Waar zijn de Admin Tools voor Office 365?

Voor de meeste mensen is Microsoft Office 365 een heleboel toepassingen zoals Outlook, Word, Excel, enz. Maar als u uw eigen domein heeft, kunt u ook uw gebruikers, groepen, beleid en meer beheren. Laten we kijken.

We hebben alle apps besproken die bij Office 365 worden geleverd, maar het is veel meer dan alleen een reeks discrete productiviteitstoepassingen. Het is ook een bedrijfsbeheersysteem dat allerlei tools bevat, zoals Azure Active Directory, gebruiksrapporten en een hele reeks beveiligingstools waar de meeste mensen niets vanaf weten. Deze tools staan ​​in het Admin Center, dat (voor de meeste gebruikers) beschikbaar zal zijn als u een domein heeft (bijv. AcmeRockets.com) en Microsoft de e-mail voor dat domein levert (bijv. [email protected]com).

  Hoe maak je een stroomdiagram in PowerPoint

Voor persoonlijke gebruikers is de meest voorkomende manier waarop dit gebeurt, als u een domein koopt van een registrar/host zoals GoDaddy of 1&1 en ze bieden door Office 365 gehoste e-mail als onderdeel van het pakket.

U moet inloggen op het Office 365-account dat uw gehoste e-mail bevat om de Admin-optie te zien. De aanmeldingspagina kan soms een beetje moeilijk te vinden zijn, omdat deze vaak op de site van uw domeinhost staat, niet op de hoofdsite van Microsoft. Als u probeert in te loggen op Office.com, is het meestal slim genoeg om te weten waar uw domein is geregistreerd en u door te verwijzen naar de juiste inlogpagina. Maar als u het niet kunt vinden, neem dan contact op met uw domeinhost en zij zullen u helpen.

  Meerdere Google Drive- en Google Foto's-accounts samenvoegen

Nadat u bent ingelogd, kunt u de Admin-optie zien in de lijst met apps op de hoofdpagina van Office 365 en ook in het app-opstartprogramma dat beschikbaar is vanaf de negen stippen.

Klik op de Admin-app en u wordt naar het Admin Center gebracht, waar u aan de linkerkant een menu met opties ziet.

Deze bevatten de tools voor het beheren van uw domein. Bepaalde gebieden hebben hun eigen afzonderlijke consoles, die u kunt vinden door het knooppunt ‘Beheercentra’ uit te breiden.

Elk van deze Admin centers opent een nieuwe reeks opties, zoals het Security & Compliance Center.

  Hoe versiecontrole voor Gnome-extensies uit te schakelen

Afhankelijk van waar je in geïnteresseerd bent, kan het Beheercentrum je maanden bezig houden. Azure Active Directory bevat bijvoorbeeld tientallen opties, waarvan er vele weken in beslag zouden nemen om ze alleen te leren en te begrijpen. Daarom is Azure/O365-beheer in veel organisaties een vak op zich. Omdat het Beheercentrum zo groot is, gaan we er op dit moment niet veel verder op in, maar de komende weken zullen we u enkele van de belangrijkste functies laten zien en wat u ermee kunt doen.