Waarom bedient uw tv uw led-verlichting op afstand?

Heb je een nieuw paar LED-lampen gekocht en was je verrast om te zien dat je ze kunt bedienen met de afstandsbediening van je tv? We zijn hier om uw zorgen weg te nemen en u te laten begrijpen waarom uw tv-afstandsbediening uw led-verlichting bedient en hoe u kunt voorkomen dat led-verlichting de tv op deze manier stoort. Er zijn voldoende manieren om signalen op afstand te blokkeren, die we verder in het artikel zullen bespreken. Ook leert u hoe u LED-verlichting kunt synchroniseren met de controller.

Waarom bedient uw tv uw led-verlichting op afstand?

Waarom de afstandsbediening van uw tv uw led-verlichting bedient, komt u verderop in dit artikel te weten. Blijf lezen om er meer over te weten te komen.

Hoe kunt u LED-verlichting synchroniseren met een controller?

Het synchroniseren van een LED-lamp met een afstandsbediening is nogal een ontmoedigende taak. Om LED-verlichting met de controller te synchroniseren, hebt u de volgende dingen nodig:

 • LED-strip/tape (1)
 • Ontvanger (2)
 • LED-driver (1; 24 volt/30 watt; 12 ingangen)
 • Aansluitkabels driver (2)
 • LED-afstandsbediening (1)

Volg het onderstaande proces zorgvuldig om LED-verlichting met succes te synchroniseren met de controller:

Stap 1: Eerste verbindingen

1. Sluit uw ontvanger aan op de beschikbare poort van de LED-driver.

2. Sluit het ene uiteinde van de aansluitkabel aan op een andere ontvanger.

3. Sluit nu het andere uiteinde van de aansluitkabel aan op de flexibele ledstrip.

Stap 2: afstandsbediening synchroniseren

1. Verwijder de plastic kap van de afstandsbediening.

2. Houd de knop bovenop de eerste ontvanger ingedrukt totdat deze blauw wordt.

3. Houd nu de AAN/UIT-knop op de afstandsbediening ingedrukt totdat het blauwe lampje op de ontvanger knippert.

4. Herhaal stap 2 en 3 met de tweede ontvanger om deze te synchroniseren.

  Te lang, extensie voor Chrome niet gelezen, vat lange artikelen samen

5. Herhaal stap 2 en 3 nogmaals met de eerste ontvanger om een ​​hoofdontvanger te maken en de hele synchronisatie te regelen.

Als je wilt weten waarom de afstandsbediening van je tv je led-verlichting bedient, lees dan verder voor meer informatie.

Waarom verandert uw afstandsbediening uw LED-verlichting?

Het is vrij eenvoudig om de reden te weten waarom uw tv-afstandsbediening uw LED-verlichting bedient als u eenmaal de technologie begrijpt die erin wordt gebruikt. De technologie die wordt gebruikt om signalen van uw afstandsbediening naar uw tv te verzenden, staat bekend als infraroodlicht. Fabrikanten van afstandsbedieningen en tv gebruiken meestal verschillende protocollen in elk van hun modellen. Lokale fabrikanten negeren echter vaak de noodzaak van een uniek protocol en gebruiken de bestaande om kosten te besparen. Daarom wordt het signaal dat door uw tv moet worden ontvangen, ook alleen door de LED-lampjes ontvangen. Dit wordt vervelend als je tv en led-verlichting te dicht bij elkaar staan.

Hoe een RGB LED-lichtafstandsbediening resetten?

Als een van de knoppen op de afstandsbediening van uw LED-verlichting niet goed werkt, kan een reset u helpen deze te herstellen. Volg het onderstaande stapsgewijze proces om uw afstandsbediening hard te resetten:

1. Zoek naar de resetknop op de afstandsbediening van uw LED-verlichting. Het moet eruit zien als een klein gaatje.

2. Pak een paperclip of een naald en steek deze in het gaatje om op de resetknop te drukken.

3. Houd de resetknop ongeveer 3 seconden ingedrukt.

Dit zou je afstandsbediening moeten resetten. Je kunt het testen op je lampen zodra het is gereset.

Kun je verschillende afstandsbedieningen gebruiken voor LED-verlichting?

Ja, zolang de LED-verlichting van lage kwaliteit is. Hoogwaardige LED’s hebben echter goed ontwikkelde protocollen, waardoor je er geen willekeurige afstandsbediening mee kunt gebruiken.

Waarom werken uw nieuwe LED-verlichting niet?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u met dit probleem wordt geconfronteerd:

 • Het kan te wijten zijn aan de verknalde voeding. Overbelasting veroorzaakt ongewenst flikkeren van lichten en onderbelasting veroorzaakt lage helderheid.
 • Het circuitontwerp is niet in orde.
 • LED-lampen van lage kwaliteit worden meestal met minimale aandacht vervaardigd, wat kan leiden tot een grotere kans op defecten.

 • Aangesloten draden zijn beschadigd.
 • Uw LED-lamp is mogelijk aangesloten met een verlengsnoer, wat soms leidt tot een abnormale stroomtoevoer naar het product.

Waarom kunnen uw LED-striplampen zelf van kleur veranderen?

Hoewel LED’s geweldig zijn om een ​​geweldige sfeer voor jezelf te creëren, wordt het irritant wanneer ze niet goed werken en vanzelf van kleur veranderen. Hier is een lijst met redenen waarom ze zelf van kleur kunnen veranderen:

 • Oververhitting door een abnormale voeding kan problemen veroorzaken.

 • Spanningsschommelingen kunnen soms tot defecten leiden.

 • De lamp is niet correct aangesloten op de voeding.
 • De afstandsbediening van de LED-lamp is mogelijk defect.
 • Er is mogelijk een fout in de ingebouwde softwareprogrammering.

Waarom kunnen uw LED-verlichting vanzelf aangaan?

Bezorgd over waarom uw lichten automatisch aan gaan? Maak je geen zorgen; het is zeker geen geest. Geesten hebben er tenslotte een hekel aan om aan enig licht blootgesteld te worden, toch? Bekijk hieronder de oorzaken:

 • Stroomverontwaardiging of fluctuaties zouden een reden kunnen zijn.

 • De aanwezigheid van aanwezigheidssensoren kan tot storingsmeldingen leiden.
 • De lampen zijn defect vanwege beschadigde bedrading.
 • Er is mogelijk een probleem met de stroombron.
 • De defecte afstandsbediening doet mogelijk zelf de lichten aan.

Verpesten LED-verlichting uw tv?

Ja, LED-verlichting kan interfereren met tv-signalen en uw algehele ervaring verpesten. Dit gebeurt door de elektromagnetische energie die vrijkomt bij de LED’s.

Wat veroorzaakt interferentie met de afstandsbediening?

Waarom bedient uw tv uw led-verlichting op afstand? Interferentie met afstandsbediening vindt plaats om de volgende redenen:

 • Desensibilisatie van de infraroodsensor leidt tot problemen bij het ontvangen of verzenden van signalen. De sensor kan ongevoelig worden gemaakt door omgevingslicht of zonlicht.

 • Er worden meerdere afstandsbedieningen tegelijk gebruikt. Sommige afstandsbedieningen hebben dezelfde protocollen en codes, wat tot interferentie leidt.

Hoe kunt u externe signalen blokkeren?

Als u manieren vindt om signalen op afstand te blokkeren, eindigt uw zoekopdracht hier. We hebben hieronder een stapsgewijs proces gegeven voor het blokkeren van signalen van op afstand:

1. Zoek de infraroodsensor op de afstandsbediening of het ontvangende apparaat. De sensor bevindt zich onder een doorzichtig plastic omhulsel.

2. Dek de sensor af met isolatietape. Zorg ervoor dat het perfect is geplaatst.

3. Breng een laag nagellak aan op de bekleding.

Nagellak is een krachtige infraroodlichtblokker. Het zorgt ervoor dat signalen onder geen enkele omstandigheid worden verzonden of ontvangen.

Hoe kunt u de interferentie van uw tv op afstand stoppen?

Als de interferentie van de afstandsbediening van uw tv te veel is en u deze wilt stoppen, probeer dan de verschillende onderstaande methoden:

Optie I: basistips

U kunt tape en nagellak gebruiken om de infraroodsensor op het ontvangende apparaat te bedekken of de afstandsbediening om de overdracht van signalen te stoppen. Zoek de IR-sensor (infrarood) op de afstandsbediening/het ontvangende apparaat. De sensor bevindt zich onder een doorzichtig plastic omhulsel.

 • Leg een stuk isolatietape op de sensor en plaats het precies.
 • Breng nagellak over de tape aan om signalen volledig te blokkeren.

Optie II: apps voor mobiele afstandsbediening

Het downloaden van apps voor de afstandsbediening van de tv is een geweldig alternatief voor de originele afstandsbediening en kan IR-interferentie helpen elimineren. Deze zijn handig omdat ze geen IR-technologie zullen gebruiken. In plaats daarvan communiceren ze via wifi. Sommige bedrijven hebben apps op afstand, zoals: LG TV-afstandsbediening en Vizio SmartCast (Android/iOS).

Optie III: vermijd TL-verlichting en direct zonlicht

Omdat omgevingslicht en direct zonlicht kunnen leiden tot desensibilisatie van de infraroodsensor, is het belangrijk om de afstandsbediening niet te gebruiken in de aanwezigheid van een van deze.

Hoe kunt u voorkomen dat LED-verlichting uw tv stoort?

LED-lampen vangen vaak de signalen van de afstandsbediening van je tv op, wat je algehele ervaring kan verpesten. Om te voorkomen dat LED-lampen de tv storen, volgt u daarom de hierboven genoemde trucs om interferentie te voorkomen.

Interfereren LED-verlichting met wifi?

Nee, uw LED-lampen kunnen uw wifi niet storen, omdat de frequentie waarmee ze werken aanzienlijk verschilt. Ook is het elektromagnetische veld dat door de leds wordt gegenereerd niet sterk genoeg om de wifi-signalen te verstoren.

***

We hopen dat deze gids nuttig was en dat je het antwoord hebt kunnen vinden op de vraag waarom de afstandsbediening van je tv je led-verlichting bedient en hoe je kunt voorkomen dat led-lampen de tv storen. U kunt ons vragen of suggesties laten weten over elk ander onderwerp waarover u wilt dat wij een artikel maken. Zet ze in de comments hieronder zodat we het weten.

gerelateerde berichten