Waarom is mijn FPS zo laag? Hoe Windows 10 Lage FPS-problemen op te lossen

Graphics zijn een van de belangrijkste verkoopargumenten van elk modern spel. Hoe beter, realistischer de graphics en hoe beter de in-game physics, hoe groter de kans dat mensen een game kopen. De gameplay moet ook goed zijn en vaak compenseert een goede gameplay slechte of minder indrukwekkende graphics (Among Us).

Waarom is mijn FPS zo laag?

Een lage FPS kan verschillende redenen hebben, sommige kunnen worden verholpen en andere niet. Voordat u problemen met de lage FPS oplost, moet u ervoor zorgen dat het een consistent probleem is.

Een game kan een lage FPS vertonen wanneer deze voor het eerst wordt gestart, maar de snelheid wordt gelijk wanneer je begint te spelen. Het startscherm en de menu’s kunnen door het ontwerp op een lage FPS draaien. De hogere FPS wordt geactiveerd wanneer je het spel speelt. Bekijk onze tools voor het meten van de FPS in een game en bepaal of je probleem consistent is.

  Hoe de linker- en rechtermuisknop te verwisselen op Windows 10

FIX: Windows 10 Lage FPS-problemen

1. Controleer de spelvereisten

Een game die een hoge FPS ondersteunt, vereist goede of geweldige hardware om te draaien. Je systeem voldoet misschien aan de minimumvereisten voor een game, maar de minimumvereisten zullen je geen hoge FPS geven als je speelt.

Als je hardware niet voldoet aan de vereisten om het spel op de beste/hoogste instellingen uit te voeren, kun je niet veel doen. Probeer zoveel mogelijk systeembronnen vrij te maken, dwz sluit alle andere apps terwijl je speelt en je krijgt een betere FPS-snelheid.

2. Schakel de spelbalk en andere overlays uit

De gamebalk op Windows 10 voegt een overlay toe waarmee je onder andere gameplay kunt opnemen en uitzenden. Het heeft de neiging om nogal wat games te verstoren. Uitschakelen kan helpen bij het oplossen van problemen met een lage FPS-snelheid.

Open de app Instellingen met de sneltoets Win+I.
Ga naar de instellingengroep Gaming.
Selecteer het tabblad Spelbalk en zet de schakelaar helemaal bovenaan uit.
Start het systeem opnieuw op en speel het spel.

  Windows 11 Releasedatum aangekondigd: 5 oktober 2021

3. Schakel Xbox DVR uit

De Xbox-app op Windows 10 is verbonden met de gamebar. Je kunt de gamebalk uitschakelen, maar de DVR-service in de Xbox-app hoeft niet noodzakelijkerwijs uitgeschakeld te worden.

Tik op de sneltoets Win+R om het vak Uitvoeren te openen.
b regedit en tik op de Enter-toets.
Navigeer naar deze sleutel: HKEY_CURRENT_USERSystemGameConfigStore
Dubbelklik op de waarde GameDVR_Enabled en stel de waarde in op 0.
Navigeer naar deze sleutel: HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREPoliciesMicrosoftWindows.
Klik met de rechtermuisknop op de sleutel en selecteer new>DWORD(32-bit) Value.
Noem de waarde AllowGameDVR en dubbelklik erop.
Zorg ervoor dat de waarde is ingesteld op 0.
Sluit het register en start Windows 10 opnieuw.

4. GPU-stuurprogramma’s bijwerken

Games gebruiken voornamelijk de GPU- en GPU-stuurprogramma’s die vrij vaak worden bijgewerkt. Windows 10 zou ze automatisch moeten installeren, maar u kunt handmatig controleren op updatestuurprogramma’s.

Open Apparaatbeheer.
Vouw Beeldschermadapters uit.
Klik met de rechtermuisknop op de GPU en selecteer Stuurprogramma’s bijwerken.
Controleer online op driverupdates en installeer de beschikbare updates.
Start het systeem opnieuw op.

  De locatie van de opstartmap van Windows 11 vinden

Als u weet dat er stuurprogramma-updates beschikbaar zijn voor een Nvidia-chip, maar Windows 10 deze niet detecteert, gebruikt u de Nvidia GeForce-app om de updates te installeren.

Conclusie

FPS is een van de belangrijkste maatstaven voor goede videokwaliteit in een game, maar veel ervan is afhankelijk van de juiste hardware en software die aanwezig is op het systeem waarop je speelt. In sommige gevallen kan een spel zijn eigen problemen hebben. Als je vermoedt dat er een probleem is met de game, kun je updates voor de game zoeken en installeren die het probleem waarschijnlijk zullen oplossen.