Waar staat WDYM voor?

In de eenentwintigste eeuw draait alles om snelheid, mensen zijn gefocust om alles zo snel mogelijk te doen en nooit tijd te verspillen. Deze benadering is terug te vinden in alle aspecten van ons dagelijks leven, inclusief communicatie, zowel verbaal als via tekst.

Daarom zijn afkortingen zo populair geworden, een perfect voorbeeld hiervan is WDYM.

In het artikel van vandaag leggen we kort uit waar WDYM voor staat, en wanneer je het wel en niet kunt gebruiken.

Waar staat WDYM voor?

WDYM is een veel voorkomende afkorting die wordt gebruikt bij het chatten, en het staat voor Wat bedoel je?

  Mozilla Firefox altijd starten in de privénavigatiemodus

Het wordt gebruikt in gesprekken waarin u om meer details over een bepaald onderwerp vraagt, of wanneer de details die u al werden gepresenteerd in de eerste plaats niet duidelijk genoeg waren.

Het wordt meestal gebruikt op internet op sociale-mediaplatforms, forums of via telefoonchats, en is heel gewoon, vooral onder de jeugd van tegenwoordig.

Wat betekent WDYM, wanneer is het geschikt?

WDYM en WYM zijn vrijwel hetzelfde omdat ze dezelfde betekenis hebben, dus het gebruik van de een of de ander is gewoon een kwestie van persoonlijke voorkeuren.

Wanneer WDYM of WYM gebruiken?

Zowel WDYM als WYM worden meestal gebruikt tijdens snelle gesprekken, en aangezien ze geen profane woorden bevatten, kunnen ze op een veel grotere schaal worden gebruikt dan andere afkortingen zoals CTFU.

  Hoe weet u of iemand uw bericht op LinkedIn heeft gelezen

Dit betekent echter niet dat u het overal kunt gebruiken, aangezien werkomgevingen of mensen met wie een professionele relatie wordt verwacht, een van de weinige uitzonderingen zijn waar WDYM en WYM niet worden aanbevolen.

Voorbeeld (WDYM gebruiken)

Persoon 1: Ik heb zo’n honger dat ik wel een paard zou kunnen eten!

Persoon 2: WDYM?

Wanneer WDYM of WYM NIET gebruiken?

Afkortingen worden meestal afgekeurd in werkomgevingen, evenals in bepaalde sociale kringen, vooral waar de kans groot is dat mensen niet eens weten waar WDYM voor staat.

Als dat het geval is, is het aan te bevelen dat Wat bedoel je? in plaats daarvan moet worden gebruikt.

  De beste notitie-apps voor iPhone en iPad

Voorbeeld (NIET om WDYM te gebruiken)

Werkgever: Ik denk dat je ervaren genoeg bent om extra taken te krijgen.

Medewerker: WDYM?

WDYM betekenis (Conclusie)

Om een ​​lang verhaal kort te maken, WDYM maakt deel uit van het grote onofficiële woordenboek dat internet is en moet daar om sociale redenen worden bewaard.

Het is een uitdrukking die alleen dient om een ​​paar seconden te besparen voor de persoon die hem gebruikt, en mag daarom niet worden gebruikt tenzij dat nodig is.

Begrijpt u nu beter hoe u WDYM op de juiste manier gebruikt?

Laat het ons weten als je fan bent van onze reeks artikelen over internetjargon, en we houden je op de hoogte van de nieuwste en meest gebruikte afkortingen uit de online wereld.