Waarom verschijnt RalinkLinuxClient in Windows 10?

Iets op uw pc-netwerk zien dat u nog niet eerder hebt gezien, kan verdacht en beangstigend zijn. RalinkLinuxClient is zo’n item dat je kan dwingen je af te vragen hoe Ralink zich bij mijn netwerk heeft aangesloten? Als je deze vraag ook in gedachten hebt en je wilt dat RalinkLinuxClient wordt weergegeven in het Windows 10-probleem, lees dan het artikel tot het einde. U vindt het antwoord op uw vraag met de werkwijzen om u te helpen van het betreffende probleem af te komen.

Waarom verschijnt RalinkLinuxClient in Windows 10?

RalinkLinuxClient is een van de meest voorkomende interne chipsets die worden gebruikt door verschillende routers bij grote bedrijven zoals Netgear, HP, D-Link, enz. En de redenen waarom dit apparaat op uw pc-netwerk verschijnt, zijn:

  • Een andere draadloze netwerkconfiguratie die hetzelfde adresbereik gebruikt als uw wifi-router
  • Routers met het standaard IP-adresbereik
  • Smart TV, CCTV-camera’s en andere apparaten die hetzelfde wifi-netwerk gebruiken
  • Computer met meerdere ingeschakelde netwerkkaarten
  Hoe het contextvenster in Windows te repareren is traag om te openen

Laten we ons nu richten op de mogelijke oplossingen die dit probleem op uw pc kunnen oplossen. Lees en volg elke stap zorgvuldig op uw computer om de RalinkLinuxClient op te lossen die wordt weergegeven in het Windows 10-probleem.

Methode 1: Wijzig de gebruikersnaam en het wachtwoord van het wifi-netwerk

Als u denkt dat RalinkLinuxClient op uw pc een bedreiging vormt, kunt u deze verwijderen door de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw wifi-netwerk te wijzigen. Het is geen absolute methode om je wifi-gebruikersnaam en -wachtwoord te wijzigen, maar het zal je bij dit proces helpen. Ten eerste heb je het IP-adres van je router nodig om toegang te krijgen tot de routerinstellingen.

Opmerking: de lay-out van de routerinstellingen verschilt voor verschillende routerbedrijven en -modellen. Controleer de onderstaande stappen voordat u wijzigingen aanbrengt in uw routerinstellingen.

1. Druk op de Windows-toets, typ de opdrachtprompt en klik op Als administrator uitvoeren.

2. Typ nu de opdracht ipconfig/all en druk op Enter.

  Windows 10 Security PSA: automatische winkelupdates inschakelen

3. Zoek de standaardgateway in de lijst en kopieer het adres ernaast, zoals hieronder weergegeven.

4. Open vervolgens uw desktopbrowser en plak het gekopieerde adres in de adresbalk en druk op de Enter-toets.

5. De inlogpagina van uw router wordt geladen. Voer het aanmeldingswachtwoord in het daarvoor bestemde veld in, zoals hieronder weergegeven.

6. Klik op WAN-instellingen op de startpagina, zoals weergegeven.

7. Wijzig vanaf hier de velden Gebruikersnaam en Wachtwoord en klik op de optie Opslaan.

Controleer na het wijzigen van de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw wifi-netwerk of het probleem met Ralink bij mijn netwerk is opgelost of niet.

Methode 2: Windows Connect Now-service uitschakelen

Als het wijzigen van uw Wi-Fi-gebruikersnaam en -wachtwoord niet heeft geholpen om RalinkLinuxClient te verwijderen die wordt weergegeven in de Windows 10-fout, kunt u ook proberen de Windows Connect Now-service uit te schakelen, zoals hieronder wordt aangetoond.

1. Klik met de rechtermuisknop op Deze pc-snelkoppeling op het bureaublad en selecteer de optie Beheren.

2. Klik op Ja voor de prompt Gebruikersaccountbeheer, als daarom wordt gevraagd.

  Hoe u Windows 10 Accent Color op de URL-balk in Firefox kunt krijgen

3. Klik in het venster Computerbeheer op de optie Services en toepassingen in het linkerdeelvenster, zoals hieronder weergegeven.

4. Dubbelklik nu op de optie Services.

5. Scroll naar beneden om de Windows Connect Now-optie in de lijst te zoeken en dubbelklik erop. Het venster Eigenschappen wordt geopend.

6. Selecteer op het tabblad Algemeen de optie Uitgeschakeld in het vervolgkeuzeveld Opstarttype, zoals hieronder weergegeven.

7. Klik op Toepassen > OK om de wijzigingen op te slaan.

8. Start ten slotte de pc opnieuw op en kijk of RalinkLinuxClient op uw netwerk is verdwenen of niet.

***

We hopen dus dat je hebt begrepen wat RalinkLinuxClient is en waarom het op je netwerk verschijnt. Je hebt ook geleerd om het van je pc te verwijderen met behulp van gedetailleerde stappen om je te helpen. U kunt ons eventuele vragen over dit artikel of suggesties over elk ander onderwerp laten weten waarover u wilt dat wij een artikel maken. Zet ze in de comments hieronder zodat we het weten.

gerelateerde berichten