Waarden sorteren in Microsoft Excel

Excel heeft de functies “Sorteren van A naar Z” en “Sorteren van Z naar A” waarmee u waarden alfabetisch of numeriek kunt sorteren, en een functie “Aangepaste sortering” waarmee u kunt sorteren op basis van meerdere criteria. Hier leest u hoe u ze kunt gebruiken.

Laten we een voorbeeld bekijken

In dit voorbeeld hebben we negen chemische elementen uit het periodiek systeem gekozen en zullen we de gegevens sorteren op basis van de celinhoud met behulp van de functie “Sorteren van A tot Z” en de functie “Aangepast sorteren”.

De vervolgkeuzelijst “Sorteren en filteren” bevindt zich uiterst rechts op het tabblad “Start”.

Sorteren en filteren” width=”425″ height=”148″ onload=”pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);” onerror=”this.onerror=null;pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”>

In de vervolgkeuzelijst staan ​​verschillende functies vermeld, maar we concentreren ons op de eerste drie.

< p>

Hier zijn onze voorbeeldgegevens, ontleend aan het periodiek systeem. Elk “element” heeft informatie die er uniek voor is, zoals het “symbool” en het “atoomnummer”. Maar elk element behoort ook tot andere categorieën, zoals zijn “Fase bij STP” (dwz of het een vaste stof, vloeistof of gas is in een kamer bij standaardtemperatuur en -druk) en zijn “Elementcategorie” op de periodetafel.

Laten we eenvoudig beginnen en de gegevens sorteren op de kolom “Atomic Number”. Begin met het selecteren van de kolom (u kunt de koprij opnemen als uw gegevens er een hebben).

Navigeer nu naar de vervolgkeuzelijst “Sorteren en filteren” en selecteer de eerste of tweede optie. In dit voorbeeld sorteren we van de laagste naar de hoogste numerieke waarde met behulp van de functie “Sorteren van A tot Z”.

  Annoteer bijlagen voor Gmail Hiermee kunt u opmerkingen toevoegen en op bestanden tekenen [Chrome]

Er verschijnt een vak “Sorteerwaarschuwing” als er andere kolommen met gegevens zijn waarvan Excel denkt dat u deze in uw sortering wilt opnemen. Laten we eerst de resultaten bekijken van de optie “Doorgaan met de huidige selectie”. Klik op die optie en druk op de knop “Sorteren”.

U kunt zien dat de kolom “Atomic Number” van laag naar hoog is gesorteerd, maar dat de bijbehorende informatie in de andere kolommen niet is gewijzigd. Dit kan problematisch zijn als u alle kolommen wilt sorteren. Dus, voordat je verder gaat, kijk naar enkele rijen om te zien of ze logisch zijn. In dit geval is het duidelijk dat de andere kolommen niet zijn gesorteerd omdat waterstof, het element met het laagste “atoomnummer”, wordt weergegeven met het “atoomnummer” van lood.

Laten we nu de andere optie proberen om te zien hoe het werkt. Selecteer de optie “De selectie uitbreiden” en klik op de knop “Sorteren”.

U kunt zien dat de gegevens in de kolom “Atomic Number” zijn gesorteerd en dat de gegevens in de andere rijen deze hebben gevolgd. (U kunt ook gewoon alle gegevens markeren en Excel zal geen vak “Sorteerwaarschuwing” weergeven.)

  Met tweetballon kun je tijdlijnen als een overlay op je startscherm bekijken

Laten we nu eens kijken hoe we de functie “Aangepast sorteren” kunnen gebruiken om de gegevens op verschillende kolommen tegelijk te sorteren.

Selecteer alle gegevens, voeg de koprij toe als uw gegevens er een hebben.

Navigeer nu naar de vervolgkeuzelijst “Sorteren en filteren” en selecteer de opdracht “Aangepast sorteren”.

Dit opent het venster Sorteren.

We sorteren onze gegevens eerst door de kolom “Fase bij STP” te gebruiken, zodat alle gassen hoger op de lijst verschijnen dan de vaste stoffen. Selecteer de kolom “Fase bij STP”.

Druk nu op de knop “Niveau toevoegen”.

Er verschijnt een nieuw niveau. Merk op dat het niveau “Dan door” zegt. Dit betekent dat het de tweede kolom is die wordt gebruikt om de gegevens te sorteren. We zullen de “Element Categorie” als het tweede niveau kiezen, zodat de gassen worden gesorteerd op hun categorie en edelgassen hoger op de lijst verschijnen dan de reactieve gassen. Selecteer de kolom “Elementcategorie”.

Merk op dat er andere opties zijn. Laten we eens kijken naar de vervolgkeuzemenu’s ‘Sorteren op’. Er zijn verschillende opties, maar we zullen de optie “Celwaarden” gebruiken.

Voeg nog een niveau toe door nogmaals op de knop “Niveau toevoegen” te drukken.

Selecteer de kolom “Element”. Dit betekent dat de “Element”-waarden in elke “Elementcategorie” alfabetisch worden gesorteerd, zodat het edelgas Argon vóór het andere edelgas, Neon, komt.

  Beste RAM voor Ryzen-CPU's (Koopgids) in 2021

Laten we eens kijken naar de vervolgkeuzelijst “Bestelling”. Er zijn een paar opties, maar voor dit voorbeeld kiezen we de standaard “A tot Z” sorteervolgorde.

U kunt zoveel niveaus toevoegen als in het vak “Sorteren” passen. Als u klaar bent, klikt u op de knop “OK”.

De gegevens zijn succesvol gesorteerd. De sorteervolgorde was eerst op ‘Fase bij STP’, vervolgens op ‘Elementcategorie’ en vervolgens op ‘Element’. U kunt zien dat de kolom “Fase bij STP” alfabetisch is gesorteerd en dat binnen elk type “Fase bij STP” de waarden voor “Elementcategorie” alfabetisch worden gesorteerd. En ten slotte worden de “Element” -waarden alfabetisch gesorteerd binnen elk type “Elementcategorie”.

Opmerking: Zorg ervoor dat u alle kolommen selecteert die u nodig hebt bij het voorbereiden van het sorteren van uw gegevens. Excel waarschuwt u niet dat u kolommen over het hoofd ziet wanneer u de functie “Aangepaste sortering” gebruikt.