Waar werd de Windows-aktetas eigenlijk voor gebruikt?

De Windows Briefcase werd geïntroduceerd in Windows 95 en was de Dropbox van zijn tijd. Het maakt nog steeds deel uit van Windows 7, maar is verouderd in Windows 8 en maakt geen deel meer uit van Windows 10.

De koffer ging helemaal over het synchroniseren van bestanden

Als je oud genoeg bent, heb je waarschijnlijk ooit een “Mijn Briefcase”-pictogram op het bureaublad van een pc gezien, zelfs als je de Windows Briefcase nog nooit hebt gebruikt.

De Windows Briefcase is ontworpen om het synchroniseren van bestanden gemakkelijker te maken in de dagen vóór solide internetverbindingen. U kunt het bijvoorbeeld gebruiken om essentiële bestanden van uw werkplek mee naar huis te nemen op een diskette. Of u kunt bestanden synchroniseren van het lokale netwerk van uw werkplek naar uw laptop voordat u de verbinding verbreekt.

Het ging niet alleen om het heen en weer kopiëren van bestanden, wat je gewoon kunt doen met kopiëren en plakken. De koffer was bedoeld om die bestanden gesynchroniseerd te houden. Als u de kopie van de bestanden in de koffer hebt bewerkt, kunt u ze vervolgens synchroniseren naar de oorspronkelijke locatie. Of, als u kopieën van sommige bestanden in de koffer had en de bestanden op de oorspronkelijke locatie zijn bijgewerkt, kunt u de koffer synchroniseren door de kopieën van de koffer bij te werken zodat ze overeenkomen met de originelen.

  De standaard aanmeldingsoptie wijzigen in Windows 10

Hoe de koffer werkte

Zo zou je de Briefcase hebben gebruikt:

Ten eerste berg je de koffer op op een apparaat dat met je mee reist. Als je bijvoorbeeld een laptop had, zou je de koffer overal op je laptop kunnen bewaren. Als je een desktop-pc had, zou je de koffer op een diskette kunnen plaatsen en die diskette mee naar huis kunnen nemen.

U kunt ofwel het My Briefcase-object van het bureaublad naar uw diskette verplaatsen of met de rechtermuisknop in een map klikken en Nieuw > Briefcase selecteren om een ​​nieuwe te maken.

Je sleept alle belangrijke bestanden die je mee wilt nemen naar de Briefcase. Als u bijvoorbeeld belangrijke documenten op de netwerkserver van uw werkplek had staan, kunt u deze naar de koffer op uw laptop slepen. Of, als u enkele bestanden op de desktop-pc van uw werkplek had die u gebruikte, kunt u ze naar de koffer op uw diskette slepen.

Je zou ook hele mappen naar de koffer kunnen slepen en Windows zou die mappen synchroniseren.

Nu kunt u uw laptop loskoppelen van het netwerk of de diskette verwijderen en naar een andere pc brengen. De koffer op de laptop of diskette bevatte kopieën van alle bestanden die je in de koffer stopte. U kunt ze offline bekijken en zelfs wijzigingen aanbrengen. Je hebt zojuist de koffer geopend en vervolgens de bestanden erin geopend.

Windows behandelde aktetassen als praktisch elke andere map. U kunt een bestand rechtstreeks vanuit de koffer openen en direct in de koffer opslaan.

  Hoe u uw e-mail kunt verbergen vanaf het inlogscherm in Windows 10

Later zou u weer aan het werk gaan en uw laptop aansluiten op het lokale netwerk van de werkplek of de diskette in de desktopcomputer plaatsen. Om wijzigingen te synchroniseren, opent u de werkmap en klikt u op de knop ‘Alles bijwerken’ op de werkbalk. Eventuele wijzigingen worden gesynchroniseerd. Als u bijvoorbeeld de bestanden in de koffer had bewerkt, zouden uw wijzigingen worden teruggesynchroniseerd naar de oorspronkelijke locaties van het bestand. Als de bestanden op het netwerk van uw werkplek waren gewijzigd, zouden de kopieën in uw koffer worden bijgewerkt.

U kunt ook de knop “Update Selected” gebruiken om slechts een paar bestanden bij te werken. En hoe je het ook deed, je zou worden gevraagd om te kiezen welke bestanden je wilde bijwerken, dus er waren geen fouten.

In tegenstelling tot Dropbox kon je met de koffer geen bestanden op verschillende pc’s synchroniseren. De inhoud van een koffer kon maar met één locatie worden gesynchroniseerd – dat is alles. Dus terwijl u niet op uw werkplek was, was het de bedoeling om alleen te werken met de bestanden die in de koffer zijn opgeslagen en ze niet uit de koffer te slepen of ergens anders te proberen te synchroniseren.

Wat is er met de koffer gebeurd?

De Windows Briefcase was geweldig toen het werd geïntroduceerd in Windows 95, maar het werd steeds minder belangrijk naarmate de tijd verstreek. Desondanks maakte de Briefcase nog steeds deel uit van Windows XP, Windows Vista en Windows 7. Het werd als “verouderd” beschouwd in Windows 8. De Windows Briefcase was uitgeschakeld in de oorspronkelijke versie van Windows 10 en kon alleen worden ingeschakeld met een verborgen register instelling. Het werd volledig verwijderd met de release van de Creators Update.

  9 manieren om PowerShell te openen in Windows 10

Uiteindelijk is de Briefcase dankzij internet veel minder belangrijk geworden. Met vrijwel overal toegang tot snelle internetverbinding, is het meestal niet nodig om offline kopieën van bestanden te bewaren en te synchroniseren. Zelfs als u netwerkbestandsshares nodig hebt, kunt u via een VPN overal verbinding maken met het netwerk van uw werkplek.

De Briefcase is ook volledig vervangen door diensten als Dropbox, Microsoft OneDrive en Google Drive. Net als de Windows Briefcase synchroniseren deze services kopieën van uw bestanden tussen uw computers. Dus zelfs als u offline bent, kunt u offline toegang hebben tot uw bestanden, en ze worden gesynchroniseerd wanneer u weer online gaat.

In tegenstelling tot een koffer, kunt u met deze services bestanden synchroniseren met meerdere verschillende computers. Alle synchronisatie gebeurt ook automatisch. U hoeft niet op de knop “Alles bijwerken” te klikken om handmatig wijzigingen toe te passen. De Windows Briefcase is nu ouderwets.