die bestanden taggen, zoeken en neerzetten in een lay-out. Het maakt online handtekeningen en voorbeelden mogelijk om uw klant te behoeden voor afdrukken of extra aanmeldingen en software.

U kunt alles volgen met betrekking tot uw verzonden voorstellen, zoals sluitingspercentages, best bekeken secties, kijktijd, enz. U kunt uw voorstellen synchroniseren vanuit andere apps zoals CRM.

Lucidpress

Vraagt ​​een prospect waarmee u onlangs contact heeft opgenomen om een ​​formeel voorstel?

Weet u niet waar u moet beginnen met het opstellen van het voorstel?

Proberen Lucidpress!

Of u het nu voor uw organisatie of uw sponsors of prospects maakt, het juiste ontwerp van voorstelsjablonen door Lucidpress kan het echte verschil maken.

Hiermee kunt u ze allemaal aanpassen, zodat u een unieke kunt maken en deze kunt afstemmen op uw gerichte project. Ze bieden ook hulpmiddelen voor slepen en neerzetten en laten u uw ontwerpvaardigheden in een mum van tijd verbeteren.

Elimineer de risico’s die gepaard gaan met het per ongeluk verplaatsen, uitrekken of verkleuren van uw merklogo of andere activa. U kunt het beperken door de lettertypen, logo’s, afbeeldingen, posities, enz. te vergrendelen. Lucidpress biedt 26+ sjablonen voor verschillende doeleinden, waaronder projectvoorstellen, grafisch ontwerp, marketing, branding, verkoop, webdesign, videovoorstel, enz.

Visme

Voorstellen maken die eerste indruk die u over uw merk wilt maken bij uw prospects. Dankzij de visueel opvallende sjablonen aangeboden door Visme dat dingen veel eenvoudiger worden dan je dacht.

Blader door deze sjablonen en bewerk ze om meer waarde toe te voegen door te kiezen uit hun uitgebreide bibliotheek met verbluffende stockfoto’s om de deal te sluiten.

Naast het eenvoudig maken van het bewerken van de sjablonen, biedt Visme ook privacycontrole op uw ontwerpen. Gebruik het wanneer je maar wilt, want het is beschikbaar in de cloud, voeg media toe en publiceer en deel ze met iedereen.

  Video toevoegen aan Google Presentaties

voorstelbaar

Begin met het maken van verbazingwekkende voorstellen met voorstelbaar en laat uw succespercentages hoog in de lucht stijgen!

Of u nu uw bedrijf, projecten, webdesign, sociale media, digitale marketing, reizen, grafisch ontwerp of constructie wilt voorstellen, Proposable heeft u gedekt. Het is omdat het sjablonen biedt in 44 verschillende branches. Alle sjablonen zijn intuïtief ontworpen met afbeeldingen van hoge kwaliteit en ontwerpelementen die in een mum van tijd oogbollen kunnen grijpen.

Je hebt ook de vrijheid om rich media en video’s rechtstreeks aan de voorstellen toe te voegen voor een meeslepende presentatie. In het voorstel vult u ook uw prijs in. Hiervoor biedt Proposable optionele regelitems, belastingen, kortingen, optionele kwaliteiten en meer, zodat u de prijzen voor uw producten/diensten snel in een leesbaar en gepolijst formaat kunt weergeven.

Werk eenvoudig samen met uw teamgenoten aan uw voorstellen door hun namen te noemen en indien nodig het eigendom opnieuw toe te wijzen aan andere leden. Sluit sneller deals met een geïntegreerde e-handtekening in uw voorstelsjabloon. Leid uw klanten door een snelle acceptatieworkflow wanneer u ze nodig heeft om de vereiste actie op uw voorstel te ondernemen.

Bekijk gedetailleerde analyses die zijn gekoppeld aan uw verzonden voorstellen en bepaal de interactie die ze hebben ontvangen door uw klanten of prospects. U kunt ook e-mailmeldingen of realtime tekst inschakelen om op de hoogte te blijven van belangrijke gebeurtenissen zoals voorstelweergaven.

Proposable vereenvoudigt het innen van initiële betalingen doordat u het vereiste bedrag kunt instellen wanneer uw prospect wordt gevraagd om de betaling onmiddellijk na het accepteren van uw voorstel te doen.

Venngage

Wanneer u online op zoek bent naar een effectief voorstelsjabloon, Venngage is een goede optie. Het kan u helpen bij het opstellen van een uitstekend voorstel voor uw zakelijke partnerschappen, projectfinanciering, het verwerven van nieuwe klanten, enz.

Met Venngage hoeft u geen concessies te doen aan de kwaliteit, ook al heeft u krappe budgetten of tijdsdruk. Het heeft een enorme bibliotheek met 100% aanpasbare sjablonen tot uw beschikking die u overal kunt openen. Het vrije-vorm canvas van Venngage maakt het eenvoudig om de kopteksten, afbeeldingen, teksten en andere elementen te verplaatsen, zodat u een perfecte lay-out kunt maken.

Voeg grafieken, schermafbeeldingen, foto’s, pictogrammen toe en selecteer uit hun bibliotheek met visuele elementen. U kunt ook uw eigen afbeeldingen uploaden en uw logo toevoegen voor moeiteloze branding. Met Venngage kunt u voorstellen downloaden in hoogwaardig PNG- of PDF-formaat. U kunt het ook optimaliseren voor gedrukte of digitale distributie.

Bidschets

Stuur professioneel ogende voorstellen door de hoogwaardige sjablonen van Bidschets. Het geeft u de mogelijkheid om uw aangepaste CSS/HTML-ontwerpen of hun ingebouwde sjablonen te gebruiken.

Elk van de sjablonen die ze bieden, bestaat uit prachtige kleuren en u kunt de aangepaste sjablonen naar PDF exporteren om te verzenden. Bespaar uren van uw tijd door de ontwerpen, inhoud en prijsschattingen opnieuw te gebruiken. Bidsketch geeft u de mogelijkheid om video’s en afbeeldingen in te sluiten, zodat uw klanten deze online kunnen bekijken.

Up-selling van extra artikelen of diensten is een slimme marketingstrategie, en Bidsketch helpt u hierbij door u een vergoeding als optie te laten markeren. Uw klanten kunnen dus kiezen of ze het willen accepteren of niet terwijl ze uw voorstel bekijken. Het laat je ook speciale berichten plaatsen die verschijnen wanneer je prospect je voorstel goedkeurt.

Daarnaast krijgen ze een optie om commentaar te geven of de PDF, digitale handtekening, prompt voor stortingen en andere begeleiding te nemen. Met Bidsketch kunt u uw bedrijfsdomein gebruiken, bijvoorbeeld voorstellen.bedrijfsnaam.com. Op deze manier kunnen uw prospects uw bedrijfs-URL elke keer zien, wat uw merkconsistentie vaststelt.

Ontvang een melding wanneer uw prospect uw voorstel bekijkt en erop reageert, en u kunt ook de goedkeuringsstatus controleren. Bidsketch voldoet volledig aan de internationale en Amerikaanse wetten voor elektronische handtekeningen. Ze archiveren en beschermen ook uw ondertekende voorstellen, zodat niemand eraan knoeit. Het is compatibel met tools en applicaties zoals Zapier, Salesforce, Docsketch, Harvest, enz.

Adobe Spark

Ontwerp uw gewenste voorstellen met Adobe Spark in minuten. Het is een krachtig ontwerpplatform waar u uw ontwerpen volledig kunt beheren en de GRATIS sjablonen kunt gebruiken om bewerkingen uit te voeren.

Deze tool kan niet alleen professionele resultaten opleveren, maar is ook eenvoudig te gebruiken. Het hele proces hier is klikgebaseerd, waarvoor u geen vaardigheid in programmeren of grafisch ontwerp hoeft te hebben. Speel rond met Adobe Spark en je krijgt de tool en de basisprincipes van het ontwerp gemakkelijk onder de knie.

Elke wijziging die u aanbrengt tijdens het bewerken van uw voorstel kan automatisch worden bijgewerkt, dus u hoeft zich geen zorgen te maken dat u verdwaalt. Het biedt ongeveer 50 voorstelsjablonen die van hoge kwaliteit zijn en verschillende categorieën bestrijken, zoals ontwerp, zaken, marketing, catering, interieurontwerp, onderzoek, reclamestrategie, landschap en nog veel meer.

Betere voorstellen

Ontvang op conversie gerichte voorstelsjablonen van Betere voorstellen die namens uw merk spreken. Ze hebben hun editor zo ontworpen dat deze supergemakkelijk is, waardoor het maken van een voorstel een snelle en probleemloze taak is.

Je krijgt meer dan 100 aanpasbare sjablonen in hun bibliotheek voor een groot aantal verschillende industrieën. Blader gewoon door de categorieën om te kiezen wat u zoekt. Al hun sjablonen zijn gemaakt met best practices op brancheniveau voor betere resultaten.

Welke ontwerpen je ook hebt gemaakt, je kunt ze opslaan in hun uitgebreide bibliotheek en ze gebruiken wanneer je maar wilt met een enkele klik. Daarnaast kunt u ook de prestaties van uw voorstellen bekijken. Besteed aandacht aan de merkaspecten door uw logo, merklettertype en kleuren op te nemen.

Geef uw voorstellen aangepaste domeinen, zodat ze eruitzien als een onderdeel van uw website, en voeg afbeeldingen en inhoud toe die u wenst. Volg uw prospects op het juiste moment op met toonaangevende analyses en directe meldingen. U kunt ook per e-mail meldingen ontvangen wanneer uw prospect uw voorstel opent, ondertekent, afdrukt of doorstuurt.

  Een pagina verwijderen in Word 2010

Prijs uw producten/diensten intelligent door tabellen te gebruiken en kies verschillende factureringsfuncties volgens uw vereisten, zoals:

 • Terugkerende kosten voor een afbetalingsitem of abonnement eenmaal per maand, kwartaal of jaar
 • Hoeveelheden voor meerdere items die u tegelijk in rekening brengt, zoals voor coachingsessies
 • Bolt-on voor up-selling, dwz door optionele items toe te voegen voor prospects

Voeg elektronische handtekeningen toe die juridisch bindend zijn over de hele wereld. Integreer betalingsproviders zoals PayPal, GoCardless en Stripe. U kunt ook uw favoriete app integreren voor een livechat zoals PureChat, Tawk, Drift of Crisp om de vragen en zorgen van uw klanten te beantwoorden.

Het is momenteel beschikbaar in meer dan 22 talen en ondersteunt zowel meerdere valuta’s als internationale belastingen.

Oefen ontsteking

Oefen ontsteking heeft alles wat je nodig hebt om geweldige voorstellen te maken en te stroomlijnen om je prospects sneller te sturen en de deal binnen te halen. Hiermee kunt u automatisch een volledig conforme opdrachtbrief en contracten bij uw voorstellen genereren.

U kunt uw openstaande voorstellen volgen, zodat uw team deze kan opvolgen, nieuwe meldingen in realtime kan ontvangen en actie kan ondernemen wanneer u nog tijd heeft. Practice Ignition vereenvoudigt het factureringsproces op basis van terugkerende services, 50/50 na voltooiing, vooraf na acceptatie of gewoon een offerte.

Neem digitale handtekeningen, vermijd creditcards of betaalpassen en laat uw klanten commentaar geven op het voorstel voor feedback. Zelfs nadat de omvang van je werk verandert, is het nodig om een ​​andere dienst toe te voegen of een andere wijziging aan te brengen; je hoeft niet opnieuw te beginnen. Maak een paar wijzigingen aan de bestaande voorstellen en u bent klaar.

Nieuwe voorstellen

Sluit de deal sneller en laat concurrenten achter door de verbluffende voorstelsjablonen te gebruiken door Nieuwe voorstellen. Alle sjablonen zijn 100% bewerkbaar om een ​​unieke look te creëren die uw klanten zouden bewonderen.

Ze bieden nauwkeurige analyses en inzichten met betrekking tot uw voorstellen, waarbij u de volledige interacties kunt zien, zoals de weergavetijd, bekeken pagina’s, het aantal keren dat elke pagina is bekeken, enz. Houd de verkoopprestaties bij op basis van het totale aantal verzonden voorstellen, hoeveel er zijn geaccepteerd en inkomsten uit hen; alles op één plek in een interactief dashboard.

Gebruik een editor voor slepen en neerzetten, ontvang waarschuwingen, hergebruik reeds ontworpen items of pas enkele wijzigingen aan. Voeg verschillende ontwerpelementen, prijstabellen, afbeeldingen en video’s, online handtekeningen, sectielijsten, enz. toe. Maak betere gesprekken mogelijk met opmerkingen en berichten en upload de vereiste documenten.

Met Fresh Proposals kunt u een nieuw subdomein instellen en de Email Composer Studio gebruiken om uw e-mailsjablonen te maken voor het verzenden van voorstellen, om ze te bedanken of om ze aan uw voorstel te herinneren. Stuur een beveiligde voorstellink die alleen uw klant kan bekijken.

Citaatroller

Citaatroller wordt mogelijk gemaakt door PandaDoc en biedt gebruiksvriendelijke en handige sjablonen voor voorstellen. Het automatiseert het hele proces via een gebruiksvriendelijke interface met veel functies en velden.

Kies gewoon uw gewenste sjabloon, vul de benodigde inhoud in en klik op “verzenden”. Het heeft ongeveer 36 sjablonen die u kunt gebruiken, van sectoren als boekhouding, bouw, sponsoring, wasserij, architectuur, online bijles, vastgoedbeheer en installatie van zonnepanelen tot marketing, webdesign en -ontwikkeling, en nog veel meer.

Template.net

Geef uw project een kickstart door hen een prachtig ontworpen voorstel te sturen dat is gemaakt van Template.net.

Ze hebben ongeveer 516 sjablonen, waaronder zowel gratis als betaalde die volledig bewerkbaar zijn, zodat je je creativiteit kunt laten zien en nieuwe deals mee naar huis kunt nemen.

Als u toegang wilt tot de betaalde sjablonen, kunt u kiezen voor:

 • Pro voor $ 8 / maand, of
 • Pro Plus voor $ 16/maand

Tips voor het aanpassen van uw voorstelsjabloon

Het vinden van een geweldig voorstelsjabloon, mijn vriend, is de eerste helft van de volledige klus. De volgende helft blijft over hoe je het aanpast om het uniek en toch boeiend te maken op basis van het projecttype.

Dus, hier zijn enkele tips die u kunt implementeren:

 • Welke tool u ook gebruikt, zorg ervoor dat uw potentiële klant het vanaf elke smartphone, computer of tablet kan bekijken en ondertekenen.
 • Vertel hen wat jou beter maakt dan je concurrenten. Schroom niet om uw ervaring, certificering, getuigenissen, portfolio, enz. te presenteren en deze intelligent te presenteren.
 • Let altijd op de consistentie van de branding met hetzelfde logo, dezelfde kleur en hetzelfde lettertype.
 • Zet uw prijsstelling in de vorm van een tabel, die het gemakkelijker maakt om te evalueren en te verwerken.
 • Maak nooit dingen onoverzichtelijk. Houd het overzichtelijk, maar vol met informatie op de juiste plaatsen.
 • Gebruik afbeeldingen en ontwerpelementen van hoge kwaliteit, plus leesbare lettertypen.
 • Houd de toon formeel maar gemoedelijk, want je hebt te maken met mensen, niet met robots… nog niet!

Conclusie

De concurrentie is hevig en u moet er alles aan doen om uw bedrijf op te laten vallen in de massa. Maak dus gebruik van de hierboven genoemde voorstelsjablonen om het proces van het ontwerpen van uw voorstel te vereenvoudigen en het een stijlvolle maar professionele uitstraling te geven.

Kies gewoon een sjabloon en begin met aanpassen. En vergeet niet de eSignature-oplossing te verkennen om de documenten elektronisch te ondertekenen.

gerelateerde berichten