Waarom laadt je Oculus Go niet op?

Met de Oculus Go VR-headset kan iedereen het volledige potentieel van virtual reality ervaren. De mogelijkheid om de beste VR-ervaringen uit te voeren zonder dat een verbinding met een ander apparaat nodig is, is briljant uitgebalanceerd. In dit artikel bespreken we de redenen waarom je Oculus Go niet wordt opgeladen. Er kunnen een aantal redenen zijn waarom je Oculus Go-headset niet oplaadt. Als je een Oculus Go-gebruiker bent, vraag je je af hoe lang de Oculus Go-batterij meegaat. Als je iemand bent die op zoek is naar meer informatie over Oculus Go, bieden we je een handige gids die al je vragen zal oplossen over hoe je kunt zorgen dat je Oculus niet oplaadt.

Waarom laadt je Oculus Go niet op?

In dit artikel kom je te weten waarom je Oculus Go niet verder oplaadt. Blijf lezen om er meer over te weten te komen.

Kun je Oculus Go gebruiken tijdens het opladen?

Nee. Er wordt een apart koelsysteem gebruikt door: Oculus Go. Oculus Go bevat alleen een koellichaam, het voorpaneel van de headset dat passief warmte in de lucht verdeelt, in tegenstelling tot de ingebouwde koelventilator van de Oculus Quest. Als je de Oculus Go gebruikt tijdens het opladen, kan hij te heet worden. In feite waarschuwt de Oculus-website uitdrukkelijk dat je Oculus Go niet moet gebruiken tijdens het opladen. Bovendien is het oplaadsnoer van de Oculus Go slechts 3,3 meter lang. Het is duidelijk dat het niet de bedoeling is om de headset te gebruiken tijdens het opladen.

  Opnemen zonder geluid op een iPhone

Hoe lang duurt het voordat een Oculus Go-batterij is opgeladen?

De Oculus Go is met de meegeleverde oplader in ongeveer 3 uur volledig opgeladen. Het wordt niet aanbevolen om alternatieve opladers te gebruiken, inclusief draagbare reservebatterijen, volgens de gebruiksaanwijzing.

Hoe lang gaat de Oculus Go-batterij mee?

De ingebouwde 2600mAh lithium-ionbatterij van de Oculus Go biedt 1,5 tot 2 uur ononderbroken gameplay of ongeveer 2 tot 2,5 uur videoweergave. De runtime-projecties van Oculus zijn ook redelijk nauwkeurig. Je headset gaat iets langer mee dan 2 uur bij gebruik voor zowel video als games, en bijna 3 uur wanneer je hem alleen voor Netflix gebruikt.

Wordt Oculus oververhit?

Ja. Oculus Go wordt inderdaad te warm en daar zijn verschillende oorzaken voor. Stel dat je je Oculus aan de wandoplader hebt gekoppeld en de interne batterij van de Go was minder dan 60 tot 70% opgeladen toen je begon. In dat geval probeert de lader de interne batterij tegelijkertijd op te laden, wat enige warmte lijkt te produceren. Het interne laten Het batterijniveau daalt tot onder de 30% is een andere factor die de Go oververhit kan maken. Naarmate Li-ion-batterijen meer warmte beginnen te produceren, omdat hun efficiëntie onder de 30% daalt. Probeer daarom te voorkomen dat je Go-batterij onder de 30% zakt.

Hoe weet u dat uw Oculus wordt opgeladen?

Er zijn een paar dingen die je kunt controleren als je niet zeker weet of je Oculus Go wordt opgeladen of niet.

  • Controleer eerst of de USB-kabel stevig is aangesloten op de headset en of de voedingsadapter is aangesloten op een stopcontact. Controleer het LED-lampje op de voedingsadapter of alles correct lijkt te zijn aangesloten. Als deze brandt, zou je Oculus Go moeten opladen en werkt de voedingsadapter naar behoren. Sluit de voedingsadapter opnieuw aan als het LED-lampje uit is door deze eerst los te koppelen. Dit kan af en toe helpen bij het opladen.
  • Door naar het menu Instellingen op je Oculus Go te gaan, kun je ook het batterijniveau controleren. Selecteer Batterij om te zien hoeveel lading uw headset heeft. Het laadt nog steeds als het percentage minder dan 100% is.
  Roku Low Power-fout oplossen

Als de Oculus Go nog steeds niet oplaadt, is er mogelijk een probleem met de batterij. U kunt proberen de batterij te verwijderen en opnieuw te installeren om er zeker van te zijn. Het kan zijn dat je contact moet opnemen met de Oculus-klantenservice als dit het probleem niet voor je oplost.

Waarom laadt je Oculus langzaam op?

Je Oculus is misschien langzaam opladen om verschillende redenen.

  • Tijdens het spelen laadt de batterij van de headset mogelijk niet zo snel op.
  • Voordat de batterij van uw headset wordt opgeladen, moet deze mogelijk afkoelen als deze extreem heet is.
  • De oplaadpoort is mogelijk kapot.

Waarom gaat je Oculus Go niet aan?

De Oculus Go wordt mogelijk niet ingeschakeld vanwege een aantal problemen.

  • De headset wordt mogelijk niet ingeschakeld als de batterijen niet voldoende zijn opgeladen of leeg zijn.
  • De lampjes die niet branden kunnen ook worden veroorzaakt door vastgelopen of onderbroken firmware-updates.

Waarom laadt je Oculus Go niet op?

Je Oculus Go wordt om verschillende redenen mogelijk niet opgeladen. Dit zijn de redenen waarom Oculus Go niet in rekening wordt gebracht.

  • Als de Oculus Go niet correct is geconfigureerd
  • De voedingsadapter is aangesloten op een stopcontact.
  • Er is mogelijk een probleem met de voeding of de Oculus Go.

Hoe repareer je dat je Oculus niet oplaadt?

Er zijn verschillende oplossingen die u kunt gebruiken om het probleem op te lossen en ervoor te zorgen dat de headset normaal opstart. Hier is een handleiding over hoe u kunt oplossen dat uw Oculus niet oplaadt.

Methode 1: Inspecteer oplaadkabel

Het is denkbaar dat je Oculus niet aan gaat omdat hij bijna leeg is. Zoek naar de oplaadlampjesindicator wanneer u de gadget oplaadt. Het is ook denkbaar dat de headset helemaal niet oplaadde, hoewel je hem hebt laten opladen vanwege een probleem met de oplaadkabel of een losse verbinding. Ook al heb je hem op de juiste manier aangesloten, als er geen oplaadlampje is, werkt je oplaadkabel mogelijk niet goed. In deze situatie moet u de oplaadkabel vervangen om te zien of deze uw headset kan opladen.

  Herinneringen delen en toewijzen op iPhone en iPad

Methode 2: Voer een harde reboot uit

Wanneer u dit probleem ondervindt, moet u eerst een harde herstart uitvoeren. Het blijkt dat een geforceerde uitschakeling soms het apparaat in een onverwachte staat had achtergelaten en verhinderde dat het correct werd ingeschakeld. Een harde herstart in deze situatie zou het probleem moeten oplossen. Als je dit doet, worden je instellingen niet opnieuw ingesteld, dus maak je geen zorgen. Een harde reboot is vrij eenvoudig uit te voeren.

1. Houd de aan/uit-knop langer dan 30 seconden ingedrukt.

Opmerking: in sommige gevallen moet u het ongeveer 60 seconden vasthouden.

2. Wanneer het LED-lampje wit wordt, laat u de aan/uit-knop los.

De gadget is hard gereset.

Waarom wordt je Oculus Quest niet ingeschakeld of opgeladen?

Er zijn verschillende mogelijke redenen waarom je Oculus Quest 2-headset niet wordt ingeschakeld. Het kan zijn dat u uw headset moet opladen voordat u deze gebruikt, bijvoorbeeld als de batterij bijna leeg is. Bovendien zijn er andere variabelen die een rol kunnen spelen wanneer u dit probleem tegenkomt. Uw headset wordt mogelijk niet ingeschakeld in bepaalde situaties als deze een ongebruikelijke toestand heeft ondergaan als gevolg van een onjuiste uitschakeling.

***

We hopen dat je hebt geleerd waarom je Oculus Go niet oplaadt en hoe je kunt verhelpen dat je Oculus niet oplaadt. Neem gerust contact met ons op met uw vragen en suggesties via de opmerkingen hieronder. Laat ons ook weten wat u hierna wilt leren.

gerelateerde berichten