Waarom is iPhone beter dan Android?

Of iPhone beter is dan Android of vice versa zal altijd een twistpunt zijn. Beter is natuurlijk een relatief begrip. Hoewel het bijvoorbeeld algemeen wordt aanvaard dat iPhones eenvoudiger te gebruiken zijn dan Android-apparaten, lijkt dat niet zo als je voor het eerst naar een iPhone kijkt als je Android al een tijdje gebruikt. U zou moeten overwegen een iPhone te kopen om de onderstaande redenen. Ook bespreken we in dit artikel welke telefoon gebruiksvriendelijker is iPhone of Android. En we hebben ook de vergelijking tussen iPhone en Android-camera’s getoond. Dus, lees verder!

Is iPhone beter dan Android?

Wanneer je een nieuwe telefoon koopt, kies je uit slechts twee opties iOS- of Android-apparaten. Dit zijn de redenen waarom u voor iPhone in plaats van Android zou moeten gaan:

1. Gemakkelijk te gebruiken

Afbeelding van Pexels via Pixabay

Het eerste ongelooflijke voordeel dat ze hebben ten opzichte van Android-gsm’s, is het feit dat de iPhone superieur is aan Android en wordt beschouwd als heel eenvoudig. De look en feel van iOS is niet veranderd, ook al heeft Apple in de loop der jaren enkele vorderingen gemaakt, zoals Control Center. Hierdoor heeft de iPhone een voordeel ten opzichte van Android omdat hij op dezelfde manier blijft werken als in het verleden.

De basisfuncties van het Android-besturingssysteem zijn veel gecompliceerder en verwarrender dan die van het iOS-systeem, ondanks het feit dat een Android-telefoon op verschillende manieren kan worden aangepast en gewijzigd. De iPhone is uw beste optie als u een betrouwbare smartphone wilt die eenvoudig te gebruiken is.

2. Sneller

Als het gaat om geheugenbeheer, is iOS aanzienlijk effectiever dan Android. Omdat de twee besturingssystemen fundamenteel verschillen in hun ontwerp, kan een iPhone 6 met slechts 1 GB RAM gemakkelijk beter presteren dan een Android-telefoon met 3 GB RAM. Op Android-apparaten wordt een proces uitgevoerd dat bekend staat als ‘garbage collection’. Hiervoor is meer batterijduur en geheugen nodig. Android-apps gebruiken Java-runtime, wat in dit geval de oorzaak is. De iOS is echter vanaf de grond opgebouwd om geheugenefficiënt te zijn en dit soort afvalinzameling te voorkomen. Als gevolg hiervan gebruikt de iPhone minder geheugen om sneller te werken en heeft hij een vergelijkbare batterijduur als veel Android-telefoons met batterijen die veel groter zijn.

3. Beveiliging

Hoewel Android-telefoons ook verbeteren op het gebied van beveiliging, nemen iPhones nog steeds het voortouw op dit gebied en dit is de belangrijkste reden waarom iPhone beter is dan Android. Met Touch ID en Face ID op de iPhone heeft Apple altijd de hoogste prioriteit gegeven aan de veiligheid van de consument. Apple heeft een voordeel ten opzichte van Android vanwege de strikte regelgeving die het oplegt aan apps en de snelle distributie van updates over een groter aantal apparaten. U kunt zich veilig voelen in de wetenschap dat uw persoonlijke gegevens door niemand worden opgeslagen of gelezen, omdat Apple gegevens versleutelt in iMessage en zijn andere apps.

Met name uit de App Store pikken Android-telefoons virussen en malware op. Hoewel de Apple App Store minder apps heeft dan de Play Store voor Android-apparaten, is dit niet het meest cruciale aspect van de App Store. Apple is uiterst kieskeurig en voorzichtig over welke app-ontwikkelaars toegang krijgen tot het zogenaamde Apple-ecosysteem, een netwerk van hardware, software en ontwikkelaars. Schadelijke apps zullen nooit beschikbaar zijn in de App Store.

4. Apple Betalen

Met deze functie kunnen mensen gemakkelijker de NFC-chip gebruiken die in hun iOS-apparaten is ingebouwd om goederen en diensten te betalen met hun iPhones in fysieke winkels. Op apparaten met iOS 10 of macOS Sierra of nieuwer is de Apple-betaalfunctie ook online beschikbaar en kunnen gebruikers met één tik aankopen doen in apps waarin de Apple-betaal-API is geïntegreerd. De iPhone 6 en nieuwer, iPad mini 3 en nieuwer, iPad Air 2 en nieuwer, iPad Pro-modellen en Macs met Touch ID behoren tot de apparaten die ondersteuning bieden Apple Betalen in iOS-apps of op internet.

In veel landen is Google Pay niet beschikbaar. Dus als je op zoek bent naar een simpele en makkelijke mobiele betaalmethode, dan is een iPhone de ultieme keuze.

5. Delen met gezin

Gezinnen kunnen inhoud, aankopen en opslag op meerdere iOS-apparaten en een Apple ID-account veel gemakkelijker delen dankzij de functie die bekend staat als Family Sharing. Maximaal zes gezinsleden kunnen agenda’s, herinneringen en fotoalbums delen en gezamenlijk films, muziek of apps kopen. Deze functie is een andere factor waarom iPhone beter is dan Android. U zult opgelucht zijn te horen dat er geen enkel risico is dat kinderen aanstootgevende of dure apps downloaden, omdat ouders door delen met het gezin de apps van hun kinderen kunnen goedkeuren.

  Ultieme gids om uw Android-telefoon altijd op optimale snelheid te houden

6. Het ecosysteem van Apple

Het is een uitdaging om het Apple-ecosysteem te overtreffen. De Mac, AirPods, iPad, Apple Watch, HomePods en Apple TV bieden allemaal een soort van nuttige integratie bij gebruik met een iPhone die een aantal taken vergemakkelijkt en vereenvoudigt. Geen enkel ander bedrijf of ecosysteem heeft nog het vermogen van Apple kunnen evenaren om zijn producten van eigen bodem naadloos te integreren.

De manier waarop ze samenwerken en de muur die ze rond deze familieproducten hebben opgetrokken, geven het Apple-ecosysteem een ​​duidelijk voordeel ten opzichte van andere bedrijven die vergelijkbare producten produceren. De hoogtechnologische software die ze met elkaar verbindt, zoals iCloud, Airplay, Airdrop, Handoff en Continuity, maakt Apple-producten onderscheidend.

7. Efficiënt batterijgebruik met minder geproduceerde warmte

Foto door PhotoMIX Company op Pexels

Zelfs bij langdurig gebruik produceren iPhones minder warmte, zoals elke fervente fan zal beamen. Dit is te wijten aan het feit dat iPhone-batterijen veel efficiënter zijn en minder warmte produceren dan die van andere besturingssystemen. Als gevolg van de superieure RAM-efficiëntie van het iOS-besturingssysteem van Apple in vergelijking met het verouderde Android-besturingssysteem van Google, heeft het minder RAM nodig, wat betekent dat er minder RAM stroom uit de batterij moet halen, wat resulteert in minder warmteproductie.

8. Gaming-krachtpatser

Onze smartphones functioneren nu als draagbare gameconsoles dankzij de vooruitgang van de technologie. Door PlayStations en 3D te verdrijven, zorgde iOS voor een revolutie in de gamingsector. Het is voor Apple Arcade mogelijk om games uit te brengen met graphics die zijn gemodelleerd naar PlayStation dankzij hardware- en software-integratie van Apple. Dit is een van de belangrijkste factoren waarom iPhone beter is dan Android.

9. Toegankelijkheidsfuncties

iPhone biedt speciale toegankelijkheidsfuncties die veel gebruikers nodig hebben. Er zijn talloze slechtziende gebruikers, gebruikers met een visuele beperking en gebruikers met minder nauwkeurige motorische functies. De vele toegankelijkheidsfuncties op de iPhone worden over het algemeen door deze mensen geadoreerd. Deze functies worden niet door veel Android-telefoons aangeboden en daarom is iPhone beter dan Android.

10. Nauwkeurige update

Een van de dingen die iOS beter doet dan Android, is het updaten van software. Als uw iOS-apparaat in aanmerking komt voor de meest recente update, wordt deze gedownload zodra deze beschikbaar is. Voor oudere apparaten die moeite hebben om meer resource-intensieve iOS-versies te verwerken, is dit misschien geen goed nieuws. Dat is echter een ander onderwerp en alleen iets om je zorgen over te maken als je een aanzienlijk ouder Apple-apparaat bezit.

11. Superieure klantenondersteuning

Qua techniek Klantenservice, Apple staat aan de top en dit is een van de redenen waarom iPhone beter is dan Android. AppleCare is prijzig, maar het indienen van een claim voor een iOS-apparaat is een koud kunstje. Je kunt een Apple Store vaak binnen een uur verlaten met een gloednieuw apparaat als er een in de buurt is.

Of je nu van ze houdt of ze veracht, de winkellocaties van Apple Stores hebben een kenmerkende stijl die veel andere winkels hebben geprobeerd te imiteren. Er is een aanzienlijk personeelsbestand beschikbaar om u te helpen bij elke aankoop of elk probleem. Er zijn zelfs gratis lessen beschikbaar om mensen te leren hoe ze Apple-producten moeten gebruiken.

Hoewel er geen perfect merk is, verslaat het hebben van een iOS-telefoon of -tablet de concurrentie als er ooit een probleem is. U hoeft niet te maken te hebben met vervoerders, vreemde telefoonnummers van de klantenservice te zoeken, online formulieren in te vullen, faxen te verzenden, te wachten op een reparatie of vervanging terwijl u lang in de wacht moet staan ​​om met een robot te praten, of faxen te verzenden. Bezoek gewoon uw lokale Apple Store om hun gerenommeerde klantenservice te ervaren.

12. Geen bloatware

U zult geen vooraf geïnstalleerde bloatware op uw iPhone vinden wanneer u deze voor het eerst inschakelt, ongeacht hoe, waar of welke iPhone u koopt. Dit betekent dat er geen ongeautoriseerde stroom- of datum-overhevelende apps zijn die het proces vanaf het begin saboteren. Het kan echter worden geleverd met een paar extra apps zoals Aandelen en andere, maar u kunt ze eenvoudig verwijderen.

Omdat er zoveel telefoonfabrikanten Android-apparaten produceren, is dit een van de belangrijkste problemen met Android-telefoons. In sommige situaties kunt u tientallen of meer apps ontdekken die u eigenlijk niet nodig hebt of wilt hebben. En het ergste is dat het merendeel van deze bloatware niet kan worden verwijderd.

13. Apple CarPlay

Je kunt gebruiken CarPlay als je een iPhone hebt. In vergelijking met Android Auto heeft CarPlay veel overzichtelijker pictogrammen en u kunt ze opnieuw ordenen om uw favoriete app gemakkelijker toegankelijk te maken. De ervaring is veel strategischer, sommige dingen zijn verplaatst en het werkt op dezelfde manier als iOS op een telefoon of tablet. Bovendien is Apple CarPlay functioneler, gebruiksvriendelijker en ziet het er beter uit dankzij Siri. Deze factor van iPhone is een van de redenen waarom iPhone beter is dan Android.

14. Krijgt als eerste de beste app

Foto door Brett Jordan op Pexels

De makers van de beste apps van de hoogste kwaliteit blijven Apple ondersteunen. De meeste apps worden ook in de Apple App Store gelanceerd, en dat doen ze veel eerder dan in de Google Play Store op Android-apparaten. Dit was het geval met enkele van de meest populaire apps van de afgelopen jaren, waaronder Super Mario Run en Snapchat.

  Hoe ADB-apparaat ongeautoriseerd bericht op Android te repareren

Het is mogelijk dat sommige apps voor Android-telefoons nooit worden uitgebracht. Omdat er zo veel van zijn en zo veel verschillende functies van de telefoons waarmee bij de ontwikkeling rekening moet worden gehouden, is het voor app-ontwikkelaars moeilijker om games en apps voor Android-telefoons te maken. Deze factor is nog een reden waarom iPhone beter is dan Android.

15. Doorverkoopwaarde

Elke keer dat er een nieuwe smartphone wordt uitgebracht, upgraden mensen vaak hun bestaande modellen. Sommige mensen willen hun oude telefoons inruilen voor nieuwe. Een iPhone heeft altijd een hogere inruilwaarde dan een Android-telefoon, ongeacht de leeftijd en daarom is iPhone beter dan Android. De reden hiervoor is dat iPhones zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, wat aanzienlijk bijdraagt ​​aan hun vermogen om hun waarde in de loop van de tijd te behouden. Aangezien er maar één fabrikant is en nieuwe, betere telefoons niet zo vaak worden uitgebracht als Android-telefoons. Apple Phones blijven voor langere tijd vlaggenschipmodellen en actueel.

16. Apple AirTags

Bluetooth-trackers zijn een andere functie die iOS beter beheerst dan Android. Deze kleine apparaten hebben tracking- en locatiemogelijkheden. Het is je misschien opgevallen dat Samsung, Tile en andere bedrijven Bluetooth-trackers uitbrengen die opmerkelijk veel op elkaar lijken, maar Apple heeft iets dat geen van zijn rivalen kan evenaren. Waar u ook gaat, het netwerk van apparaten van Apple heeft een veel grotere dekking.

Apple AirTags kunnen ook naadloos worden geïntegreerd met iOS. Het is in de eerste plaats een systeemfunctie en vereist geen extra downloads of apps. Het is snel en eenvoudig in te stellen en het enige wat u hoeft te doen om het te laten werken, is door er met uw iPhone op te tikken. Het beste van AirTags is dat het misschien iets meer kost dan de concurrentie, en ook het verschil is niet significant, maar het wordt toch een veel beter product. Deze factor is nog een reden waarom iPhone beter is dan Android.

Welke telefoon is gebruiksvriendelijker iPhone of Android?

Zowel iPhones als Androids zijn ongelooflijk eenvoudig te gebruiken. Maar welke telefoon is gebruiksvriendelijker iPhone of Android? Hoewel veel mensen denken dat Android meer aanpasbaar is, heeft Apple het onlangs ingehaald. Het Control Center, het widgetmenu en zelfs de achtergrond kunnen allemaal worden aangepast door iPhone-gebruikers. Hoewel Android al langer bestaat, hebben iPhones nog steeds meer aanpassingsmogelijkheden zonder dat je het apparaat hoeft te jailbreaken of rooten.

Het besturingssysteem is waar de belangrijkste verschillen van deze twee telefoons liggen. iPhones zijn gemakkelijker aan te passen dan Android-telefoons, waarvan wordt gedacht dat ze meer aanpasbaar zijn. Als het gaat om eenvoudige taken zoals het opslaan van contactgegevens, is het Apple-besturingssysteem gebruiksvriendelijker. Het voorkeursplatform voor ontwikkelaars is Apple. Veel apps gebruiken de App Store van Apple als lanceerplatform en komen eerder uit dan op de Android-markt.

Zo heb je een idee op welke telefoon de gebruiksvriendelijkere iPhone of Android is. Lees nu het onderstaande gedeelte om meer te weten te komen over de iPhone versus Android-camera.

Vergelijking van iPhone versus Android-camera’s

Dit zijn enkele van de factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een apparaat op basis van de camerakwaliteit. Hieronder volgt de lijst met vergelijkingen tussen iPhone en Android-camera’s.

1. Camera en lenzen

Foto door Geometrische Fotografie op Pexels

De eerste factor waarmee u rekening moet houden bij het vergelijken van iPhone versus Android-camera’s, is de camera en lenzen. De meeste moderne Android-apparaten hebben drie of vier lenzen, waaronder de Samsung S22 Ultra, Pixel 7 Pro en OnePlus 10 Pro. Als je een krapper budget hebt, is het een goed idee om een ​​van de goedkopere modellen te kiezen, omdat deze een opstelling met dubbele lens hebben.

De meest recente iPhone Pro-modellen hebben een opstelling met drie lenzen en de goedkopere standaard iPhone-modellen hebben een opstelling met dubbele lenzen. Dit is een andere praktische keuze voor mensen met een beperkt budget.

Als het gaat om het aantal camera’s / lenzen dat elk bevat, zijn iPhone- en Android-apparaten over het algemeen zeer redelijk en goed op elkaar afgestemd, maar over het algemeen zie je Android waar je de meeste innovatie of technologische vooruitgang ziet.

Zo wordt de Samsung S22 Ultra geleverd met vier lenzen, waarvan één met 10x zoom. De Sony Xperia 1 II heeft een optische zoom in slechts één lens, waardoor het de enige smartphone is met deze speciale mogelijkheid om van de ene brandpuntsafstand naar de andere te zoomen.

2. Megapixels

Apple heeft na de release van de iPhone 14 Pro de drempel van 12 megapixels voor de sensoren in zijn smartphones overschreden. En dit is ook een van de grootste factoren waarmee u rekening moet houden bij het vergelijken van iPhone versus Android-camera’s. Android daarentegen heeft al een tijdje een aantal smartphones met extreem hoge resolutie sensoren.

  Repareer Wyze Error 07 op Android

Zo heeft de Google Pixel 7 Pro een 50MP-sensor, terwijl de Samsung S22 Ultra een 108MP-sensor heeft. Daarnaast zijn er meldingen geweest van Android-telefoons met meer dan 200 megapixels in ontwikkeling.

Hoewel het hebben van een superhoge resolutie niet cruciaal is voor alledaagse fotografie, heeft het wel enkele voordelen. Pixelbinning, waarbij pixels worden gecombineerd, kan bijvoorbeeld handig zijn bij weinig licht. Het kan worden gebruikt om bij te snijden of digitaal in te zoomen zonder in te boeten aan resolutie.

Nu er een te zien is, lijkt het waarschijnlijk dat Apple sensoren met een hogere resolutie zal gebruiken; Als u op dit moment echter op zoek bent naar afwisseling, is de grotere Android-markt ongetwijfeld diverser.

3. Ondersteuning voor onbewerkte bestanden

Je kunt smartphones zien met onbewerkte opnamemogelijkheden op zowel Android als iOS. Er worden veel termen gebruikt in de Android-markt en Apple heeft het de naam ProRAW gegeven.

Ze maken allemaal opnamen in het gebruikelijke DNG-formaat, waardoor een breed scala aan apparaten de onbewerkte bestanden kan lezen zonder dat er gespecialiseerde of bijgewerkte software nodig is.

4. Video

Het belangrijkste specificatie-hoogtepunt voor zowel Android- als iOS-modellen wordt beschouwd als video. Het kan voor sommige mensen grotendeels irrelevant zijn, terwijl het voor sommigen een belangrijke overweging is bij het doen van een aankoop. Deze factor wordt beschouwd als een van de belangrijke factoren bij het vergelijken van iPhone versus Android-camera’s.

U kunt 4K-video opnemen, slow motion kiezen en het ProRes-video-opnameformaat van Apple gebruiken als u iOS kiest en een van de meest recente iPhone Pro-modellen kiest. Deze functies zijn handig voor ervaren gebruikers. Het is belangrijk op te merken dat je, om er volledig van te profiteren, minimaal een iPhone van 256 GB nodig hebt.

4K-video-opname is echter een standaardfunctie op de meeste Android-modellen. Sommige modellen, waaronder de Samsung S22 Ultra, ondersteunen desgewenst fotograferen met de hogere 8K-resolutie. Veel Android-modellen bieden ook een soort ‘professionele’ filmopnamefuncties.

Als video-opname een van uw topprioriteiten is, loont het om het model dat u overweegt grondig te onderzoeken om er zeker van te zijn dat het alles heeft wat u nodig heeft.

5. Handmatige modus

Afbeelding van Pexels via Pixabay

Over het algemeen zijn native camera-apps op Android-smartphones beter of rijker aan functies. De native camera-app voor de iPhone is vrij eenvoudig en eenvoudig, waardoor je weinig tot geen controle hebt over sommige instellingen. Android is de betere keuze als toegang tot een handmatige of professionele modus cruciaal voor je is.

Er moet echter rekening worden gehouden met het feit dat niet alle Androids functionaliteit bieden. Een vergelijkbare eenvoudige app als de iPhone-serie wordt bijvoorbeeld gebruikt door de Google Pixel-lijn van smartphones. Bekijk in plaats daarvan telefoons van Samsung, Oppo, Sony, Honor, Xiaomi of OnePlus en zorg ervoor dat een dergelijke modus beschikbaar is door de specificaties (en beoordelingen) te lezen van elke specifieke telefoon die u in de gaten houdt.

6. Speciale fotografiemodi

Zowel de iOS- als de Android-besturingssystemen hebben speciale fotografiemodi die zijn gemaakt om het maken van foto’s onder specifieke omstandigheden te vergemakkelijken.

Tegenwoordig zijn bijna alle smartphones uitgerust met een portretmodus en de meeste hebben ook een nachtmodus om te fotograferen bij weinig licht. Dus iOS en Android zijn wat dat betreft uitstekende partners.

Tegenwoordig hebben veel Android-modellen, waaronder de Samsung S22 Ultra en de Google Pixel 7 Pro, macro-focusmodi waarmee je scherp kunt stellen op objecten van dichtbij. De nieuwste iPhones zijn geen uitzondering.

Het is echter redelijk om te zeggen dat hoewel iOS de modi Portret, Nacht en Macro biedt, er niet veel andere speciale of ongebruikelijke functies zijn. Bij sommige Android-telefoons kun je daarentegen met extra’s spelen in de ingebouwde camera-app. Voor het Pixel 7-assortiment zijn er unieke Motion-modi die het eenvoudiger maken om bijvoorbeeld panning-opnamen te maken of effecten met een lange sluitertijd te creëren.

Daarom is het de moeite waard om naar de specificaties van een apparaat en de native camera-app te kijken om te zien of er speciale modi zijn die u bijzonder interesseren. Dit was dus in het kort de vergelijking tussen iPhone en Android-camera’s.

***

Het kan moeilijk zijn om te kiezen tussen een iPhone en een Android-telefoon. Voor sommige gebruikers bieden beide platforms geweldige opties. Beveiligingsfuncties kunnen voor sommige klanten belangrijker zijn dan batterijduur of mobiel gamen. Voordat u de telefoon kiest die het beste bij u past, kan onze vergelijking waarom iPhone beter is dan Android u helpen beslissen welke functies voor u het belangrijkst zijn. We hopen ook dat onze vergelijking tussen iPhone en Android-camera u heeft geholpen om het verschil tussen beide te leren kennen.

gerelateerde berichten